„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,
ahogyan az állatokkal bánik.” Mahatma Gandhi

www.allatvedo.atw.hu

Illatos út - a sintértelepek állataiért...

 
 
 
 
 
 

Ajánló

II. KutyaFutta

A Felelős Állatbarátok Egyesülete és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel május 13-án második alkalommal rendezi meg a KutyaFutta elnevezésű kutyás futást Budapesten, a Városligetben.

AZ ÁLLATOK NYOMORÚSÁGA

Az állatok nyomorúságaDr. Olty Márta könyve emlékek összegzése és kordokumentum, az első állatvédelmi tanulmány magyar nyelven...

A szerző mindvégig a két évtizedes harc csatasorában állt, amikor az állatvédők a hazai állatvédelmi törvényért küzdöttek. Érdekfeszítő, lélek-szorongató olvasmány a hivatal packázásairól szóló fejezet, amely a szélmalomharcról és végül a sikerről, a kompromisszumokkal terhelt törvény megszületéséről számol be.

A könyv utószavában a szerző ezt írja: „Schweitzer szerint a nyugodt lelkiismeret az ördög találmánya. „Kezdetben volt a tett” - szokta Goethet idezni és hozzátette: „Az erkölcs ott kezdődik, ahol a szóbeszéd végződik”.

Ha csak egy ember egyetlenegy állatot megment e könyv olvasása után, már nem éltem hiába, és volt értelme, hogy megírtam ezt a könyvet”.

Nem lehetett könnyű megírni, mint ahogy nem könnyű megrendülés nélkül végigolvasni sem az állatok megannyi szenvedéséről szóló fejezeteket. Hála a szerzőnek, hogy vállalta ennek gyötrelmeit és ezzel megalkotta a hazai állatvédők alapkönyvét. Minden könyvespolcon ott a helye.

FELHIVÁS A BERNÁTHEGYI KUTYÁKÉRT!

2004 október 19.-én 21:05-kor a Kossuth rádióban elhangzott a következő hír: A svájci Alpokban, az olasz határhoz közeli Szent Bernát kolostor kutyafarmjának vezetője, Ilario atya bejelentette, hogy pénzhiány miatt kénytelenek bezárni ebtelepüket...

„A sintértelepek állataiért...” rendezett fotókiállítás az Illatos úti képekből a Sziget 2004 Fesztiválon

Az Illatos úti állatvédő projekt elsőként a Sziget 2004 Fesztivál Zöld Udvarában „A sintértelepek állataiért...” címmel fotókiállítást rendezett Galló Gusztáv 2003 tavasza és 2004 tavasza között az Illatos úton készített megrázó képeiből.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki megnézte képeinket és elgondolkodott a látottakon, akik segítségüket ajánlották fel, és akik azóta is helyet adtak kiállításunknak!

 

A Mókusfalvi Állatbarát Szolgálat információtárából