mocun

the noise you have to live with

ezúton szólok még időben, hogy október 15én, csütörtökön a Filter klubban játszunk mocunt együtt dyasszal. amúgy épp lemezünkön munkálkodunk, már a keverésen dolgozunk. kicsit tekervényes volt többünknek az eltelt fél év, ezért az enyhe (szokásos) csúszás.

noise we have to live with

erről szól az új mocun lemez. most már tisztázódott mind az öt szám, az összes rész, váltások, szólamok és mintha már olykor hallanám a fejemben a végeredményt próba közben. jó esetben tényleg hasonló lesz.

és hogy miről szól? mindarról, ami körülvesz. amit gerjesztünk magunk körül és ahogy az általunk épített görbe tükrön át láttatjuk a valóságot. ez az a képlet, amit négyen írunk és amit önállóan egyikünk se tudna leírni.

három koncert, mielőtt belevágnánk a felvételbe:
február 27, Filter - mocun & Dyas - velős és húzós dalaink
március 27, Pótkulcs - teljes dalgyűjteményünk
április 10, aftermusic - pozvakowski & viative & mocun - drone elszállásunk
várunk, ha jöttök.

magnetisk

jövendő szeánszaink:
május 23, péntek Benczúr-klub +Dyas
június 5, csütörtök aftermusic +Dyas, oneheadedman

várunk mindenkit szeretettel.

mocun hittar alla!

jelentem büszkén: megjelent! kész! vehető, vihető!
mátyás király ellenében mocun: a pokoljárás rejtelmei
írjon, ki szeretne ilyet.

és már nekiálltunk a következő anyag előkészületeinek. nem kérdés, a világ mocunba tart.

finalizer

és kész van. tényleg, ezúttal nem kertelés - megvan a mocun lemez mastere :p
irány a nyomda, cdnyomás és terjesztés, kiadó keresés.

és van új szám a myspace oldalon.

musik överallt

irtó tevékeny és ha minden összejön, termékeny lesz ez az ősz. gyors kapcsolás, zenei körkép:

mocunnal e héten készülök el a lemez keverésével és az első masterrel. ez utóbbin még lehet, hogy változtatunk, csupán a mai kor követelményei miatt - sajnos, manapság messze nem a dinamika, hanem a szénné limitált és végig -3 dB szóló pop és metal anyagok uralják a piacot. ezzel csak az a gond, hogy az emberek hozzászoknak a torz hangzásképhez, amit ráadásul elég buta felbontású mp3ban kapnak meg, kicsi és zömmel rossz teljesítményű hangszórókon.
node a mocun se szép, sőt, csúf. mindenesetre nagyobb dózist kaptok belőle ősz folyamán, több és gyakoribb szeánszok képében. Balázsnak hála, van borítónk, András keze munkája pedig itt látható:
a vadiúj mocun oldal :p


időközben a godlike is felcseperedett, mi több, próbára kész zenekarrá érett. az Attila által összeállított négy számot secc-pecc alatt összeraktuk egy vasárnap alatt, próbálni havonta fogunk, vagy néha gyakrabban, koncertezni pedig még idén - immár e név alatt (s a penta concordia egy időre visszavonul). Pityesz kiváló dobos, rengeteget fejlődött pár év óta, mikor először láttam. Tachu is jó arc meg biztos pont lesz, Attila betonprecízen játszik és átlát mindent, Fógi meg falszaggatóan hörög. tényleg durva közelről nézni. már csak egy visszafogott szintis kéne, aki nem tíz ujjal csap bele hangszerébe - jelentkezz most!


megbeszélés alatt van egy harmadik csapat is, ahol csak kisegítenék. erről majd később, ha tényleg beválunk egymásnak és érdemben tudunk együttműködni.


s nem utolsósorban nekiállok saját anyagomnak is, Crash Gordonnal. ez a legegyszerűbb - elsőre magamban akarom letisztázni a képet. szerencsére rengeteg segítő ember vesz körül, igazán nem lesz probléma társakat találni, akik segítenek élőzésre is fordítani ezt az alapvetően finom elektronikára épülő vonósokkal tűzdelt lélekre ható zenét.


s emellett segítek egy igen érdekes trailer zenei aláfestésében is - vincent, innen is kösz, hogy szóltál! - ami rengeteg tapasztalatot adott igen rövid idő alatt - de ezzel még adós vagyok, igyekszem ezt is e héten letudni.


az már tényleg csak kis fricska, hogy munkahelyemen a tavalyi xmas party kapcsán megkerestek, ugyan már, idén is menjek. most őszintén, hogyan jutna rá időm, még ha annyira akarnám is?

20h // 20 sept // aftermusic

mocun szeánsz lesz 20án, 20 órakor az aftermusic (régebbi partiarcoknak Marco Polo) klubban. belépő 500 körül várhatólag, fellépnek utánunk dyas és dethroners. kiváló ismerkedési és szórakozási lehetőség mind csinos hölgyeknek, mind délceg uraknak.

és nem utolsósorban: mocun

the mocun strikes back // június 2 filter

mocun koncert újfent, ezúttal a dyasszal, akiket nagyon szeretek régóta.

június 2, szombat, este 8 - filter klub BP // almássy u. 1. // 500 huf

Blahához közel, baráti társaságban, csakúgy mint múltkor.

valamint elkészült myspace oldalunk is, lehet hallgatni és tölteni a dalokat.
http://www.myspace.com/mocun

above lucium

bármennyire hihetetlen, egész jól gazdálkodom mostanában az idővel s ennek köszönhetően kézben tudom tartani az igencsak szerteágazó tevékenységeimet. tekintve, hogy három hónap el is illant ebből az évből, gyors számadást tartok.

mocun lemezzel áprilisban végzünk, ami a hanganyagot illeti s végre nekiláthatunk a szervezésnek és koncertezésnek is. persze ha csak erre tudnék koncentrálni, már rég készen lenne, de lassabban őrölnek a malmok. mellesleg nem is biztos, hogy ez baj, mivel így van ideje minden dalnak leülepednie s végiggondolni, mit is akarunk hallani s hallatni egyes helyeken.

ezután saját projektemmel szeretnék elsősorban foglalkozni, ám ezt bármikor meg tudom oldani s nem is szorulok rá nagyon más segítségére. minő véletlen :) egy régi csellós ismerős nemrég keresett fel ha nem is feltétlen emiatt, de ez is szóba került. van egy elég jónak tűnő ötletem, ami számos magyar metal csapatnak remélhetőleg szintén tetszeni fog.

a most már pár koncerten életképes penta concordiából Attila belevágott a már egy ideje tervezett új csapatába, ami a godlike nevet viseli. hatan, mint a gonoszok, eléggé kipróbált és viseletes arcok vagyunk mind. értelemszerűen súlyos doom, az, amit még 15 éve gothicnak hívtak harisnyakötő, vörös rózsák és mónikák nélkül. az a stílus, ami nélkül el se kezdtem volna zenélni anno.

és ahogy időm engedi s megismerem a samplerezés alapjait, megnyitjuk a pokol kapuit a fejemben salo120 kódnevet viselő ipari szörnyeteggel és letaroljuk az erre fogékony arcokat.

az, hogy emellett svédül karaokéztunk csapatban s nyertünk kedvezményt így minden valószínűség szerint lesz végre egy svéd csoport, ami nem esik szét, már csak hab a tortán. és nem utolsósorban áprilisban már nem veszek bérletet, hiszen annyira jó az idő, hogy már csak bicajjal szabad közlekedni.

van szerencsém új izlandi zenékhez, nevesül az apparat organ quartethez és Skúli Sverrisonhoz. mindkettő remek és újító muzsika, mint szinte minden, ami a 12tónar.is kiadóhoz köthető. nem véletlen, hogy azon zenéimet, amelyek belevágnak az érdeklődési körükbe, már küldöm is postával a szigetre.

egyébként meg minden a helyén van :) majdnem minden, de az is már a helyére kerül. április 30ig :p

the good, the bad, and the mocun

mocun első koncert:
február 20 kedd - filter klub (almássy utca 1)
belépő minimál, kezdés 8kor

és íme az első lemezes szám:
http://rapidshare.com/files/15271812/hypothermia.wav.html

magnetiskt

ha semmi más nem történne - de történik persze - csak az, hogy készen vagyok a mocun első keverésével, már ezért megérte ennyit foglalkoznom zenével. az a helyzet, hogy talán tíz éve már, hogy ennyire tetszett volna saját anyag.
és amennyire nyugodt zene elsőre, olyan megrázó volt hallgatni.

mindig az az örök gond zenével foglalkozó embereknél, hogy saját dolgaikat nem tudják szűz füllel hallgatni. az ember eszébe jut az utolsó potméter állítás, felötlik a kétség hogy kevesebbet kellett volna tolni, s utólag is félkésznek tűnik a végleges. más kérdés, hogy ostobaság azt hinnünk, valami valaha is elkészül, de ez sosem tudatosul.

aminek nagyon örülök, hogy most ez az érzés egyáltalán nincs jelen. hallgatom ezt az első próbálkozást és már nem vagyok képes - s mennyire örülök ennek - a technikai részletekre figyelni. lehetne, persze s megy is, amikor dolgoztam vele - de azt hiszem, talán elsőként összes eddigi felvételem közül ezt képes leszek többször meghallgatni. mert nagyon tetszik.

mocun

valami igen mokány dolog lesz ebből, úgy érzem. például ilyesmi:
⡎⡇⢱⢎⡱⢎⢆⡰⡗⢢

amúgy nem sok minden történt azon kívül, hogy végigrohantam ezt a napot is. talán lesz újévi fogadalmam. elég komoly, elég kemény és messzire vezet. még meg kell gondolnom kétszer, de szerintem a karácsony és újév közti szabadság alatt erre sodródom majd és szó nélkül megpróbálom.

ismeritek a holland
Orphanage-et? nem? öreg hiba. azonnal pótoljatok, bár nemrég oszlottak fel. ezzel kapcsolatban igazán nem értem, mit esznek sokan az ún. ismert bandákon. számomra totál érdektelen e lélektelen slágergyárak terméke, ellenben az Ulvert bármikor felteszem. funk you.

dlágaszágom...

átérzem Gollam örömét, nagyon is. megvan. úgy gondolom, ezek után nem falfúró, sokkal inkább falbontó címmel lehetne filmet forgatni majd közvetlen lakókörzetemben. biztos emlékeztek a Dune 2 játék Sonic Tank harceszközére - nos, ennek korai példányával van dolgom.

mekanik. remélem, másoknak is tetszeni fog. nekem eléggé.
megtévesztő mód körülvettük magunkat olyan mechanizmusokkal, amelyek mind-mind gátolják a személyes kapcsolatokat. nem, nem az ndk-s gruppensex feltámasztásán fáradozom, csupán eléggé zavar, amikor a közlendők félúton elhalnak az érdektelenségben. Csehov, ráéreztél te valamire nagyon.

igen jóízűt próbáltunk dethronersileg a nehézségek ellenére, s egész együtt szól a produktum. én kérek elnézést Judith félhanggal magasabbra csúsztatásáért, szegény Ágo le is blokkolt. bocs. aztán eszméltem. egészen élveztem viszont, hogy ízesen újraírtam pár témát, kevesebb hanggal még többet érzek bennük. ennek úgy örülök, mint régen, amikor sikerült LEGO villamost építenem felhajtható tetővel.

gollamivadék vagyok, nem is lehet ez kérdés.

a nap másik híre. látnom kell őket.
"my refugee soul has escaped
this body depraved
of final wishes I ask none
but one
now that I am gone
lay thorns on my grave"