Technikai jellegű problémák

Technikai jellegű problémák

HozzászólásSzerző: Apollo17hu » 2012.02.18. 11:24

Sziasztok!

Ez egy - egyelőre - zárt téma lesz, amiben a Tournamenttel kapcsolatban felmerült technikai jellegű problémákat tesszük közzé. Aki reagálni szeretne rá, az a Tournament témájában megteheti.

A jelenlegi probléma a következő:

Hét közben feltöltésre került egy olyan rec, ami a vesztesek nézőpontjából rögzítette a játékot. Mivel ez a rec nem tartalmazza a teljes játékot (azt csak a győztesek recei, illetve annak a vesztesnek a rece tartalmazza, aki utoljára adta fel), ezért a pontok a 8 játékos között nem 4 win - 4 lose, hanem 6 win - 2 lose arányban kerültek kiosztásra. Szeretném leírni, hogy itt nemcsak a vesztesoldali feltöltő hibázott, hanem az összes győztesoldali játékos is (Apa1v1, krisz, Viola_Big_Ati_, welcome_back), mivel az ő feladatuk lett volna a játék után azonnal feltölteni a recet. Nem néztem utána, de lehet, hogy mi is hibáztunk abban, hogy a szabályzatban ezt nem tettük egyértelművé (vagy talán egyáltalán meg sem említettük?). Kis kitérő: ha a mai vagy a holnapi nap folyamán lesz időm rá, nyitnék egy témát, amiben a szabályzattal kapcsolatban lehetne szavazni.

Visszatérve a jelenlegi problémára: a tévesen feltöltött recet eltávolítottuk, a pontokat és a win-loss mutatókat kijavítottuk. Itt döntés elé érkeztünk: vagy kézzel bevisszük a helyes eredményeket úgy, hogy nem áll rendelkezésünkre a győztesoldali rec, vagy megvárjuk, amíg a fent megnevezett 4 győztes valamelyike online nem lesz, hogy feltöltse a recet. Utóbbira esett a választásunk, vállalva azt a rizikót, hogyha valaki recet tölt fel megelőzve ezt a 4 győztest, a pontok ismét inkonzisztenssé válnak. Ezért néhány embert figyelmeztettem is Voobly-n, hogyha játszanak, semmiképp ne töltsék még fel az eredményt. Ennek ellenére ma reggelre sajnos 2 újabb reccel bővült az adatbázis, vagyis ennyivel kell megint visszapucolni. És az eredeti problémát generáló rec még mindig sehol.

Ez nekem éppen elég ahhoz, hogy javasoljam Pribynek és Turbonak, hogy a recek ezentúl egy külön "rectopikba" kerüljenek feltöltésre, amit néhány naponta moderátorok néznének át, és a korrekt receket feltöltenék az adatbázisba. Tehát a tényleges feltöltést csak moderátor végezhetné el. Ennek az a hátránya lenne, hogy abban a néhány napban, amíg nincs minden rec ténylegesen az adatbázisban, a pontok sosem az aktuális, hanem a néhány nappal korábbi állapotot mutatnák. Nekünk viszont majdnem biztosan nem kellene félórákat-órákat pepecselni azzal, hogy utánajárjunk a probléma okának, kigondoljuk a javítás menetét, megvalósítsuk azt, és esetleg értesítsük róla az érintetteket is.

Összefoglalva: a mai nap folyamán valószínűleg azt fogjuk tenni, hogy a tegnap feltöltött két recet kipucoljuk, felvesszük a hiányzó rec adatait (rec nélkül!), majd visszatöltjük a kipucolt két recet.

Amíg ebben a témában nem jelezzük, addig ne töltsetek fel újabb recet!
Apollo17hu
Aktív tag
Aktív tag
 
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2011.12.28. 00:18

Re: Technikai jellegű problémák

HozzászólásSzerző: Apollo17hu » 2012.02.18. 17:44

A probléma megítélése miatt a hibát nem javítjuk, folytatódhat a recfeltöltés!
Apollo17hu
Aktív tag
Aktív tag
 
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2011.12.28. 00:18

Re: Technikai jellegű problémák

HozzászólásSzerző: kunyi » 2012.02.19. 15:41

Tegnap toltunk 3vs3at Wodo+Apollo+Gyore vs Lui+mrgabee+kecske de nemtudom feltölteni se én se gabe, lehet szar a feltöltő?
kunyi
Profi
Profi
 
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2012.01.07. 19:31

Re: Technikai jellegű problémák

HozzászólásSzerző: Apollo17hu » 2012.02.19. 20:34

A feltöltő jó, a rec volt hibás. A recet fixáltuk, felkerült a helyére.
Apollo17hu
Aktív tag
Aktív tag
 
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2011.12.28. 00:18


Vissza: Általános

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron