A Csermajori Országos Sajtverseny versenyszabályzata

A Csermajori Országos Sajtverseny céljai:

- a sajtot készítõ üzemek vetélkedése a minõségfejlesztése érdekében,
- az rendező középiskola és a tejfeldolgozó üzemek kapcsolatának erõsítése,
- reklámlehetõségek biztosítása a sajtgyártó üzemek és az iskola számára.

A versenyben résztvevõ termékcsoportok:

- keménysajtok,
- félkeménysajtok,
- lágy és egyéb sajtok,
- juh- és kecskesajtok,
- ömlesztett sajtok.

Értékelendõ minõségi tényezõk:

     A minõségi tényezők közül az érvényes bírálati rendszerben meghatározott érzékszervi jellemzõk kerülnek értékelésre.

A verseny megrendezésének gyakorisága:

     A verseny évente kerül megrendezésre, és azon a felsorolt termékeket gyártó valamennyi tejipari üzem és vállalkozó részt vehet egy vagy több termékével.

 A versenyre írásban lehet jelentkezni!

   Nevezés:

- levélben: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja
                   9371 Vitnyéd-Csermajor
- faxon: 96/242-543
- interneten: e-mail: school@mail.ujhelyi.sulinet.hu
(www.ujhelyi.sulinet.hu)

     Nevezési díj: egy termékre 5.000.-Ft, minden további termékre 3.000.- Ft.
     Az összeget a versenyre elõre kell befizetni iskolánk számlájára, melynek száma:

11737090-15366162

Számlavezetőnk: OTP Bank Rt. Nyugat-Dunántúli Régió Kapuvári fiókja.

(Az iskola összevonás miatt a nevezési díj és a számlavezető bank esetleges változásáról kérjük, hogy érdeklődjön a 96/242-022 telefonszámon!)

A verseny értékelésének módja:

     A termékek érzékszervi minõsítését a bíráló bizottság vezetõje által esetenként kinevezett bizottság végzi, amelynek létszáma alkalmanként min. 7 fõ.
     A bíráló bizottsági tagjaira az adott üzem igazgatója, vagy a cég tulajdonosa tesz javaslatot.

     A bíráló bizottsági tagok a terméket egyéni titkos bírálattal minősítik az érvényes érzékszervi bírálati szabvány alapján.
     Amennyiben új termékrõl van szó, kérjük a sajthoz gyártmányleírást mellékelni. Ha valamely minta értékelésénél három pontozó bírálata érvénytelen, úgy a mintát a bíráló bizottság vezetõje nyílt bírálat keretében a bíráló bizottsági tagokkal újra minõsíti.
     A nyílt bírálaton elért pontszám, valamint a zárt bírálat kiértékelt átlagpontszámainak számtani átlaga adja a minta versenyben értékelhetõ helyezési pontszámát.
     A bírálatra kerülõ mintákból az érzékszervi minõsítéssel párhuzamosan az iskola szaktanára és az 4. osztályos tanulói kémiai vizsgálatokat is végeznek. Az a minta, amely termékre vonatkozó szabvány-elõírások szerinti hasznosanyag-tartalomtól a tqréshatáron túl eltér a versenybõl kizárásra kerül.

Díjazás:
     A versenyben résztvevõ termékek között kategóriánként az alábbi díjak kerülnek kiadásra:

I. díj: Vándorserleg és "aranyoklevél" + tárgyjutalom
II. díj: "Kiváló termék" oklevél + tárgyjutalom
III. díj: "A bíráló bizottság dicsérete" oklevél és az "Általános Művelődési Központ Igazgatójának különdíja"

     Aki valamely vándorserleget háromszor elnyeri, megtarthatja azt, mert véglegesen birtokába kerül.