www.adamjzeneiskola.atw.hu    Ádám Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola - OM - azonosító: 040036
 
Nyilvános Facebook oldalunk.
 
.
 
 

 
 
.
 
Dirigálj kórust!
Amelyikükre kattintassz, "énekel", újra kattintásra csendben marad.
 
Zenei viccek
 

ÁJTI, avagy előre a jövőbe!

 
 
2014.08.31. ÁJTI - Iskola átadó ünnepség

Elkészült az új iskola


.
2014. augusztus 31-én átadták az új iskolát, mely a tervezettnél hamarabb elkészült.

 
Videó:

Átadták az új Általános Iskolát

Az ünnepi műsor a DunaMédia felvételén megtekinthető a http://www.duna-media.hu/index.php/magazinok/szigetmagazinmenu/item/6865-atadtak-az-uj-altalanos-iskolat
címen.

Cikk: szigetszentmiklos.hu

Átadták az új iskolát


2014. augusztus 31-én délután ünnepélyes keretek között átadták Szigetszentmiklós legújabb iskoláját és zeneiskoláját, mely az Ádám Jenő Többcélú Intézmény projekt II. ütemeként valósult meg.
24 tantermes általános iskolával és zeneiskolával gyarapodott Szigetszentmiklós. Az új intézmény mindössze 193 nap alatt épült fel, és több mint 700 diák tanulhat benne.

Szabó József, városunk polgármestere az átadó ünnepségen elmondta: folyamatos férőhelyhiánnyal küzdenek a helyi oktatási intézmények. Bár korábban bővítették az iskolákat, így is csak nehezen tudták az osztályokat elhelyezni az intézményekben. Az új iskola megépítésével most enyhül a zsúfoltság.
Közel 3 milliárd forintba kerülő a beruházás sikeréhez hozzájárult, hogy a 1052/2014. (II. 11.) Kormány határozat alapján 2.932.800.000 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott a város az iskola felépítésére.

Az ünnepélyes megnyitón Kövér László, az Országgyűlés elnöke elmondta: amíg az ország más részein kevés a gyermek és létszámhiánnyal küzdenek az iskolák, addig a fővárosi agglomerációban ennek éppen az ellenkezője, a magas gyermeklétszám okozta férőhelyhiány okoz gondot. Ezen szerettek volna segíteni a beruházás költségének átvállalásával. A Házelnök szerint az iskola felelőssége, hogy jó iránytűvel és erős vértezettel lássa el diákjait egy különösen felgyorsult és kiszámíthatatlan világban való helytállásra. Kövér László kiemelte, nagyon sokan dolgoztak a sikeréért: a városvezetés, a hivatal munkatársai, a kivitelezők, a leendő tanári kar, a forrást biztosító kormány és az ország polgárai, "akiknek négyévnyi áldozata és munkája lehetővé tette, hogy legyen miből biztosítani a pénzügyi feltételeket".

Képek: a városi galériában
 
2014.06.05. ÁJTI - Bokréta Ünnepség

Új épület a zeneiskolának


bokréta ünnepség
Az Ádám Jenő Többcélú Intézmény építésének következő állomása az új zeneiskolai épület.

Június 5.-én 9 órakor bokréta ünnepséget tartanak az építkezésben résztvevők számára, követve a szép régi magyar hagyományt, mikor megünnepelték, hogy az épület legmagasabb pontját már felépítették.
 
Az ünnepségen készült képek a város webgalériájában:
.
 
Építkezés

Pillanatképek

http://www.market.hu
A kivitelező Market Építő Zrt. az építkezésről felvételeket készít.
Két kanerállásból látható (volt) óránkénti állapotfelvétel..

 
2014.03.05. ÁJTI - Zeneiskola-Alapkőletétel
.

Alapkőletétel

A városban új általános iskola és zeneiskola épül.
A kivitelezési munkák ünnepélyes megnyitása 2014. március 5-én, 11 órakor az alpakőletétellel kezdődött.

A Városi Sportcsarnok előtt beszédet mondott Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Szabó József, Szigetszentmiklós és Bóna Zoltán Dunavarsány polgármestere.
Az ünnepségen részt vett a zeneiskola Fúvószenekara.

.
Az Ádám Jenő Többcélú Intézmény második ütemeként indult beruházás még idén őszre megvalósul. „Aki az oktatásba fektet, az a jövőbe fektet” – mondta az alapkő-letételi ünnepségen Kövér László. Kiemelte, az új épületnek közösségformáló ereje is lesz, hiszen az itt élő fiatal családoknak nem kell majd gyermekeiket máshova vinniük iskolába. A házelnök hangsúlyozta, az iskola építése nem terheli majd a városkasszát, hiszen a beruházás költségeit a kormány teljes egészében átvállalta. Hozzátette, a város jól gazdálkodik a javaival, ennek egyik elismerése ez a támogatás is. [KISVÁROS 2014. 4.szám]

Alapkőletétel

Látványterv

.
Hírek: Alapkőletétel: http://www.duna-media.hu/index.php/hirek/item/5642-alapkoletetel
 
2014.02.20 - II. ütem

Aláírták az Ádám Jenő Többcélú Intézmény II. ütemének kivitelezési szerződését

Kezdődhet a 24 tantermes általános iskola és zeneiskola építése

A kivitelezési szerződést 2014. február 20-án írta alá Szabó József Szigetszentmiklós Város polgármestere és Mikusi Róbert, a Market Építő Zrt. vezérigazgató-helyettese.
Az ÁJTI projektjének most induló második ütemében egy 5760 négyzetméter alapterületű iskola és egy 1200 négyzetméteres zeneiskola készül el, melyek kialakítása akadálymentesített lesz, hogy a mozgáskorlátozottak közlekedését is lehetővé tegye.
Az első ütemben elkészült Városi Sport- és Rendezvénycsarnokhoz belső közlekedőrendszer által kapcsolódik majd, így az iskola tornaterme is biztosított.
Az iskola földszintjén a teljes intézményt ellátni képes, 1000 ételadagos főzőkonyha létesül a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, raktárakkal és egy 168 férőhelyes étteremmel.

Forrás: http://szigetszentmiklos.hu/index.php?p=news&act=show&cid=1773

 
2014.01.27 - Pályázatkiírás

Adám Jenő emlékének megörökítése

Pályázati felhívás műalkotás elkészítésére

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata egyfordulós, nyilvános pályázatot írt ki Adám Jenő emlékének méltó megörökítése céljából műalkotás elkészítésére, mely a szigetszentmiklósi Ádám Jenő Többcélú Intézmény területén kerül elhelyezésre.


Kiírás részletei a Városi honlapon:www.szigetszentmiklos.hu
 
2012. 11. 17. Sportcsarnok megnyitó ünnepség

Fúvószenekarunk közreműködik az Ádám Jenő Többcélú Intézmény részeként megvalósult Városi Sportcsarnok megnyitóján, 2012. november 17-én.

.
 
2012.04.04. - DunaMédia

Bejárás az ÁJTI területén

DunaMédia: Sziget Kalendárium

Hol tart a beruházás? A DunaMédia 2012. április 4-ei adásából megtudhatjuk.

 
2012.01. - Kisváros

Jó úton halad…

ajti-kivitelezes.kep
 
Eddig elkészült a hat csoportszobás óvoda épületének szerkezete, a tetőfedés és a lapos tető szigetelése, beépítésre kerültek a homlokzati nyílászárók, így az épület gyakorlatilag „bezárásra” került. A belső munkák közül az aljzatbetonozás, a válaszfalak építése, valamint a gépészeti és elektromos munkák alapszerelése készült el. Az óvoda épületével kapcsolatos külső munkák közül elkészültek a közművek (víz, csatorna), valamint elkezdődtek az óvodához tartozó útépítési munkák. Az épülő Sportcsarnokban eddig elkészültek a szerkezeti munkák, a lelátótér szerkezeti elemei, a homlokzati előre gyártott panelok szerelése, a tetőfedés, a hő- és vízszigetelés, valamint elhelyezésre kerültek a homlokzati nyílászárók. Így az óvoda mellett a sportcsarnokot is „bezárták”. A belső munkák közül az aljzatbetonozás, a válaszfalak építése, valamint a gépészeti és elektromos munkák alapszerelése is elindult. Az épülettel kapcsolatos közművek és útépítés szintén elkezdődött.
A telekhatáron kívüli munkák közül elkészültek a közművek, valamint elindult az útépítés is. Az intézmény falai decemberben elérték a legnagyobb magasságukat, így a régi szokásoknak megfelelően bokrétaünnepet tartottak. Az ünnepség megnyitójaként a szigetszentmiklósi fanfárt hallhattuk, melyet követően Pascal Steens, a CFE Hungary Kft. ügyvezetője tartotta meg ünnepi beszédét, méghozzá magyar nyelven. Utánanézett annak is, hogy mit jelent a bokrétaünnepség. Több magyarázatot is talált, többek között azt, hogy ez egy új élet, egy új világ létrejöttét szimbolizálja. Az első ütem, azaz a sportcsarnok és az óvoda építése ez év végére fejeződik be. A második ütemben szereplő intézmények, mint a zeneiskola és az általános iskola kivitelezésének pályázati kiírásáról az önkormányzat már előkészítő munkákat folytat, melynek várható időpontja 2012. első, második negyedévében várható. A bokrétaünnepségről készült összefoglalót megtekinthetik a www.duna-media.hu weboldalon.
 
A teljes cikk a KISVÁROS újság 2012. 01. számában olvasható

»A KISVÁROS újság számai 2003-tól kezdődően, elérhetőek az önkormányzat honlapján.«


 
 
2011.08.10. ÁJTI - A zeneiskola jövője

Új több funkciós létesítmény

ajti-kivitelezes
Az ÁJTI, azaz Ádám Jenő Többcélú Intézmény a város új oktatási és sportkomplexuma lesz, melyben új helyet kap zeneiskolánk is. Az alapkő letétele 2010. szeptember 25-én ünnepi keretek közt megtörtént, a kivitelezés 2011. májusától kezdődhetett a szerződés aláírásával. Az első ütemben óvóda és egy rendezvénycsarnok, a második ütemben egy általános iskola és a zeneiskola számára 1200m2 alapterületű épülettömb épül.
▼Tovább…▲

2011. május 30., hétfő (MTI)
– Egy általános iskolából és zeneiskolából, egy óvodából és egy 1500 férőhelyes rendezvénycsarnokból álló komplexum építése kezdődött Szigetszentmiklóson – tájékoztatta Kecskés István, a város önkormányzatának a szóvivője hétfőn az MTI–t. A két ütemből álló, összesen 4,5 milliárdos projektet saját forrásból és hitelből finanszírozzák.

Kecskés István a beruházás szükségességét azzal indokolta, hogy a 90–es évektől jelentős mértékben nőtt Szigetszentmiklós lélekszáma, ám a pénzügyi lehetőségek korlátozott volta miatt ezt a növekedést csak részben követte a helyi intézményhálózat fejlesztése, így az óvodák és iskolák zöme igen zsúfolt.

Tájékoztatása szerint ezt a kényelmetlen helyzetet szünteti majd meg a több mint 12 ezer négyzetméter beépített alapterületű létesítmény, amely nemcsak a fiatalok számára biztosít kiemelkedő körülményeket, hanem az ott állást találó több mint 100 felnőttnek – óvodapedagógusoknak, tanároknak és azok segítőinek – is.

A szóvivő kifejtette: a most kezdődő építkezés során első ütemben egy 6 csoportos óvoda és egy 1500 férőhelyes, 3200 négyzetméter alapterületű multifunkciós városi rendezvénycsarnok készül el a jövő őszig.

A beruházás második ütemében – a terület déli sarkán – egy minden igényt kielégítő, 24 tantermes általános iskola és egy 1200 négyzetméteres zeneiskola épül meg. Az oktatási intézményben a tantermeken, az irodákon, a tanári szobán, valamint a konyhán és az éttermen kívül helyet kap egy hangversenyterem, egy könyvtár és több fejlesztő helyiség is – tette hozzá Kecskés István.

Pest megye egyik legnagyobb beruházásának terveit a HAP Kft. két vezető tervezője, Winkler Barnabás és Vörös Gábor készítette. Az épületegyüttes létrehozásának összköltsége 4,5 milliárd forint, amelyet a város a saját kasszájából, illetve hitelből fedez – közölte az önkormányzat szóvivője.

MTI HírfelhasználóForrás: MTI
 


ajti-kivitelezes
A KISVÁROS újság júniusi számában „Elkezdődött a nagyberuházás” címmel olvashatunk cikket az építkezésről. 
2010.12.13. ÁJTI - Bokréta Ünnepség

Ádám Jenő születésének 115.évfordulóján Bokréta Ünnepség

bokréta ünnepség
Az Ádám Jenő Többcélú Intézmény I. üteme (óvoda sport- és rendezvénycsarnok) építésének fontos szakaszához ért.

December 13-án bokréta ünnepséget tartanak az építkezésben résztvevők számára, követve azt a szép régi magyar hagyományt, mikor megünnepelték, hogy az épület legmagasabb pontját már felépítették.
Az építkezés a tervek szerint halad és 2012 nyarára előreláthatóan terv szerint befejeződik.

»Hír a városi honlapon.«
1.ütem bokréta ünnep
 
2010.09.25. ÁJTI - Alapkőletétel
Alapkőletétel

Alapkőletétel

Az utolsó szeptemberi hétvégén helyezték el a Sport Kulturális Oktatási Központ alapkövét Szigetszentmiklóson.
Ez az első olyan esemény volt, amely már valóban, mindenki számára kézzel fogható volt.
Kisváros újság 2010/9

A tervek szerint hamarosan megkezdődik az építkezés is, és elsőként az óvodát, valamint a sportcsarnokot, majd az iskolát, végül pedig a zeneiskolát vehetik majd birtokba a gyerekek és a szigetszentmiklósiak.

Az elmúlt időszak legnagyobb városi beruházása ez, mely valóban a jövőnek épül majd.

Az alapkőletételi ünnepségén zeneiskolánkat képviselte a Fúvószenekar és a Fanfáregyüttes.

Az esemény programja:Plakát
 
 
Ügyeleti rend
2017 nyári szünet
júl. 24.-júl.28.
Kisszékely - Fúvószenekari tábor
aug.20.
Fúvószenekar részvétele a városi ünnepségen
Tanév rendje
2017/2018 tanév
 
Beiratkozás 2017/18 tanévre
 
Nagy költőnk emlékére a 2017-es esztendő ARANY-ÉV
.
 
Linkek …
 • www.balassi-intezet.kep
  • Balassi Intézet.kép nem töltődött be.


   A Balassi Intézet a határon túli magyar kultúra ma­gyar­országi és az egye­temes magyar kultúra külföldi be­muta­tásáért felel.
   Az egységes és egyetemes magyar kultúrát terjeszti és nép­szerűsíti a nagyvilágban, úgy hogy ezzel párhu­zamosan segíti a külföldön vagy határon kívül létező magyar hagyományok és kultúra meg­ismer­tetését Ma­gyar­or­szágon.

   Az Európai Unió országaiban, a „szubszidiaritás” is­mert elve értelmében, a kulturális és az oktatási terület alapvetően „nemzeti hatáskörben” marad, ami egyben az Európai Unión belül a kulturális sokszínűség, a nem­zeti kultúra értékei megtartásának záloga is.

   A Balassi Intézet központi szerepet tölt be a magyar nyelv tanulása, tanítása, a képzés mód­szer­tani köz­pont­jának kialakítása vonatkozásában.
   Internetes módszertani és oktatási köz­pontot hoz létre és működtet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődők számára.

   Az intézet célja, megerősíteni a magyar kultúra po­zí­ció­it az egész világon, ahogy Balassi Bálint humanista műveltséggel, magyar költészettel és dallamokkal ter­jesz­tet­te jó hírünket és nevünket a korabeli világban.
    

   „Teremts ismét bennem, teremtű Istenem, tiszta szívet kegyessen,
   Fúdd belém ismegént, hogy nagy szívem szerént lelkem igazt szeressen,
   Engem, romlott szegént, rossz érdemem szerént haragod el ne vessen!”


 • Magyar Színházi Videóportál
  • www.szinhaz.tv
 • Budavári Mátyás-templom
  • Hangversenynaptár | Ének- és zenekar | Orgona | Történet | Zenei kiadványok
 • Bartók Béla Emlékház
  • Tárlat, Zeneműbolt, Koncertek
 • Fidelio – Ha komolyan szórakozik.
  • Fidelio kulturális programmagazin
   fidelio - ha komolyan szórakozik
 • Magyar Állami Operaház
 • MÜPA programnaptár
 • MÜPA Családi és Ifjúsági programok
 • Népzenetár
  • A Fővárosi Szabó Ervin Kőnyvtár Népzenetár oldala azoknak, akik szeretnék megismerni a zene sokszínűségét.
   Régiók, Stílusok és műfajok, Vallás, Etnikum, Ország, Hangszerek kategóriák alapján kereshetünk a szócikekk között.
 • Zeneműtár
  • Országos Idegennyelvű Könyvtár

   Zeneműtár - Zenei gyűjtemény
   Tájékozódás, tanulás, kutatás
 • Liszt Ferenc - a médium és a média
  • Elõadás a Mindentudás Egyetemén Vásáry Tamás - VII. szemeszter, 2005.12.19.
   Az élõ zongorajátékkal is illusztrált elõadás a zenetörténet egyik legnagyobb egyéniségét, Liszt Ferencet idézi meg.
   A gondolatmenet középpontjában a nagy h-moll szonáta elemzése áll, amelyet a művész önarcképének tekinthetünk. A vizsgálódás révén feltárulnak az érzéki és a szellemi, a testi és a spirituális romantikus szélsõségei; ezek megvilágítják a zenész magánéletének, társadalmi szerepvállalásának és személyes vívódásainak sok aspektusát.
   Kiderül, hogy Liszt úgy használta a zongorát, mint univerzális zenei médiumot, amelynek nyelvén a vokális, a kamara- és a szimfonikus zene is megszólaltatható.
 • Dr. Bánhidi Lászlóné: Klasszikusok mindenkinek
  (Zenetörténet, érettségi segédlet gimnáziumi tanulóknak)
 • Egy jazz improvizációs olvasókönyv
 • Zeneakadémia-Junior prg.
  • Ifjúsági programok a Zeneakadémián
 • Hova tovább? Virtuális séta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen
  • A Zeneakadémia teljes körül felújítását követő, ünnepélyes újraavatása 2013. október 22-én, Liszt Ferenc születésének 202. évfordulóján, az állami- és a művészeti élet prominens képviselői jelenlétében történt meg, nagyszabású hangverseny keretében.
 • Zeneakadémia hivatása
  • A Zeneakadémián zenék és zenészek születnek. Ez egy olyan képzeletbeli kikötő, ahonnan és ahová a hajók muzsikusokat szállítanak.
   Zenei oktatás folyik itt, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a klasszikus zene, a jazz, a népzene, az egyházzene, a zeneszerzés, a zenetudomány és a zenetanárképzés valamennyi területén, és mindezt előkészítendő, az Egyetem középfokú gyakorló és előkészítő iskolájában, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában.

   A főépület, a maga öt hangversenytermével a budapesti hangversenyélet központja. A XX. század szinte valamennyi jelentős zenei előadóművésze, együttese megfordult a Nagyterem pódiumán, rálehelve művészetét a terem hasonlíthatatlan akusztikájának láthatatlan hullámaira, beleolvadva a lélegzetvisszafojtva hallgató közönségbe, amely úgy veszi körül a művészt, mint harangnyelvet a harang teste. Ebben a hasonlíthatatlan atmoszférában mutatkozhatnak be a legjelentősebb ifjú tehetségek, illetve ebből részesülnek a Zeneakadémia hallgatói s nem utolsó sorban a zenét áhító, a Zeneakadémia mindenkori közönségét alkotó emberek.
   Olvasd tovább az akadémia oldalán: zeneakademia.hu
 • ...és a WikipédiánZeneakadémia