Tartalomjegyzék AoE2.hu archívum
2008-2011

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Rolo kérdései
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 12, 13, 14  Következő

Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Társalgó
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Rolo

HozzászólásElküldve: Pént. Dec. 07, 2007 12:49 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

lol

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
xSeCh_Ultram

HozzászólásElküldve: Pént. Dec. 07, 2007 1:18 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csubakkát ki borotválja?XD

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
TiL_Lui_

HozzászólásElküldve: Pént. Dec. 07, 2007 2:37 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha a tábor az Endor bolygón van, mindenbizonnyal Very Happy

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
VNJ_Techno

HozzászólásElküldve: Pént. Dec. 07, 2007 3:40 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

mért van az hogy leülök és aocozni akarok végre és itt ülök már reggel 10 óta és senki nincs fent és nemtok jáccani egy értelmes gamát (leszámitva amit kodyval alkottunk de arrol inkább no comment:))

http://www.youtube.com/watch?v=I9QJpwpLZWI&feature=related
Vissza az elejére
xSeCh_Ultram

HozzászólásElküldve: Pént. Dec. 07, 2007 6:35 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

metr van aki dolgozik is:P vagy tanul:)

Vissza az elejére
gab_

HozzászólásElküldve: Pént. Dec. 07, 2007 9:02 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hmm ja.. ez engem is szokott foglalkoztatni hétvégén reggelente.. na kövi kveszcsönt!

HozzászólásElküldve: Pént. Dec. 07, 2007 10:36 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hétvégén reggelente meg jozanodik a jonépLaughing

Vissza az elejére
Rolo

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 4:43 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

na techno aztán arra itt semmi szükség hogy szétoffold az én intelligenciát fejleszt? kis topicomat! Úgyhogy kapd össze magad! Laughing Laughing

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
VNJ_Techno

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 3:45 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sad

http://www.youtube.com/watch?v=I9QJpwpLZWI&feature=related
Vissza az elejére
Rolo

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 4:14 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az el?z? fejt?r? megoldása, mint ahogy azt kody mondotta:

Ez a Russel-paradoxon két különböz? megfogalmazása. A nem
matematikai megoldása nagyon egyszer?: a borbély n?.

Vissza az elejére
Rolo

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 4:15 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy hétvégi kiránduláson elt?nik egy piros úthenger.
Négy embert gyanúsítnak a munkagép lopásával.
Kiváncsi Bálint ki akarja deríteni, ki a tettes. A négy ember
közül az egyik biztosan hazudik, a másik három igazat
mond:
Béla: – Nem én voltam, az biztos.
Bendegúz: – Boldizsár csinálta.
Boldizsár: – Borbála tette.
Borbála: – Boldizsár hazudik, ha azt állítja, én voltam.
Kérdés: Ki volt a tettes?

Vissza az elejére
Rolo

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 4:21 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Emellett itt egy nagyon jó kis tanulságos történetet:

Az alábbi történet a Koppenhágai Egyetemen egyik fizika vizsgáján történt.

Feladat:
"Írja le, hogy egy barométer segítségével miként mérhet? meg egy felh?karcoló magassága!"

Az egyik hallgató a következ?t válaszolta: "Fogsz egy hosszú zsinórt, rákötöd a barométer tetejére, majd a barométert a felh?karcoló tetejér?l lelógatod a földig. A zsinór hosszúságának és a barométer magasságának összege megegyezik a felh?karcoló magasságával."

Ez a magyarázat azonban a vizsgáztatót meglehet?sen feldühítette, így a diákot megbuktatta. A diák nem hagyta magát, mivel szerinte a válasz abszolút helyes volt. Az egyetem vezet?sége így kijelölt egy független bírát, aki megállapította, hogy a válasz valóban helyes volt, de nem tükrözött semmiféle fizikai ismeretet.

A probléma megoldására behívatta magához a hallgatót, és hat percet adott neki arra, hogy szóban bebizonyítsa, birtokában van a kell? fizikai ismereteknek. A diák öt percig némán ült, ráncolta a homlokát, gondolkodott. Mikor a vizsgabiztos figyelmeztette, hogy vészesen fogy az id?, a diák azt válaszolta, annyi megoldás jutott eszébe, hogy nem is tudja, melyiket válassza.

Végül aztán belekezdett: "Nos, az els? ötletem az, hogy megfogjuk a barométert, felmegyünk a felh?karcoló tetejére, és ledobjuk onnan. Megmérjük, mennyi id? alatt ér földet, majd a kérdéses magasságot kiszámítjuk a 'H = 0.5g x t négyzet' képlettel. Viszont ez a módszer nem túl szerencsés a barométer szempontjából.

A másik lehet?ség akkor jöhet szóba, ha süt a Nap. Megmérjük a barométer magasságát, és az árnyékát is. Ezután megmérjük a felh?karcoló árnyékának hosszát, és aránypárok segítségével kiszámíthatjuk a magasságát is.

De ha nagyon tudományosak akarunk lenni, akkor egy rövid zsinórt kötve a barométerre, ingaként használhatjuk azt. A földön és a tet?n megmérve a gravitációs erot, a 'T = 2 pi * négyzetgyök(1 / g)' képlettel kiszámíthatjuk a kért magasság értékét.

Ha esetleg a felh?karcolón van t?zlétra, akkor megmérhetjük, hogy a barométer hosszánál hányszor magasabb, majd a barométert megmérve egyszer? szorzással megkapjuk a kívánt eredményt.

De ha Ön az unalmas, bevett módszerre kíváncsi, akkor a barométert a légnyomás mérésére használva, a földön és a tet?n mérhet? nyomás különbözetéb?l is megállapítható a felh?karcoló magassága. Egy millibar légnyomás különbség egy láb magasságnak felel meg.

De mivel itt az egyetemen mindig arra buzdítanak bennünket, hogy próbáljunk eredeti módszereket kidolgozni, ezért kétségtelenül az a legjobb megoldás a felh?karcoló magasságának megállapítására, ha a hónunk alá csapjuk a barométert, bekopogunk a portáshoz, és azt mondjuk neki: 'Ha megmondod, milyen magas ez az épület, neked adom ezt a szép új barométert'."

A történet csattanója, hogy ezt a renitens diákot Niels Bohr-nak hívták, és a mai napig ? az egyetlen fizikai Nobel-díjas dán.

Vissza az elejére
TiL_Lui_

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 6:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez jó! Wink
Bohr RoX! Very Happy

Vissza az elejére
xSeCh_Ultram

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 7:13 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

WoRA_Rolo írta:
Egy hétvégi kiránduláson elt?nik egy piros úthenger.
Négy embert gyanúsítnak a munkagép lopásával.
Kiváncsi Bálint ki akarja deríteni, ki a tettes. A négy ember
közül az egyik biztosan hazudik, a másik három igazat
mond:
Béla: – Nem én voltam, az biztos.
Bendegúz: – Boldizsár csinálta.
Boldizsár: – Borbála tette.
Borbála: – Boldizsár hazudik, ha azt állítja, én voltam.
Kérdés: Ki volt a tettes?

sztem Lakatos Gazsi vót!
Apropo, mi volta terminátor utolso mondata???? Dikkmá, szinesfém!XD
Amugy meg Boldizsár.. sztem;)

Vissza az elejére
TiL_Lui_

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 8:07 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nem nem...
Mi volt az utolsó mondat amit a terminátor hallott?
Áláminium tesóó Very Happy
Amugy ha jol sejtem Rolo, ezen féle kérdések vannak az Egyetemi Matekversenyeken is nem?

Vissza az elejére
Rolo

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 9:54 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem, ezeket én találom ki... Embarassed

Vissza az elejére
Opti

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 10:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sztem a Béla volt de nem biztos Rolling Eyes
Vissza az elejére
BoSB_Robi_

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 10:32 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Opti tom hogy ittvagy gyere igz-re:)

SKOJ-evec The Stone Breaker
Vissza az elejére
Opti

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 10:34 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Most nem megyek, majd holnap... Fáradt vagyok Razz
Vissza az elejére
BoSB_Robi_

HozzászólásElküldve: Szomb. Dec. 08, 2007 10:36 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

jó du,ma bocs rolo:)

SKOJ-evec The Stone Breaker
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Társalgó Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 12, 13, 14  Következő
8 / 14 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.