Klántalálkozó
Sziasztok! Szervezek egy klántalálkozót, ami nem csak az Alliance Of Hungary-ról szólna, hanem a magyar shaiyas közösségről. Ezúton szeretnélek titeket is elhívni egy kellemes, közös hétvégére. Beszéljétek át, és ha van köztetek, aki szivesen eljönne, nálunk a fórumunkon jelentjezhet: http://www.hungarianliga.atw.hu
Helyszín
Rakamazi (Tokaj) Tisza-Kemping Többször voltam már itt és eddig sosem csalódtam. Gyakorlatilag Tokaj gyönyörű városától 5 percnyire van a kemping, egy hídon kell csak átsétálni. A város nem túl forgalmas, mindenfelé sétáló ucák vannak, nyugott csendes hely. És tapasztalatból tudom, hogy a helyiek szeretik a túristákat, vagy a kikapcsolódni vágyókat.
Szállás
Fent belinkeltem a kemping honlapját, nézzétek meg. Röviden annyit, hogy lehet sátrazni, vagy kis faházat bérelni. Aki kocsival jön ingyenesen parkolhat, zuhanyzó és főzési lehetőség is van. Kajáért a városba kell menni, de szerintem ez nem akadály.
Időpont: 2009. július 3-6. Tokaj
Péntek délelőttől, hétfő délutánig. Tudom még nagyon odébb van, de ha van igény és valaki nem sátorba szeretne aludni, akkor a helyet hamar le kell foglalni. Illetve jobb a nyári szabadságot már most megtervezni, nem az utolsó pillanatban. Így talán, ha jó előre szólunk több jelentkező lesz.
Programok
Kempingtől 5-10 percre van a Tiszán kiépített strand. Város közel van, gyakorlatilag minden utcában van 1-2 borospince - és most nem a „bepiálásra” célzok -, nagyon hangulatos tud lenni, ha egy nagyobb baráti társaság lemegy pincézni és 1-2 órát, igazi, finom, magyar borok között eltölt. Aki volt már boros pincében, az tudja miről beszélek, aki még nem, annak csak ajánlani tudom. Kemping területén vannak kijelölt tűzrakó helyek, esti programként lehetne közösen bográcsban főzni vagy tábortűz mellett sütögetni.
Költségek
Minden költséget saját magatoknak kell állnotok. Legnagyobb sajnálatomra a Guild pénz erre nem jó hehe. Lényeg hogy az utazás, a szállás, étkezés és némi költő pénzre lesz szükség, de gondolom nem egy bezárt szobában éltetek eddig és mindenki volt már táborban, szóval tudjátok miről beszélek. Utazás díjáról sokat nem tudok mondani, mert nem tudom ki-hol lakik. Legegyszerűbb kocsival, vagy vonattal jönni. A vasútállomás kicsit messze van a kempingtől 30-40 perc séta, de szerintem lesz olyan aki kocsival jön majd, szóval még gyalogolni se kell, kimegyünk eléd. Balatoni árakhoz képest sokkal kedvezőbbek az árak, szállás költségeit a linkelt oldalon meg tudjátok nézni.
Kik jöhetnek?
Első és legfontosabb: Felelőséget senkiért és senki tulajdonáért nem vállalok/vállalunk. Ez így elég keményen hangzik, de szerintem teljesen jogos. Elsősorban 18 éven felüliek jelentkezését várom, vagy azokat, akik még nem töltötték be a 18-at, de elkíséri őket felnőtt, az lehet pl. anyuka, vagy nővér nekem mindegy. A lényeg, hogy én vagy a többiek, nem fognak senkit felügyelni és ha jobban belegondoltok ezt nem is lehet elvárni. Mindezek ellenére szerintem a résztvevőket nem fogja zavarni ha valaki felnőtt kiséretében érkezik, éppúgy, ahogy az sem ha valaki a családjával érkezik: teso, asszony, barát/barátnő, gyekek, kutya, cica, tengerimalac, stb hehe Lényeg hogy egy kellemes baráti társaság, jó hangulatban eltöltsön egy hétvégét. Másik feltétel, hogy itt fórumon adjátok le a jelentkezést. Klántól, szervertől, vagy oldaltól függetlenül.
Szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy a 16-18 éves jelentkezők is jöhessenek, szülői kiséret nélkül. Ennek vannak bizonyos feltételei. Az fenti nyilatkozatot a jelentkezőnek e-mailen elküldjük, amit értelemszerűen kitöltve postai úton vissza kell küldeni. A nyilatkozaton a szülő telefonszámát kell megadni. Ez azért kell, hogy közvetlenül vele vegyük fel a kapcsolatot és ne forduljon elő az, hogy ellóg a gyerek és az aláírás csak hamisítás. Lényeg hogy vigyázunk egymásra, pl. nem fogunk ott hagyni a város közepén, amíg elugrasz vásárolni. Azonban, mivel nem ismerjük egymást, így nem csak a szülő lehet velünk szemben bizonytalan. Ez az egész a Klántalálkozó előtt két héttel lesz aktuális. Akkor lesz elküldve a levél, tudom ez még odébb van.
16 évnél fiatalabbak továbbra is CSAK nagykorú felügyelet mellett vehetnek részt a Klántalálkozón!!!