Egy "pár" szó a t.A.T.u.-ról

Yulia

Lena

A  csapat 1999-ben alakult a szövegíró és rendezõ Ivan Shapovalov segítségvel aki jelenleg a csapat producere. A TATU DUÓ - A LEGKIMAGASLÓBB ÉS LEGBÍZTATÓBB PROJECT AZ OROSZ TINI
POP ZENÉBEN. Zenéjük Britney Spears és a Prodigy zenéjének keveréke oroszul. Õk az elsõ oroszok akik Európában a toplisták élére kerültek.

NÉHÁNY SZÓ A CSAJOKTÓL:


"Én, Julia Volkova, és én, Elena Katina, elismerjük, hogy még fiatalkorúak vagyunk, meggyõzött minket Ivan Shapovalov - a csapat késõbbi producere -, hogy legyünk a tagjai a Tattoo nevû lánycsapatnak."

"Tudomásunk szerint, mielõtt ez az együttes megalakult, Ivan Shapovalov soha nem csinált még semmit a zeneiparban. TV reklámokat és mindenféle hirdetési munkákat csinált."

"Mi (Elena és Julia) együtt énekeltünk a “Neposedi” kölyök-csapatban, és én, Julia Volkova, búcsút kellett vennem az együttestõl “az illetlenségem és a csapattagok molesztlása miatt”.

"Mi (Elena és Julia) újra tallkoztunk a MOSFILM studió meghalgatásán, ahol Ivan Shapovalov lányok után kutatott új együtteshez. Kiválsztott minket mi pedig nagyon boldogok voltunk, hiszen megígérte nekünk, hogy hatalamas sztárokat csinál belõlünk.
Megkötötte velünk a szerzõdést, és ezen a szerzõdések értelmében nem volt semmi jogunk még beszélni sem. Csak azt kellett tennünk amit nekünk mondott. Például, a “Ya Soshla S Uma” videó- felvtelére, nekem, Lena Katinának, közel 10 kilót kellett fogynom, nekem, Julia Volkovának, le kellett vágatnom a hajamat igazán kicsire és feketére kellett festetnem. A következõ videófelvé- telre Shapovalov azt mondta, hogy borotváljuk le a szemöldökünket!"

"Azonban, mi elfogadtuk, hogy a szerzõdéskötés I.Shapovalovval szabad akaratunkból törétnt. Mindig is együtt akartunk énekelni , s most álunk valóra vált. A tavalyi év során elg közel kerültünk egymáshoz, most valamivel többet érzünk egymás iránt a barátságnál."

"Egyetértünk a fent leírtakkal"

Julia Volkova; Lena Katina

1999 - A TATU duó megalakul ->
Fontos megjegyzés: Hála Istennek

2000 szeptember - a TATU duó elso kislemeze. Az “I’ve lost my mind” feltünt a rádióban. A dal 1. volt a rádióadók, mint a “Russian Radio”, “Dinamite”, “Hit-FM” és a “Europe+” ranglistáin több hónapon keresztül. Mindent összevetve az “All The Things She Said”-et több, mint 10 000-szer játszották a helyi és az országos rádióadók és ez a szám folyamatosan növekszik mivel az “All the Things She Said” még egyike a legnépszerubb daloknak az orosz rádióban.

2000 október - A TATU duó klippje feltunik az orosz MTV-n. A megjelenése után egy héttel 1. lett a nemzetközi “The very best 20”-n és az orosz “Russian 10”
listán az orosz MTV-n. A klipp az "A" kategóriában volt (35 megjelenés hetente) másfél hónapon át majd azután a "B" kategóriába került (24 feltunés hetente) 3 hónapra, az 1. helyen állva ezalatt az idoszak alatt. A klipp az országos zenecsatornán a MUZ-TV-n is látható volt a "B" kategóriában (20-szori feltunés hetente). Három hónapon át.

2000 december - A debütáló TATU mini-album mely tartalmazza az “I’ve lost my mind”-ot megjelenik. 50 000 hivatalos kislemezt adnak el amely következtetni eneged a törvénytelen másolatok számára - hozzávetoleg 200 000.

2001 május - A második TATU kislemez “They’re not gonna get us” feltunik a rádióban és az orosz MTV-n. A helyzet a rádiós és TV-s körúttal hasonlóan alakul, mint az “I’ve lost my mind” esetében.

2001 május 26. - A TATU duó szerzodést köt az orosz Universal Music-kal - Az orosz ügynökségvel a világ vezeto show business hatalmának az Universalnak.

2001 május 21. - “Universal Music Russia” kiadta a bemutatkozó TATU album a “200 in the wrong lane”-t. Az elso két hónap alatt 500 ezer hivatalos lemezt adtak
el (közel 2 millió kalózmásolat). Mindent összevetve a 2001-es évben, 850 000 hivatalos lemezt adtak el (közel 4 millió illegális másolat).

2001 augusztus - A TATU fölveszi a “I’ve lost my mind” és “They’re not gonna get us” dalok refrénjeit angolul a Universal Music Group ügynökségei számára külföldre.

2001 szeptember - Egy új TATU kislemez a “30 minutes” feltunik a rádióban. A dal “forró pörgsben” (35-ször játszák hetente) a “Russian Radio”-n, a “Dynamite”-n, a “Europe +”-n, a “Love Radio”-n, az “RDV”-n, a “Hit-FM”-n és a “Tango”-n. A dalt több, mint 3500-szor játszották a helyi és az országos rádió állomásokon.

2001 szeptember - A TATU klippje az “I’ve lost my mind” elnyerte az “év legjobb klippje” címet az orosz MTV-nézõk szavazatai alapján.

2001 szeptember 6. - A new yorki Metropolitan Operában a TATU megkapja az MTV Music Video Awardot, mint a “Viewer’s Choice-Best Russian Video” (Nézõk választása alapján legjobb orosz klipp)

2001 október - Az orosz kislemez az “I’ve lost my mind”-ot kiadják kelet-európai országokban (Szlovákia, Csehország, Bulgária, Lengyelország).

2001 október - A dal az “I’ve lost my mind” a csúcson a kelet-európai országok országos rádióranglistáin.

2001 november - A “ They’re not gonna get us " c. kislemezt kiadják Szlovákiában, Bulgáriában és Lengyelországban.

2001 november - A TATU duó albuma a “200 in the opposite direction”-nt kiadják Kelet-Európában.

2001 december - A TATU album a “200 in the opposite direction” orosz verziója az elso helyen az eladási listákon Csehországban, Szlovákiában és Bulgáriában!

2001-es évben a TATU városok tucatjaiba látogatott és és kb. 150 koncertet adott Oroszországban, Németországban, Bulgáriában, Szlovákiában.

2002 január - A “200 in the opposite direction” albumot az IFPI (International Fonogram Producers Association - Hanglemezgyártók Nemzetközi Szövetsége) orosz képviselete az év legnagyobb példányszámban eladott lemezének nyilvánította!

2002 január -A TATU elkezd dolgozni az angol debütáló albumon az egyesült állmokbeli és németországi kiadás érdekében! A duó dalainak újrafelvételei a világhíru producer Trevor Horn felügyelete alatt zajlanak Londonban és Manchesterben az F.A.F./ Cap Com Productions (a Moby, Rammstein és a Sonique remixek producereinek) segítségével. Az album kiadását az Egyesült Államokban és Németországban 2002 áprilisra tervezték az Interscope Records (a legerossebb lemezhatalom, a Universal Music Company egyik részének, Eminem, a No Doubt, Sting, Enrique Iglesias és mások segítségével) valamint a Universal Music Germany által. A debütáló kislemezek a nyugati hallgatóságnak a “They’re not gonna get us” Amerikában és az “I’ve lost my mind” Németországban. Now the re-editing of the videos and shooting of additional scenes for the western audience is under way.

2002 február 18. - egy világszerte megjeleno heti lap a Business Week leközölt egy fotót melyen a TATU lányok láthatóak az MTV Network elnökével Bill Rowdyval!

2002 február - A Universal Music Russia kiadja a “200 In The Opposite Direction” album kibovített változatát új design-nal és egy új számmal a “Clowns”-zal. A “Clowns” c. dal feltunik pontosan a “Russian Radio”-ban, a “Dynamite FM”-en, a “Hit-FM” és a “Europe +”-on.

2002 március - A “200 In The Wrong Lane” újrakiadása minden rekordot megdönt az elso hét során 60 000 hivatalos példányt adnak el!

Most a t.A.T.u. albumok eladott példányainak száma 1.100.000 körül jár!

Március elején a TATU duó bemutatkozó turnéra megy Németországba. S ez még csak a sztori kezdete! Új turnék a világ körül, új dalok, új klippek, új albumok jönnek.

Márciusban és áprilisban a TATU Csehországban és Izraelben turnézik.

Cikkek a t.A.T.u.-ról

HVG Cikk
Orosz popegyüttes nyugati sikere

Lányos zavartalanság

Világraszóló hírnevet szerzett az orosz Tatu popduó, amely egyik dalának angol nyelvû változatával a brit slágerlista élére került. A fergeteges nyugati sikert azonban botrány kíséri: brit tévécsatornák elzárkóztak a Tatu ízléstelennek tartott videoklipjének közlésétõl.

Ki zseniális reklámszakembernek, ki gátlástalan szerencselovagnak tartja Ivan Sapovalovot, aki 1999-ben, mindössze 300 dollárral a zsebében, útjára indította minden idõk legnagyobb orosz popsikerét. A fáma szerint az egykori gyermekpszichiáternek pontosan ennyi pénzébe került, hogy a Moszfilm egyik pavilonjában próbafelvételre összesereglett félezer kamaszlány közül kiválassza a 15, illetve 14 éves Jelena Katyinát és Julja Volkovát. Léna és Julja elsõ, Jugoszlávia címû dalával Sapovalov felkereste Borisz Renszkijt, a számítógépekkel kereskedõ R&K cég egyik tulajdonosát, akinek annyira megtetszett a dolog, hogy hajlandó volt 60 ezer dollárral megfinanszírozni a következõ szám és videoklip elkészítését. Így alapította meg Sapovalov és Renszkij a Nyeformat producerirodát, amely 2000 õszén dobta piacra a Tatu - a nyugati piacon t.A.T.u. néven bevezetett - bemutatkozó dalát.

A Ja szosla sz uma (Elment az eszem) egy hét alatt az MTV Russia zenetévé slágerlistájának élére került, a 2000 decemberében kiadott mini-CD 50 ezer példányát pedig a rajongók pillanatok alatt elkapkodták. Az orvosi pályát a jövedelmezõbb reklámszakma kedvéért elhagyó, majd a Dmitrij Ajackov Szaratov megyei kormányzó újraválasztásában kampányfilmjével segédkezõ Sapovalovot nem csalta meg a szimata. Az egymás iránt vonzódó, környezetük értetlensége ellen lázadó kamaszlányok erotikus imázsára épített popzenei projekt jó üzletnek bizonyult.

Fél évvel késõbb, immár 90 ezer dollárnyi befektetéssel megszületett a második Tatu-szám, a Nasz nye dogonyjat (Nem érnek utol), aminek megjelenésével egy idõben a Nyeformat szerzõdést kötött a világ legnagyobb lemezkiadójának oroszországi leányvállalatával, az Universal Music Russiával. 2001 májusában már az Universal adta ki a Tatu elsõ albumát Kétszázzal a szembejövõ sávban címmel, amelybõl abban az évben hivatalosan 850 ezer, a kalóz-CD-ket is figyelembe véve becslések szerint mintegy 4 millió példány kelt el. A lemez 2001 õszén Kelet-Európa szláv nyelvû országait is meghódította: Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is elszabadult a Tatu-õrület. Tavaly májusban a londoni székhelyû Hanglemezgyártók Nemzetközi Szövetsége (IFPI) platinaalbummal díjazta a Tatut egymillió, Európában eladott lemezéért. Közben a két orosz lány az egyebek közt a Pet Shop Boys és a Frankie Goes to Hollywood producereként ismertté vált Trevor Horn irányítása alatt befejezte angol nyelvû lemezük stúdiómunkáit, és tavaly szeptemberben az Universalhoz tartozó Los Angeles-i Interscope Records - All the Things She Said - címmel Nyugat-Európában és Amerikában is forgalmazni kezdte a Ja szosla sz uma angol verzióját, majd a duó elsõ albumát.

Nyugat-európai diadalmenetének betetõzéseként a múlt héten az orosz popduó elfoglalta a hivatalos brit slágerlista elsõ helyét. "Az ördög tudja, milyen hosszú szünet után sikerült ismét nemzetközi jelentõségû kulturális fenomént létrehozni Oroszországban" - lelkendezett a Kommerszant moszkvai üzleti napilap szemleírója. A Tatu áttörését ünneplõk örömébe azonban némi üröm is vegyült, mert a duó videoklipje Nagy-Britanniában botrányt kavart. A Kidscape gyermekvédõ alapítvány képviselõje a Daily Mail hasábjain azt állította, hogy a Tatu a gyermekpornográfiát népszerûsíti, a Channel 4 tévé mûsorvezetõje, Richard Madeley pedig pedofília reklámozásával vádolta meg az orosz lányok lemezkiadóját, és perrel fenyegette meg producerüket. Az ellentmondásos sajtóvisszhang nyomán a múlt héten több tévétársaság is letett arról, hogy bemutassa a Tatu klipjét. A BBC például az óriási nézettségnek örvendõ Top Of The Pops címû, péntek esti mûsorában egy koncertfelvételt játszott le az ominózus videoklip helyett. Az MTV viszont változatlanul naponta többször is sugározza az orosz slágert, igaz, a filmbõl kivágták azt a néhány kockát, amelyen felvillant az egyik lány bugyija.

A Tatu hivatalos orosz honlapján (www.tatu.ru) Sapovalov jelezte, nem riad vissza a pereskedéstõl. A menedzser annak a "komoly gyanújának" adott hangot, miszerint az angol mûsorvezetõ "pedofil hajlamú", ezért "a helyzetet tisztázandó" nyilvános vitára hívta ki õt, amelynek során mint pszichiáter, úgymond, ki is gyógyíthatná Madeleyt és "Nagy-Britannia felnõtt férfi lakosságát" a beteges szenvedélybõl. A producer ugyanakkor a 2,5 millió példányban megjelenõ orosz bulvárlapnak, a Moszkovszkij Komszomolecnek adott interjúban emlékeztetett arra, hogy Léna tavaly õsszel ünnepelte 18. születésnapját, Julja pedig nem sokkal lapzártánk után lesz nagykorú, tehát a két lány csókolózását az esõben aligha lehet gyermekpornográfiának minõsíteni. Nem kevésbé cinikusan Sapovalov azt is megjegyezte, hogy az egész angliai felhajtás jó reklámot csinál a Tatunak. Nem mintha a két lány különösképpen rá lenne erre szorulva: eddig állítólag több mint 5 millió Tatu-lemezt adtak el világszerte, s az amerikai megméretés még hátravan.

Egy korábbi lapinterjúban Sapovalov egyébként elismerte, hogy tudja, az Egyesült Államokban a duó videoklipjeinek tartalma nemtetszést kelthet, de mint hangsúlyozta, "komoly kivágásokba" nem fog beleegyezni, inkább feláldozza a projekt ottani üzleti sikerét. Az orosz producer elszántsága végül is érthetõ, hiszen a Tatu-jelenség legfõbb titka éppen az, hogy tudatosan megbotránkoztat, provokál, fõként az utóbbi évek sorozatos pedofilügyei által sokkolt nyugati országokban. A hatás szempontjából lényegtelen, hogy Léna és Julja valóban leszbikusak-e, vagy csak úgy tesznek, mintha azok lennének. Sapovalov hol úgy nyilatkozik, hogy ez az egész csupán marketingfogás, hol kétértelmûen azt fejtegeti, hogy "a kamaszoknál két lány kapcsolata mindig a szerelem és a barátság határán mozog". Az orosz sajtóban megszólaltatott pszichológus szakértõk szerint a tinédzsereknek - életkori sajátosságaiknál fogva - elsõsorban a Tatu-dalok üzenetében rejlõ dac és ellenkezés imponál. Ráadásul ez a polgárpukkasztó tiltakozás még a felnõttek körében is abnormálisnak számító szerelmi kapcsolatban ölt formát, amire a videoklipek meglehetõsen nyíltan és érzéki módon utalnak.

A szex nem mellékes része a projektnek, ezt Sapovalov soha nem is titkolta, sõt egyszer azt is elárulta, hogy az internet pornóoldalain barangolva kapott ihletet. Természetesen a botcsinálta popmenedzser ma már nemigen dicsekszik azzal, honnan származik az eredeti ötlet, szívesebben elmélkedik arról, hogy a duó azért tudott befutni, mert nagyon hiteles, amit a két lány csinál. Ám kérdés, hogy meddig tartható fenn a Léna és Julja érzéseinek elemi erejû õszinteségén vagy legalábbis annak látszatán alapuló Tatu-mítosz. Arról nem is beszélve, hogy bármennyire fiatalok még, Léna és Julja is öregszik. Noha havi 10-20 koncertjükön ugyanabban a "munkaruhában" - rövid szoknyában, fehér blúzban és nyakkendõben, tornacipõben és térdvédõben - lépnek fel, amelyben bõ két éve megismerte õket a közönség, elõbb-utóbb elveszítik gyermeki hamvasságukat. Tisztában lehet ezzel Sapovalov is, hiszen értesülések szerint annak idején kis híján belefoglalták a lányokkal kötött szerzõdésbe, hogy öt évig nem vállalhatnak gyereket.

Vida László / Moszkva


NAPLÓ 2003. február 15-ei kis cikke a t.A.T.u.-ról


Ahol a popduo Tatu, ott nemigen van tabu
Olyan országokban is sikerük van, Lengyelország vagy Csehország

Moszkva (MTI) - Leszbikus erotika, polgárpukkasztás, technozene: mi kell még manapság a sikerhez a popiparban?

Jól ismerte fel ezt két orosz kamaszlány, Julia és Lena, akik ártatlanra vett cinkossgukkal kezdik meghódítani a világot.

Játékok

A legutóbbi interjúból kiderült a lányok imádnak játszani, és nem csak a férfiak szívével! Imádják az interneten játszható online játékokat! Mindketten nagyon sok időt töltenek a számítógépük előtt!

Szókimondás, frisseség

A t.A.T.u. duó klipjei már az egész világon láthatók a zenei csatornákon az Egyesült Államoktól Dél-Afrikáig. A két lány els albumából 1,5 milliót !adott el, és olyan országokban is sikerük van mint Lengyelország vagy Csehország, ahol pedig nem rajonganak túlságosan az orosz nyelvért. Dalaikban ügyesen vegyítik a felnõttek társadalma elleni lázadást, a szexet, a szorongást, a szókimondást és a frissességet. A kettõs nevének semmi köze sincs a tetováláshoz, sem az ersznyes tatuhoz, csupán az orosz "egyik szereti a másikat" mondatnak a rövidítése. Egyik nagy slágerük klipjében skótmintás miniszoknyában rohangálnak az esõben, miközben körülöttük szürke, ellenséges, szovjet módon öltözött emberek rajzanak. Egy másik dalban melynek címe "Nem kapnak el", egy óriási üzemanyagszállító kamion volánjánál, majd a tetején láthatók, amint elgázolnak egy sisakos, õket letartóztatni akaró machót.

Ködösítenek

A két pajkos lány, akiért máris bolondulnak a férfiak, ügyesen ködösíti szexuális érdeklõdésének irányultságát. - Lehet, hogy leszbikusok vagyunk, lehet, hogy biszexuálisok, de még az is lehet, hogy pedofilek vagy az állatokat szeretjük - hangoztatják. De azt is mondják, hogy vannak barátaik. és egyszer talán majd családot alapítanak.

 

Ingyenes online Mario játékok minden mennyiségben! A legjobbak! Kattints és játsz! Regisztráció nélkül!

Ingyenes online játék válogatás! A legjobbak! Kattints és játsz! Regisztráció nélkül! Csak sokszor kipróbált, végigjátszható jól működő játékok

online logikai, kártyás, mahjongg, táblás, soduku, tetris, leszedegetős, sakk... játékok!


| -- | 9999 játékok | --
| lövöldözös játékok | flipper játékok | autós játékok | marió játékok | motoros játékok | gyerek játékok | focis játékok | ügyességi játékok | kártya játékok | baba játékok | mászkálós játékok | lányos * csajos játékok | öltöztetős játékok | mahjong játékok | Bratz játékok | lovas játékok | repülős játékok | ingyen játékok | sport játékok | logikai játékok | biliárd játékok | kaszinó * szerencse játékok | ingyen játékok | verekedős játékok | tetris játékok | vicces játékok | rajzfilm játékok | stratégiai játékok | kiszolgálós * nevelde játékok | 3D játékok | Barbie játékok | cicás macskás kutyás játékok | akció játékok | Micimackós Micimackó játékok | szinező kifestő játékok ingyen online | sudoku játékok | főzős játékok | Felnőtt játékok | Scooby-Doo játékok | Spongyabob játékok | sakk játékok ingyen online | berendezős játékok | Horgászós játékok | Zuma játék | Kijutós játékok | Zuhatag játékok | Orvosos játékok | Farmos játékok | Garfield játékok | Farmos játékok | Garfield játékok | Kamionos játékok | Parkolós játékok | Autós játékok  Gyerek játékok  Lányos játékok  Lovas játékok  Lövöldözős játékok  Motoros játékok  Öltöztetős játékok  Ügyességi játékok


 

 

toplista Google PageRank