„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél...”
Antoine de Saint-Exupéry
Gazdinkat keressük!
 
MACSKAEGÉSZSÉG
ÉLET A CICÁKKAL
MACSKATENYÉSZTÉS
 ÁLLATVÉDELEM
NAPSUGARAK
 

Beauceron - Francia juhász

Elveszett


2007. november 3-án a késő esti órákban meglett az elveszett mentőkutya.

A becsületes bejelentő az a fiatal lány volt, aki még november 1-én az esti órákban barátnői társaságában befogadta és autójával hazavitte a kutyát a XVII. kerületi benzinkúttól. Mint kiderült a kutya jobb helyre nem is kerülhetett volna, mivel minden jóval elhalmozta ideiglenes befogadója. A híradásokból értesült arról, hogy nem egy átlagos négylábúról van szó és, hogy egy egész ország azon fáradozik, hogy mielőbb előkerüljön, így rövid időn belül értesítette a Pannon Mentőkutyás Alapítvány Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatának munkatársait. A telefon után fél órával már újra örülhetett egymásnak az elválaszthatatlan páros, Morris és gazdája Zsófi.

A szolgálat ezúton köszöni az ideiglenes befogadónak a gondviselést, valamint mindenkinek az önzetlen segítséget.

Balázs László
elnök

(2007. 11. 04.)


Korábbi beírások:

Elveszett egy kiképzett mentőkutya
Elveszett a Pannon Mentőkutyás Alapítvány egyik kutyája. Az értékes ebet valószínűleg azért vitték el, mert azt hitték, nincs gazdája. A szervezetnek azonban nagy szüksége lenne a kiképzett állatra.

A kutya távol lévő gazdája után szökött ki a kertből még november 1-n éjjel és több száz méteren keresztül követte gazdája nyomait, egészen egy Jászberényi úton lévő buszmegállóig - nyilatkozta Balázs László, az alapítvány elnöke.

A közeli benzinkút kamerája alapján kiderült, hogy a kutyát három fiatal lány vitte magával, miután nem tudták kideríteni, kié lehet. A csapat tagjai felvették a kapcsolatot a rendőrséggel is, ők azonban nem tudnak foglalkozni az üggyel, mivel kutyáról van szó.

A 4 éves, Morris névre hallgató Beauceron, németjuhászra hasonlító kan, kiképzett mentőkutya több millió forintot ér. Az elmúlt három évben számos több eltűnt ember utáni kutatásban is részt vett itthon és egy hónapja a külföldi engedélyt is megkapta.

(FH)

HírTv

 

Jutalom a mentőkutya megtalálójának
Elveszett egy nemzetközi bevethetőségi vizsgás, aktívan dolgozó francia pásztor mentőkutya csütörtökön Budapesten a XVII. kerületben - közölte Balázs László, a Pannon Mentőkutyás Alapítvány elnöke szombaton. A megtalálónak az alapítvány jutalmat ajánl fel. Elmondta, a Morris névre hallgató négyéves, sötét színű nagyjából dobermann méretű kutya kiszökött egy Jászberényi úthoz közeli kertből és követte gazdája nyomát a buszmegállóig. Mivel a gazdája korábban ott buszra szállt, elvesztette a nyomát. Ezt követően a kutyát a közeli benzinkútnál látták, ahol késő este három fiatal lány betette egy fehér autóba - közölte az alapítvány elnöke. Balázs László azt kérte, aki bármit tud a kutyáról, az jelentkezzen a Pannon Mentőkutyás Alapítványnál. Az esettel kapcsolatban 06/70-458-70-00-as telefonszámon lehet bejelentést tenni.
MTI

Népszava

 

Bővebb info:

Morris 2007. november 1-én este veszett el a XVII. kerületi Tesco mögül, majd órákon keresztül a Jászberényi úti JET kútnál feküdt - 21:45-kor megállt ott egy fehér színű SKODA FABIA típusú autó és a benne utazó 3 fiatal hölgy megsajnálta és elvitte magával.

A biztonsági kamera felvételei alapján keressük a becsületes megtalálókat, de kérünk mindenkit, hogy ha hallott valamit az esetről, akkor a 70-458-7000 vagy a 70-458-7014-es telefonszámon segítse Morris keresését!

A három hölgynek ezúton is köszönjük, hogy befogadták és vigyáznak rá!

(2007. 11. 03.)

 

 

 

 

 

KUTYAEGÉSZSÉG
ÉLET A KUTYÁKKAL
KUTYATENYÉSZTÉS
A SÖTÉTSÉG BIRODALMA