Oldal: 1 / 7

Multiplayer problémák (Unable to join, nem látom a szervert)

HozzászólásElküldve: 2012.03.11. 22:34
Szerző: pappesz
Sziasztok!

Nagyon szeretnék játszani multiban Aoc-t. Nem megy, lehet nem technikai probléma akadt, hanem egyszerűen én vagyok ebben (is) eléggé béna. (erre nagy az esély)

Feltelepítettem, az a, c, e, kiegészítőket és a wildscreeen kiegészítőt is. Win7 alatt játszanék vele, megy is a játék szép nagy felbontásban... ezt csak azért írtam le mert nem a sima ikonra kattintva indítom el a játékot, hanem az AoC1.0e1920x1080 segítségével és lehet, hogy ez is hiba ami miatt nem megy Multiban!

Ezek után Multiplayer > Internet TCP/IP >Create

Uncsim, eközben Multiplayer> Internet TCP/IP>Show Games és beírja az IP címemet. Ám nála semmi változás. Hiábba klikkelek én az Readyre... semmi... elfogyott a tudomány.

Kérlek viszont ti adjatok nekünk. :)

Előre is köszi...

Szép napot mindenkinek!!

Köszönettel: Pappesz

Re: nagyon kezdőknek nagyon részletes segítség!

HozzászólásElküldve: 2012.03.11. 23:04
Szerző: WOodo
Szia!
Rengeteg módja van annak, hogy multiban játszatok. Sokan Hamachi-t használnak, ami virtuálisan összeköti a gépeket egy "llanhálózatba". így olyan mint ha fizikailag is össze lenne kötve a 2 gép. Ha feltelepítitek a hamachit és összekapcsolódtok (valaki csinál szobát, a másik csatlakozik) utána csak elkell indítani a játékot, majd Multiplayer opcióra kattintva jobb oldalt "LAN\Local" (vagy valami ilyesmi) alatt kiírja a szobát és lehet is csatlakozni.
Van több multis kliens, pl. gameranger, voobly. hasonló elven működnek, letöltöd regisztrálsz rajta, csináltok egy "host"-ot és onnan tudjátok elindítani a játékot is. Nagyon fontos pl. hogy ugyanolyan peccsetek legyen, vagy hogy tűzfalakat kinyomjátok.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe :)
W.

Re: Multiban nem látom a szervert

HozzászólásElküldve: 2012.03.11. 23:16
Szerző: Leto_Benzin_
kicsit konkretizáltam a téma címét, mivel nem örülök a "kezdő vagyok, segítsetek" kezdetű témáknak... a fórum átláthatósága érdekében próbáljunk meg minél többetmondó címet adni a témáknak és ha több kérdés van, akár érdemes több témát nyitni és nem egybe írni őket :)

Re: Multiban nem látom a szervert

HozzászólásElküldve: 2012.03.11. 23:40
Szerző: TLW_Adam
Wildscreen:D
Widescreen elméletileg nem gond. Nézd meg hogy ugyan olyan munkacsoportban vagytok-e vagy próbáld meg mivan ha kikapcsolod az uac-ot.

Re: Multiban nem látom a szervert

HozzászólásElküldve: 2012.03.12. 01:10
Szerző: TLW_Beszosz
Mi ez, h ám nála semmi változás? Az idő járás? :D Tehát hiába írja be az IP címedet, nem bírja megtalálni? Ez több okból is lehet. Elsőként a tűzfalat engedjétek ki a játékra. Az ilyen olyan patch elméletileg nem jelenthet akadályt, különbözőnél nem tudtok egymással játszani, de csatlakozni tudnotok kell. A másik probléma, az ha routere van az egyikőtöknek. Ha neked, mint hostnak van a routered akkor már eleve figyelj arra, h ne a router által kiosztott IP-t használd. Használd a whatismyip.com oldalt. Nagyon fontos dolog, h router esetén engedjétek ki a játékkal kapcsolatos portokat. Azt itt a fórumon megtaláljátok. Ha nem sikerül beállítani, akkor használjátok amit WOodoo mester leírt. ;)

Re: Multiban nem látom a szervert

HozzászólásElküldve: 2012.03.12. 01:51
Szerző: pappesz
köszönöm szépen a segítséges!!!! :)
nagyon rendesek vagytok!! :)

Nem tudunk csatlakozni

HozzászólásElküldve: 2012.06.16. 23:31
Szerző: SzabBass
Üdv emberek!

Az lenne a problémám, hogy amikor haverokkal akarunk játszani Hamachin keresztül, valamilyen oknál fogva nem megy. IP-t beírjuk, a szervert még megtalálja, de amikor be akarunk lépni, kis idő elteltével azzal az üzenettel dob ki minket, hogy Unable to Join the Game. Ez mi lehet, illetve van rá valami megoldás?
Az baj lehet, hogy két ember XP-t használ, aki pedig a szervert csinálja Win7-et?

Köszönöm előre is a válaszokat.

Re: Nem tudunk csatlakozni

HozzászólásElküldve: 2012.06.17. 10:42
Szerző: Leto_Benzin_
Hát, igazából jó kérdés :)
Talán megoldást nyújthat, ha elolvassátok ezt: viewtopic.php?f=35&t=40
Van benn olyan rész, ahol le van írva, hogy kell beállítani a routert.

De előbb javasolnám, hogy próbáljátok ki a Vooblyt vagy a GameRangert, vagy mindkettőt! :D Ha ott sem tudtok egymással játszani, akkor valami tényleg nagyon jó a hálózatotokban.

Re: Nem tudunk csatlakozni

HozzászólásElküldve: 2012.06.17. 16:00
Szerző: kunyi
felteszitek UserPatchet segítenifog http://www.xomicron.com/software/userpatch/

Re: Nem tudunk csatlakozni

HozzászólásElküldve: 2012.06.17. 16:26
Szerző: SzabBass
Köszönöm szépen a segítségeket, kipróbálunk mindent, remélem beválik. ;)