HaircoholiX

 

kezdőlapfodrászatrasztaafrofonásműrasztahajhosszabbítássynth loxakciókontakt  FacebookHaircoholiX webshop

 

Raszta (dreadlock)

 

infogalériaárakszínskálagyakori kérdések

raszta

A "klasszikus" raszta (dreadlock) valódi hajból készül, általában sajátból, de pótlással is megoldható.

Az európai haj "rasztázása" különös szakértelmet kíván, ezért nem mindegy, hogy milyen kezekbe kerülsz. Tehát, ha a legjobbat szeretnéd kihozni a hajadból vagy már meglevő rasztádból, akkor nálunk a helyed! 12 éves gyakorlattal rendelkezünk dreadlock készítés terén!

Ez a frizura nem európai hajhoz lett kitalálva, ezért a raszta haj folyamatos karbantartást igényel. Tehát, nem úgy működik, hogy egyszer megcsináltatod, és utána örökre szép marad... Sokkal több macera van vele, mint egy átlagos hajjal. Ezért jól át kell gondolni, hogy valóban vállalod-e. Ha nem akarod, hogy igénytelennek tűnjön, akkor kb. 2 havonta érdemes áthorgolni az egészet, illetve mivel havonta átlagosan fél cm-t nő a hajad, a töveket sem szabad elhanyagolni. Ezt természetesen megcsináljuk helyetted! Ha betartod a tanácsainkat, akkor gyönyörű, irigylésre méltó dreadlockod lesz:)

 Hajad lehet "profi raszta", azaz teljesen horgolt, ezáltal sokkal igényesebb és nem utolsó sorban tartósabb.. vagy "szalon raszta", ami egyáltalán nincs behorgolva.

A tincseid lehetnek vastagok (kb. 2 cm átmérőjű), közepesek (kb. 1,5 cm átmérőjű), vékonyak (kb. 1 cm átmérőjű) és mikrok (0,5 cm átmérőjű).

Ha rászánod Magad és megcsináltatod, kérlek, frissen mosott hajjal gyere, és ehhez a "WU2 normál hajra" típusú sampont ajánlom, illetve az a legjobb, ha az "akció" előtti többi hajmosát is ezzel végzed. Tapasztalataink szerint ha ezzel a samponnal mosod meg a hajad rasztázás előtt, akkor sokkal szebben és egyszerűbben összeállnak a tincsek. A balzsamot viszont felejtsd el!

Ha túl rövidnek találod a hajad és nincs türelmed megvárni, amíg lenő, akkor a rasztád észrevehetetlen pótlással is megoldható (nem fog úgy kinézni, mint a műraszta). Ehhez jó, ha rendelkezel min. 10-15 cm saját hajjal. Készülhet valódi (festhető, emberi haj) és műhajjal (nem festhető, szintetikus haj) is. A színeket pedig a „színkála” menüpontból választhatod ki.

A raszta haj mosható és festhető.

Dreadlockod elkészítése mellett vállaljuk rendszeres karbantartását, mosását, festését és esetleges pótlását, vagy kibontását.

Sajnos a raszta károsítja a hajadat, ezért ha csak pár hétre vagy egy konkrét alkalomra szeretnéd, akkor a műrasztát ajánlom (ha nem szeretnéd, hogy úgy nézzen ki, mint a műraszta, de szeretnéd, hogy ugyanazon az elven működjön, azt is meg tudjuk oldani).

Bizonyos esetekben dreadlockod kibontását is vállaljuk.

Speciálisan raszta hajra kifejlesztett ápoló szereket (samponok, kondicionálók, filcesítők stb) webshopunkban találsz.

 

Nesta /Ildi/

e-mail, msn, gtalk: nesta.haircoholic@gmail.com

telefon: +3620/403-5459

skype: nesta.haircoholic


Kövess minket a Facebookon (katt ide és like!),

és / vagy

iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!

Hírlevél

  

 

lap tetejére

infogalériaárakszínskálagyakori kérdések

 

kezdőlapfodrászatrasztaafrofonásműrasztahajhosszabbítássynth loxakciókontakt  FacebookHaircoholiX webshop