„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,
ahogyan az állatokkal bánik.” Mahatma Gandhi

www.allatvedo.atw.hu

Illatos út - a sintértelepek állataiért...

 
 
 
 
 
 


Nem ültették le a soproni kutya-Mengelét!

A magyar törvényhozás megint alulmúlta önmagát, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték csupán a soproni „kutya-Mengelét”. Az ügy nyeresége nem kevés, mert az állatok legalább végre örökbeadhatóak lettek. A bíróság az állatvédelem ellen foglalt állást!

A mai napon Sopronban alulmúlta önmagát a bíróság. Elítélték a hírhedt kutya-Mengelét.


A kutya -Mengele áldozatai - túltenyésztett, szenvedő kutyák

A nemzetközi sajtót is felháborító - és így hazánkra igen rossz fényt vető - kutyagyilkos, állatkínzó, állatok százait tartotta rettenetes körülmények között egy telepen. Az állatok sem fizikálisan, sem táplálkozásukban, sem pedig életkörülményeikben nem kapták meg még a legminimálisabb törődést sem, saját ürülékükben, rettenetes étel-moslékaikban fetrengve tengődtek, túl kicsi helyen, láncon, vason. A kutya-Mengeleként emlegetett férfi állítólag „tenyésztette” az állatokat, ami abban merült ki, hogy szenvedő, beteg, a fajtajellemzőket egyáltalán nem mutató  hibrideket segített életre. Ezek a genetikai roncs állatok rövid életükben végig szenvednek a dilettáns kísérletezések miatt.

A férfi most a bíróság ítélete alapján megúszta 10 (!) hónap fogházbüntetéssel, amit két évre felfüggesztettek, viszont a sanyarú sorsú kutyák tartási költségeit (az állatvédők előzetes számításai szerint közel 30 millió forintot) is „ráverték”. Ezek után már csak a csáberővel megáldott állatvédőkön múlik, sikerül-e majd újra tetten érni és bezsuppolni a kutyakínzót az őt illető helyre: a börtönbe. (Körülbelül ennyit adnak egy utcán elcsattant pofonért!)

A hazai bírósági gyakorlatban példátlan bűntett esetében lehetősége lett volna a Bíróságnak a hazai joggyakorlatban példa érékű büntetést kiszabni, de az az állatok ellen foglalt állást. Soká jön még el az állatvédelem témájában Európa ...

A kutyákért elkezdhetnek jelentkezni a felelősségteljes befogadók.

A befogadó menhelyeknek köszönünk mindent, elsősorban a kitartást, támogatást és a rengeteg odafigyelést amit a kutyáknak adnak!

Harmonet - 2007. április 11.

 

 

Kapcsolódó oldalak:


Művészek tiltakozása a soproni kutya-Mengele
botrányosan elnéző büntetése miatt


MŰVÉSZEK AZ ÁLLATOKÉRT


MŰVÉSZEK AZ ÁLLATOKÉRT

Thália Színház, 2007. május 5.


További hírek az Ebugatta honlapján

 

 

A Mókusfalvi Állatbarát Szolgálat információtárából