A Csermajori Országos
Sajtverseny versenyszabályzata
A Csermajori Országos Sajtverseny céljai:
- - a sajtot készítõ
üzemek vetélkedése a minõségfejlesztése
érdekében,
- - az rendező középiskola
és a tejfeldolgozó üzemek kapcsolatának erõsítése,
- - reklámlehetõségek
biztosítása a sajtgyártó üzemek
és az iskola számára.
A versenyben résztvevõ
termékcsoportok:
- - keménysajtok,
- - félkeménysajtok,
- - lágy és egyéb
sajtok,
- - juh- és kecskesajtok,
- - ömlesztett sajtok.
Értékelendõ
minõségi tényezõk:
A minõségi
tényezők közül az érvényes bírálati
rendszerben meghatározott érzékszervi jellemzõk
kerülnek értékelésre.
A verseny megrendezésének
gyakorisága:
A verseny évente kerül megrendezésre, és
azon a felsorolt termékeket gyártó valamennyi
tejipari üzem és vállalkozó részt
vehet egy vagy több termékével.
A versenyre írásban lehet
jelentkezni!
Nevezés:
- -
levélben:
Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja
9371 Vitnyéd-Csermajor
- - faxon: 96/242-543
- - interneten:
e-mail: school@mail.ujhelyi.sulinet.hu
- (www.ujhelyi.sulinet.hu)
|
Nevezési díj: egy
termékre 5.000.-Ft,
minden további termékre 3.000.- Ft.
Az összeget
a versenyre elõre kell befizetni iskolánk számlájára,
melynek száma:
11737090-15366162
Számlavezetőnk: OTP Bank Rt. Nyugat-Dunántúli
Régió Kapuvári fiókja.
(Az iskola összevonás miatt a
nevezési díj és a számlavezető bank esetleges változásáról kérjük, hogy
érdeklődjön a 96/242-022 telefonszámon!)
A verseny értékelésének
módja:
A termékek
érzékszervi minõsítését
a bíráló bizottság vezetõje által esetenként
kinevezett bizottság végzi, amelynek létszáma alkalmanként
min. 7 fõ.
A bíráló
bizottsági tagjaira az adott üzem igazgatója,
vagy a cég tulajdonosa tesz javaslatot.
A bíráló
bizottsági tagok a terméket egyéni titkos
bírálattal minősítik az érvényes
érzékszervi bírálati szabvány
alapján.
Amennyiben új
termékrõl van szó, kérjük a sajthoz
gyártmányleírást mellékelni.
Ha valamely minta értékelésénél
három pontozó bírálata érvénytelen,
úgy a mintát a bíráló bizottság
vezetõje nyílt bírálat keretében
a bíráló bizottsági tagokkal újra
minõsíti.
A nyílt
bírálaton elért pontszám, valamint
a zárt bírálat kiértékelt átlagpontszámainak
számtani átlaga adja a minta versenyben értékelhetõ
helyezési pontszámát.
A bírálatra
kerülõ mintákból az érzékszervi
minõsítéssel párhuzamosan az iskola
szaktanára és az 4. osztályos tanulói kémiai vizsgálatokat is végeznek.
Az a minta, amely termékre vonatkozó szabvány-elõírások
szerinti hasznosanyag-tartalomtól a tqréshatáron
túl eltér a versenybõl kizárásra
kerül.
Díjazás:
A versenyben
résztvevõ termékek között kategóriánként
az alábbi díjak kerülnek kiadásra:
- I. díj: Vándorserleg
és "aranyoklevél" + tárgyjutalom
- II. díj: "Kiváló
termék" oklevél + tárgyjutalom
- III. díj: "A bíráló
bizottság dicsérete" oklevél és
az "Általános Művelődési Központ Igazgatójának
különdíja"
Aki valamely vándorserleget háromszor
elnyeri, megtarthatja azt, mert véglegesen birtokába
kerül.
|