Tisztelt Hölgyem/Uram!

Vecsési rendelésem megszűnésével nem maradt semmilyen társadalom-biztosítással szerződött rendelésem és magánrendelésem sincs.

Egyedüli elérhető munkahelyem a Sértz Optika , melynek pestszentlőrinci üzletében hétfőnként 16-19 óráig, vecsési üzletében pedig csütörtökönként 15-18 óráig végzek látásvizsgálatot. Ez azonban nem valódi orvosi rendelés és főképpen nem az én magánrendelésem. Alkalmazottként végzem és célja kizárólag az optika vásárlói részére a megfelelő szemüveg vagy kontaktlencse kiválasztása. Ennek megfelelően időpontot is az optikával kell egyeztetni. Kérem, hogy akinek valamilyen szembetegség miatt szemorvosra van szüksége, ne foglaljon hozzám időpontot, mert nem tudok a segítségére lenni. Csak az jelentkezzen be vizsgálatra, aki igennel felel az alábbi három kérdésre:
1. Szeretne szemüveget vagy kontaktlencsét vásárolni?
2. A Sértz Optikában szeretné megvásárolni?
3. Most szeretné megvásárolni?

Volt pácienseim valószínűleg azt gondolják, hogy cserbenhagytam őket. Tulajdonképpen így van, de azért gondolják meg, vajon elvárható-e egy orvostól (vagy bármilyen szakembertől), hogy lehetetlen körülmények között dolgozzon. Szerintem nem, ha van más lehetősége. Gondolják meg azt is, hogy a körülményeket voltaképpen ők idézik elő - részint azzal, amilyen döntéshozókat választanak, részint pedig azzal, ahogyan az orvosi rendeléseken viselkednek. Bárki bármit mondjon is, az orvosok nagy többsége nem a pénz miatt hagyja ott a munkahelyét, hanem a munkakörülmények miatt. Így aztán be kell érniük azzal a szolgáltatással, amit a még kitartó kollégák nyújtani tudnak.