Érdekességek:


Tudtad, hogy...?


...D'Artagnana és Athos is élt?
(eredeti szöveg forr: 
wikipedia.org/deutsch )

D'Artagnan:

Charles de Batz-Castelmore, D'Artagnan grófja (1611 -1673. június 25) XIII. Lajos szolgálatában állt, mint a muskétások kapitánya és a maastrichti csatában halt meg a fracia- holland háború során. Életének történetét erősen fiktív formában először Gatien de Sanders vetette papírra, ez szolgált alapjául Dumas 3 testőr regényfolyamának.

D'Artagnan Lupiac-ban (Gers)-ben született. Édesapja IV Henrik gárdistáinak kapitánya volt, életét a király elleni merénylet során vesztette. D'Artagnan édesapja és testvérei nyomdokába akart lépni akik az idők folyamán mind muskétásként szolgáltak, ezért megpróbált bekerülni a muskétások közé. Ez először nem sikerült mivel semmiféle katonai tapasztalata nem volt, de Tréville úr, a család egyik közeli barátja végül beprotezsálta a királyi testőrséghez, melynek később a kapitánya lett…. 

1667-ben D'Artagnan megnyerte a Lille-i csatát, és ezzel elnyerte a város kormányzóságát D'Artagnan 1673. június 25-én veszette életét, amikor is egy eltévedt golyó a torkába fúródott a maastrichti csatában.

Athos:

A fiktív Athos a valóban élt legendás muskétásról Armand de Sillégue d'Athos d'Auteville- ről (1615-1644) kapta a nevét. A nemesi címe a de la Fére gróf szintén kitalált ugyan,de a Le Fére tartományok Ausztriai Anna birtokai voltak a valóságban. Ezeken kívül a regénybeli Athosnak nem túl sok köze van "valódi énjéhez" mert a regénybeli jellem teljes egészében Dumas kitalációja…
...Van egy Athos nevű Görög sziget?:
(képek forr: google.com)Sziget:

 


...D'Artagnan-nak állítottak szobrot?:
(képek forr: google.com)

Szobor:
********************************************************** 
Hírek  3testõr  Klub történet  Hogy lehetek tag?  Tagok  Képek  Érdekességek  Fórum