Légautó

 

 

ShopMania eCommerce Widget

 


Kapcsolódó oldalak:

 

Az MDI saját oldala (angol nyelvű)

 

A magyar légmotoros kerékpár.

 

Pneumobil verseny

 

Alternatív hajtású, magyar kisautó

 

 

 

Kazánok olcsón!

 


Üdvözöllek a Légautó világában!

 

3flowair

Miből lesz a cserbogár?

A sűrített levegős motorokról, autókról.


Több mint tíz év kutatásának gyümölcse az MDI motorjai amelyek teljesen környezetbarát módon működnek, mivel sűrített levegőt használ, amit nagy nyomásnál tároltak.
Ezeket a motorokat használják járműveken, amiket városi használatért, biztonsági mentésgenerátorokért vagy ipari traktorokért terveztek. Ők különösen szabottak olyan alkalmazásokért, ahol a forgatónyomatéknak van egy fontossága, és azok, hogy egy átlagosan mérsékelt hatalomra mikor van szükség.

 

Több mint tíz év kutatásainak gyümölcse  az MDI légmotorja, amely teljesen környezebarát módon működik, fosszilis üzemanyagok helyett nagynyomású sűrített levegővel üzemelnek Ezeket a motorokat elsősorban a városi közlekedéshez, iparszerű használathoz energiamentő generátorként, vagy a mezőgazdaságban traktorokhoz terveztek. Különösen alkalmasak olyan területeken való alkalmazásra, ahol a fontos a forgatónyomaték, és a mérsékelhető erő.

 

Jelenleg a kutatások két irányba mozdultak el, az egyik fő irány a tiszta sűriített levegős motorok fejlesztése nulla károsanyag kibocsátással, illetve a ECO jellegű hibrid rendszerek fejlesztése mely kombinálja a sűrített levegős hajtást lehetőségét a hagyományos belsőégésű motorokéval oly módon, hogy a városi közlekedés során csak a légmotor működik így ilyenkor a károsanyag kibocsátás nullára csökken, illetve országúti használat során kombinált üzemben működnek így fogyasztásuk drasztikusan lecsökken.  Az ilyen hibrid rendszerek 2 liter alatti fogyasztást eredményeznek 100 kilométeren.(90km/h-nál). Fontos megemlíteni, hogy a levegős motor képes légsűrítőként is dolgozni akár, így akár menetközben is töltődni, de légtartálya percek alatt feltölthető, töltőállomáson. Illetve pár óra alatt az otthon hálózati áram segítségével. Ez a forradalmian új környezetbarát technológia a jövőben még tovább fog fejlődni, és várhatóan a közlekedésben egy új forradalmat fog elindítani.

 

A motorok jelenleg 4 és 75 lóerő közötti tartományban léteznek, így lehető teszik, hogy széleskörűen alkalmazhatóak legyenek, legyen szó városi vagy országúti közlekedésről, vagy akár kisebb repülőgépek meghajtásáról.

 

Az Légautó vagy angol néven Aircar hatótávolsága jelenleg 200 kilométer. És mindezt kb 1-2 Euró ráfordítással, tudja attól függően, hogy milyen nehéz a sofőr lába. Végsebessége 110- 120 km/h óra  típustól függően.

   

 

Tankolás: Alapvetően 3 módon:

 

Nagynyomású töltőállomáson a tankolás 1-3 perc lehet a járműtől függően.

 

A töltőállomások ebben az esetben saját nagyteljesítményű kompresszorral rendelkeznek, és a sűrített levegőt egy nagynyomású tartályban tárolják. Így nem közvetlenül a kompresszorból, hanem a tartályból kerül a sűrített levegő az autó tartályába. Az eltárolás nagy előnye, hogy a kompresszor így használhat megújuló energiát is, mint a nap vagy szélenergia, mivel az energia sűrített levegő formájában megőrződik.  Optimális esetben az így megtöltött autó még közvetve sem szennyezi a környezetet!

 

Elektromos hálózatról való töltés  90 perctől 4 és fél óráig.

 

A jármű el van látva egy integrált újratöltőrendszerrel, mely segítségével az otthoni hálózati áram segítségével újratölti a tartályokat sűrített levegővel. Teszi ezt oly módon, hogy a légmotort kompresszor módba kapcsolja.

 

Kettős (hibrid) üzemmódban:

 

A kettős üzemű motorok a megosztottan működnek. A kettős üzem során a rendszer elosztja az energiát a hajtás és a kompresszor között így töltve a rendszert.

A feltöltés sebessége nagyban függ a jármű aktuális sebességétől. Gyorsabb haladás gyorsabb feltöltődést jelent.

 

Motortípusok:

 

Mono üzemű (csak sűrítettlevegős motor)

 

A nagynyomású levegő egy tartályban tárolódik, amely egy nyomáscsökkentő szelepen keresztül jut el a motorba, ahol a (csillapított) állandónyomás munkát végez. A hőmérséklet állandó.

 

Kettős üzem:

 

A kettős üzem alapvető működése megegyezik a monoüzemű motoréval, azzal a különbséggel, hogy jelen esetben a motorba áramló levegőt egy külső égéskamra segítségével felmelegítik így növelve annak nyomását, és ösztönzik nagyobb munkavégző képességre.

Mivel az üzemanyag nem zárt térben történik így égése jelentősen tökéletesebb íly módon tisztább belső égésű társainál.

 

Tartályok:

 

A az autó légtartályok anyaga szénszál kompozit amely a világ egyik legerősebb anyaga. Fontos tulajdonsága, hogy sérülése esetén sem robban, hanem a sérülés mentén meghasad.

A tartályok normál esetben 300 Bár nyomásig tölthetőek. 450 bárig teszteltek, de törésük csak 700 Bár nyomásnál következik be!

Ez  a tartálytechnológia már más iparágak által jól bejáratott és tesztelt.

 

Karosszéria:

 

A légautó karosszériája kompozit anyagokból épül fel. Elsősorban üvegszál, poliészter, és poliuretánhabból.

A kompozit anyagok nem korrodálódnak, élettartamúk hosszú, súlyuk könnyebb a fémnél.

Az üvegszálas műanyag 4,2 x több ütközési energiát képes elnyelni mint az acél (lásd Forma1), így biztonsági a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel. Jelenleg kísérletek folynak az természetesebb anyagok bevonására is, melyek közel azonos tulajdonságokkal rendelkeznek, de előállításuk olcsóbb és környezet közelibb. (kenderrost, lenrost)

 

Alváz:

 

A légautók alváza is összetett anyagokból épül fel. A kis súly érdekében felépítése térhálós.

Alkotóelemei: öntött elemek, alumíniumcsövek, kevert drótháló, melyet a repülőiparban használt ragasztóval kapcsolnak össze. 

 

Az utastér (ülések) egybeöntött műanyag, amely hozzájárul az autó merevségéhez. Az ülések helyett jelen esetben a pedálok és a kormány állíthatósága szolgálja a kényelmet.

 

 Az MDI jelenlegi modelljei: AirPo, OneFlowAir, MiniFlowAir, CityFlower, MultiFlowair

 

 A CityFlowAir  3 változatban készül: platós kisteher, családi  változat, illetve elkülönült zárt raktetű kisbusz.

  

 

 

 

 

legauto

A földönjáró Légi taxi

 

 

 

airpod

AirPod

 

 

 

 

 

oneflowair

OneFlowAir

 

 

 

 

 

miniflowair

MiniFlowAir

 

 

 

 

 

 

cityflowair

CityFlowAir

 

 

 

 

 

multiflowair

MultiFlowAir

 

 

 

 

mdimotor

 

 

nnn.jpg