|
AoE2.hu archívum 2008-2011
|
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
Rolo
Csatlakozott: 2007.06.13. Szerda 14:04 Hozzászólások: 233 Tartózkodási hely: Budapest, Gy?r, Debrecen, Siófok, néha Kenya
|
Elküldve: Pént. Dec. 07, 2007 12:49 pm Hozzászólás témája: |
|
|
lol _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
xSeCh_Ultram
Csatlakozott: 2007.05.26. Szombat 16:14 Hozzászólások: 1346 Tartózkodási hely: Óperencián is túl
|
Elküldve: Pént. Dec. 07, 2007 1:18 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Csubakkát ki borotválja?XD _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
TiL_Lui_
|
Elküldve: Pént. Dec. 07, 2007 2:37 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ha a tábor az Endor bolygón van, mindenbizonnyal  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
VNJ_Techno
|
Elküldve: Pént. Dec. 07, 2007 3:40 pm Hozzászólás témája: |
|
|
mért van az hogy leülök és aocozni akarok végre és itt ülök már reggel 10 óta és senki nincs fent és nemtok jáccani egy értelmes gamát (leszámitva amit kodyval alkottunk de arrol inkább no comment:)) _________________
http://www.youtube.com/watch?v=I9QJpwpLZWI&feature=related |
|
Vissza az elejére |
|
 |
xSeCh_Ultram
Csatlakozott: 2007.05.26. Szombat 16:14 Hozzászólások: 1346 Tartózkodási hely: Óperencián is túl
|
Elküldve: Pént. Dec. 07, 2007 6:35 pm Hozzászólás témája: |
|
|
metr van aki dolgozik is:P vagy tanul:) _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
gab_
Csatlakozott: 2006.10.15. Vasárnap 15:42 Hozzászólások: 1140 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldve: Pént. Dec. 07, 2007 9:02 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hmm ja.. ez engem is szokott foglalkoztatni hétvégén reggelente.. na kövi kveszcsönt! _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
xSeCh_Ultram
|
Elküldve: Pént. Dec. 07, 2007 10:36 pm Hozzászólás témája: |
|
|
hétvégén reggelente meg jozanodik a jonép _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Rolo
Csatlakozott: 2007.06.13. Szerda 14:04 Hozzászólások: 233 Tartózkodási hely: Budapest, Gy?r, Debrecen, Siófok, néha Kenya
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 4:43 am Hozzászólás témája: |
|
|
na techno aztán arra itt semmi szükség hogy szétoffold az én intelligenciát fejleszt? kis topicomat! Úgyhogy kapd össze magad!  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
VNJ_Techno
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Rolo
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 4:14 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Az el?z? fejt?r? megoldása, mint ahogy azt kody mondotta:
Ez a Russel-paradoxon két különböz? megfogalmazása. A nem
matematikai megoldása nagyon egyszer?: a borbély n?. _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Rolo
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 4:15 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Egy hétvégi kiránduláson elt?nik egy piros úthenger.
Négy embert gyanúsítnak a munkagép lopásával.
Kiváncsi Bálint ki akarja deríteni, ki a tettes. A négy ember
közül az egyik biztosan hazudik, a másik három igazat
mond:
Béla: – Nem én voltam, az biztos.
Bendegúz: – Boldizsár csinálta.
Boldizsár: – Borbála tette.
Borbála: – Boldizsár hazudik, ha azt állítja, én voltam.
Kérdés: Ki volt a tettes? _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Rolo
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 4:21 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Emellett itt egy nagyon jó kis tanulságos történetet:
Az alábbi történet a Koppenhágai Egyetemen egyik fizika vizsgáján történt.
Feladat:
"Írja le, hogy egy barométer segítségével miként mérhet? meg egy felh?karcoló magassága!"
Az egyik hallgató a következ?t válaszolta: "Fogsz egy hosszú zsinórt, rákötöd a barométer tetejére, majd a barométert a felh?karcoló tetejér?l lelógatod a földig. A zsinór hosszúságának és a barométer magasságának összege megegyezik a felh?karcoló magasságával."
Ez a magyarázat azonban a vizsgáztatót meglehet?sen feldühítette, így a diákot megbuktatta. A diák nem hagyta magát, mivel szerinte a válasz abszolút helyes volt. Az egyetem vezet?sége így kijelölt egy független bírát, aki megállapította, hogy a válasz valóban helyes volt, de nem tükrözött semmiféle fizikai ismeretet.
A probléma megoldására behívatta magához a hallgatót, és hat percet adott neki arra, hogy szóban bebizonyítsa, birtokában van a kell? fizikai ismereteknek. A diák öt percig némán ült, ráncolta a homlokát, gondolkodott. Mikor a vizsgabiztos figyelmeztette, hogy vészesen fogy az id?, a diák azt válaszolta, annyi megoldás jutott eszébe, hogy nem is tudja, melyiket válassza.
Végül aztán belekezdett: "Nos, az els? ötletem az, hogy megfogjuk a barométert, felmegyünk a felh?karcoló tetejére, és ledobjuk onnan. Megmérjük, mennyi id? alatt ér földet, majd a kérdéses magasságot kiszámítjuk a 'H = 0.5g x t négyzet' képlettel. Viszont ez a módszer nem túl szerencsés a barométer szempontjából.
A másik lehet?ség akkor jöhet szóba, ha süt a Nap. Megmérjük a barométer magasságát, és az árnyékát is. Ezután megmérjük a felh?karcoló árnyékának hosszát, és aránypárok segítségével kiszámíthatjuk a magasságát is.
De ha nagyon tudományosak akarunk lenni, akkor egy rövid zsinórt kötve a barométerre, ingaként használhatjuk azt. A földön és a tet?n megmérve a gravitációs erot, a 'T = 2 pi * négyzetgyök(1 / g)' képlettel kiszámíthatjuk a kért magasság értékét.
Ha esetleg a felh?karcolón van t?zlétra, akkor megmérhetjük, hogy a barométer hosszánál hányszor magasabb, majd a barométert megmérve egyszer? szorzással megkapjuk a kívánt eredményt.
De ha Ön az unalmas, bevett módszerre kíváncsi, akkor a barométert a légnyomás mérésére használva, a földön és a tet?n mérhet? nyomás különbözetéb?l is megállapítható a felh?karcoló magassága. Egy millibar légnyomás különbség egy láb magasságnak felel meg.
De mivel itt az egyetemen mindig arra buzdítanak bennünket, hogy próbáljunk eredeti módszereket kidolgozni, ezért kétségtelenül az a legjobb megoldás a felh?karcoló magasságának megállapítására, ha a hónunk alá csapjuk a barométert, bekopogunk a portáshoz, és azt mondjuk neki: 'Ha megmondod, milyen magas ez az épület, neked adom ezt a szép új barométert'."
A történet csattanója, hogy ezt a renitens diákot Niels Bohr-nak hívták, és a mai napig ? az egyetlen fizikai Nobel-díjas dán. _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
TiL_Lui_
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 6:31 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ez jó!
Bohr RoX!  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
xSeCh_Ultram
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 7:13 pm Hozzászólás témája: |
|
|
WoRA_Rolo írta: | Egy hétvégi kiránduláson elt?nik egy piros úthenger.
Négy embert gyanúsítnak a munkagép lopásával.
Kiváncsi Bálint ki akarja deríteni, ki a tettes. A négy ember
közül az egyik biztosan hazudik, a másik három igazat
mond:
Béla: – Nem én voltam, az biztos.
Bendegúz: – Boldizsár csinálta.
Boldizsár: – Borbála tette.
Borbála: – Boldizsár hazudik, ha azt állítja, én voltam.
Kérdés: Ki volt a tettes? |
sztem Lakatos Gazsi vót!
Apropo, mi volta terminátor utolso mondata???? Dikkmá, szinesfém!XD
Amugy meg Boldizsár.. sztem;) _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
TiL_Lui_
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 8:07 pm Hozzászólás témája: |
|
|
nem nem...
Mi volt az utolsó mondat amit a terminátor hallott?
Áláminium tesóó
Amugy ha jol sejtem Rolo, ezen féle kérdések vannak az Egyetemi Matekversenyeken is nem? _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Rolo
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 9:54 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nem, ezeket én találom ki...  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Opti
Csatlakozott: 2007.04.20. Péntek 20:37 Hozzászólások: 65 Tartózkodási hely: Teskánd
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 10:31 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sztem a Béla volt de nem biztos  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
BoSB_Robi_
Csatlakozott: 2007.10.30. Kedd 17:12 Hozzászólások: 127 Tartózkodási hely: Tardona
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 10:32 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Opti tom hogy ittvagy gyere igz-re:) _________________
SKOJ-evec The Stone Breaker |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Opti
Csatlakozott: 2007.04.20. Péntek 20:37 Hozzászólások: 65 Tartózkodási hely: Teskánd
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 10:34 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Most nem megyek, majd holnap... Fáradt vagyok  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
BoSB_Robi_
Csatlakozott: 2007.10.30. Kedd 17:12 Hozzászólások: 127 Tartózkodási hely: Tardona
|
Elküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 10:36 pm Hozzászólás témája: |
|
|
jó du,ma bocs rolo:) _________________
SKOJ-evec The Stone Breaker |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|