( felsõfokú szakképzési szak, OKJ száma: 5.5)

A képzést a Szegedi Élelmiszeripari Fõiskolával közösen végezzük.
A képzési idõ: 2 év.

    Az akkreditált iskolarendszerû felsõfokú szakképzésünk célja olyan korszerû élelmiszeripari menedzser szemlélettel és megfelelõ nyelvismerettel rendelkezõ szakemberek képzése, akik jártasak az élelmiszertechnológiában, élelmiszergépészetben, élelmiszeripari mûveletekben és egy adott szakirányban polarizált elméleti és gyakorlati szakismerettel rendelkeznek.
    A végzett szakemberek ismerik a kis- és nagyvállalkozások alapítási és szervezési feltételeit és szabályait. Képesek önálló kisvállalkozások alapítására, üzemeltetésére és komplex szemléletükkel nagyvállalkozásoknál hasznos segítõi lehetnek a vállalkozás mûködtetésének, minõségbiztosításának, segítve a mérnöki munkát.

    Az oktatás modul és kreditrendszerben történik.

E modul- és kreditrendszerû képzés lehetõvé teszi más szakirányú - rövidített képzésû - végzettség megszerzését is. A megszerzett kreditpontok beszámításánál pedig továbbfolytathatják végzett hallgatóink tanulmányaikat idõbeszámítással a Szegedi Élelmiszeripari Fõiskolán az élelmiszer(technológus)-mérnöki szakon.
    A 2 éves képzés során oktatott tantárgyi modulok:
 
 
Modultípus
Modulok
I.
ALAPISMERETI KÖZÖS MODUL Számítógépes alapismeretek
    Felhasználói szoftverek alkalmazásai
    Hálózati ismeretek, kommunikáció
    Viselkedési normák, gazdasági etika
    Kézség és személyiség fejlesztés
    Önismeret, emberismeret
    Munkaerõpiaci ismeretek, álláskeresési technikák
    Munkavégzési technikák, irodaszervezés, üzleti levelezés
    Higiénia és munkavédelmi ismeretek
    Minõségbiztosítás
II.
ÁLTALÁNOS SZAKMAI MODUL
Bázismodul
    Gazdasági matematika
    Mûszaki fizika
    Élelmiszerkémia, analitika
    Alkalmazott biológia, mikrobiológia
    Közgazdaságtan
    Általános élelmiszertechnológia alapjai
    Élelmiszer gyártásismeretek
    Élelmiszeripari gépészet alapjai
    Élelmiszeripari mûveletek és folyamatok
    Élelmiszeripari mérések és mûszerek
    Számvitel és pénzügyi alapismeretek
    Vállalatgazdasági és jogi ismeretek
    Marketing és szervezési ismeretek
III.
SZAKIRÁNYÚ SZAKMAI MODUL
Technológiai modul (hús, tej, konzerv)
    Élelmiszeripari technológiák
    Minõség, minõsítés szerepe az élelmiszeriparban
    Élelmiszeripari csomagolás és környezetgazdálkodás
    Szaktechnológiák (hús, tej, konzerv)
    Laboratóriumi és üzemi gyakorlat
IV.
KIEGÉSZÍTÕ, KÖTELEZÕ MODUL  
    Idegen nyelv
    Testnevelés
    Nyári gyakorlat
    Szakdolgozat

Minden felvett hallgatónknak biztosítani tudjuk a teljes kollégiumi ellátást.