„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél...”
Antoine de Saint-Exupéry
Gazdinkat keressük!
 
MACSKAEGÉSZSÉG
ÉLET A CICÁKKAL
MACSKATENYÉSZTÉS
 ÁLLATVÉDELEM
NAPSUGARAK
 

MÁR KÉSŐ...

...akiket már hiába keres gazdájuk!

 

 

Vigyázat, sokkoló képekkel!

 

Csepelen a Szabadkikötőúton, közel az Agip kúthoz, a Csepelre menő oldalon, halott vizslaszerű kutya fekszik legalább 2 napja...

(2008. 01. 05.)

A Gazdi írta:

Nagyon szépen köszönök minden segítséget. A kutyus meglett, sajnos már csak holtában tudtam hazahozni, minden bizonnyal egy gyorshajtó áldozatául esett.

(2007. 12. 27.)

Eredeti beírás:
2007. Szenteste eltűnt Gyálon, a Táncsics utcából Zara nevű, fehér színű, sarplaninac, 1 éves szuka kutyám!

A kutya fülben tetovált: 3229 (sajnos ez alapján azonosítani nem lehet, mivel import kutya és Mo-n még nincs regisztrálva).

Kérem, ha bármilyen információhoz jutnak a kutya hollétével kapcsolatban, azonnal értesítsenek az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Előre is köszönöm a segítségüket.

Üdvözlettel: Suháné Mezey Nikoletta, 20-2233-...

(2007. 12. 26.)

A Fehérkereszt Állatvédő Liga egy állatkinzás áldozatául esett Francia Bulldog kutyát most vittetett el (holtan) a XIV.ker Pillangó u. elejéről egy fa tövéből. A kutya fekete szinű és hám van rajta.

Sajnos kegyetlen „emberek” a mellette eldobott bottal szabályosan kibelezték a kutyát.

Ha a környékről valakinek hasonló veszett el, vegye fel a kapcsolatot 18 óráig az 1-303-5694 számmal, az infókért.

A tetemet az Illatos útra szállították.

(2007. 07. 18.)

Sajnos tegnap este megtaláltuk a Nagykőrösi úton, de már nem lehetett rajta segíteni. Egy nagy kincset vesztettünk el. A veszte a tüzijáték és az autópálya lett. G. Eisen Bea (2007. 04. 17.)

Eredeti beírás:
2007. április 15-én elveszett Budapest XX. kerületéből, a Bessenyei utcából, a kertünkből Bora nevű, 4 éves szuka rottweilerünk! Nagyon jámbor, kisnövésű kutya. Szült már, az emlői jól láthatóak.

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen!

Köszönettel: G. Eisen Beáta,
20-992-...

(2007. 04. 16.)

A Surányból eltűnt 2 buldogkeverék megkerült:
a kan kutyát elütötte egy (valószínűleg) motoros, nem élte túl;
a leánykát befogadták, de ma este már otthon alszik a szüleinél!

A gazdák miden segítőnek nagyon-nagyon köszönik a segítőkész közreműködést! B.K. (2007. 04. 14.)

 

Eredeti beírás:
A Szentendrei szigetről, Surányból rejtélyes körülmények között eltűntek, valószínűsíthetőleg eltulajdonítottak két angol buldog keverék kutyát:

- Egyikük 3 éves, inkább boxer testalkatú, buldog arcú legény, nagyon-nagyon kedves, igazi kis terepjáró szörnyeteg (a fejének csak egyik oldala barna foltos),

- másikuk másféléves dominánsan angol buldog kinézetű leányka, és szintén nagyon édes teremtmény.

A kutyák nagyon ragaszkodnak egymáshoz!

A gazdik kérése, ha valaki hasonló kutyákkal találkozik, jelezzék a 20-3535-...-es telefonszámon!

Köszönettel, Bujdosó Klára

(2007. 04. 03-06.)

2007. március 29-én este a XX. kerületben elütöttek egy kistermetű, hosszú szőrű tacskó jellegű, ordasba hajló sötétvörös színű kan kutyát! Sajnos el kellett altatni, olyan súlyosan sérült...

Vele volt egy másik szintén kistermetű kan kutyus, akit az elaltatott kutya tetemével együtt bevittek az Illatos útra, GAZDÁJA OTT KERESSE mielőbb!

(2007. 03. 30.)

2007. március 3-án találtunk Dunaharasztin, a Dunaparton egy kistermetű, selymes-világosszőrű, valószínüleg keverék, 4-6 év körüli szuka kutyust!

Sajnos valószínűleg egy autó üthette el, jobb melső lába amputálódott, rekeszsérve is volt. Kétszer mütötték. A gondos kezelés ellenére március 20-án meghalt...

Megtalálója: Dénesné Becsei Anna, 70-219-0987, becsei.anna@citromail.hu

(2007. 03. 28.)

A kutyus sajnos nagyon beteg volt és meghalt...

Eredeti beírás:
Soroksáron a XXIII. kerületben a templom jobb oldalán a sövény alatt fekszik egy nagyon rossz álapotban lévö fekete puli!

Körülbelül két hete került ide és azota csak üldögél néha sétál. A bundája össze van rasztásodva.

Ha valaki esetleg tudja kié lehet, vagy segíteni tudna neki, kérem irjon!

Köszönettel: babos721130@freemail.hu

(2007. 03. 18.)

Megtaláltuk drága kutyánkat Retikét!

Ő Csepelen veszett el január 24-én, 13 éves palotapincsi kislányunk volt. Sajnos már nem tudhatta meg, hogy hazatért hozzánk hétfőn, mert szombaton Szigethalmon a Segítő Mancs menhelyen a gondozó hőlgy ölében örökre elaludt... Neki köszönető, hogy utolsó perceiben nem hagyta magára!

Ez nem történt volna meg, ha az a „jóindulatú” szomszédnőnk, aki még aznap megtalálta, nem viszi be a lakásába... Másnap rögtön elajándékozta a barátnőjének, aki pár nap múlva ismét túladott szegényen... Ahelyett, hogy visszahozták vólna a lakótelepre, jó messzire kivitték Szigethalomra, nehogy a kicsikénk hazataláljon... Inkább menhelyre vitte...

A telepen mindenki ismerte Retit, tehát nem lett volna nehéz ránktalálnia a nőnek! Meg is talált tegnap érdekes módon, mikor már a kutyánk nem élt... Három héten keresztül tudott mindent a kutyusunk útvonaláról és egy büdös szót nem szólt erről senkinek, pedig mindenki kereste a kőrnyékünkön!

Kívánom neki azt amit a drágánk átélhetett! És még sokmindent amit itt nem ragoznék... - vyvy (2007. 02. 13.)

 

...Őszinte részvétünk Reti Családjának! Az elképesztően aljas szomszédasszonynak pedig tiszta szívből kívánjuk, hogy kapja vissza valahogyan a Sorstól, amit ez ellen az ártatlan kiskutya ellen vétkezett! PZs.

 

Eredeti beírás:
Elvesztett zsemleszínű 13 éves palotapincsi kislány kutyám!

Január 24-én Csepelen a józsef Attila utca környékén este még látták!

Kérem aki látta vagy tud róla valamit értesítsen!

Telefon: 420-...
E-mail: ...

(2007. 01. 28.)

2007. február 5-én 22 óra körül Fótfürdő vonatmegállótól nem messze, a vasúti sín - autóút kereszteződésében feküdt ez a legfeljebb pár órája halott kiskutya: tacsi-jellegű, talán hosszabb lábú, 8-10 kg körüli, lógó fülű, fiatalnak látszó kanocska. Fényes feketés-vöröses rövid szőr, fehér mellényke, hasán végíghúzódó fehér csík és pici fehér zoknik a lábvégeken.

Testén fekete kis hám van, 2005-ös (sárga), majdnem szív alakú oltási bilétával (veszettségi + triantelm).

Konkrétabb azonosítót nem láttunk rajta. Az úttestről félrehúztuk.

Ha vki keresné, infó: 30-984-7337

(2007. 02. 06.)

Sajnos, a kutyus ma reggelre elaludt örökre. Telefon: 30-429-2923

(2007. 01. 14.)

 

Korábbi beírás:
Barátaink találtak január 3.-án a Nagykőrösi úton egy 3-4 év körüli, nagytermetű, ápolt, nagyon kedves dark-sable collie kant. Tetkót, chipet nemtaláltak benne. Hazavitték Budaörsre a 3. emeletre az ő saját két collie kanjuk mellé, akikkel csodálatos módon eddig még semmi gondja nem volt, sőt, a macskával is nagyon barátságos. Keresik a gazdáját...

(2007. 01. 08.)

A 6-os uton Erdrol befele jovet a Harbor parknal lattak egy sajnos mar nem elo, elutott barna-fekete csikos, valoszinuleg stafford kutyust. 30-932-2961 - Sz.Monika

(2007. 01. 13.)

 

Elmentem lefotózni szegényt :-(( Ő az! - Bercigazdi, 30-9322-961

(2007. 01. 13.)

 

És sajnos van még egy, ő is a 6-os út mellett fekszik, a nagytétényi leágazásnál.

Lehet, hogy valaki őket nagyon keresi :-(( (Bercigazdi, 30-9322-961

(2007. 01. 13.)

CSAK ERŐSEBB IDEGZETŰEKNEK!!!

Ezt a kutyust 2006. december 10-én találták a Tárnok és Sóskút közötti kiserdőben felkötve. Amikor megtalálták már halott volt.

A Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület Elnöke feljelentést tett a rendőrségen, az ügy kivizsgálása folyik.

Kérjük, ha bárkinek ismerős a kutyus, hívja a 70-204-0001-en Borát!

(2007. 01. 09.)

A kutyus még mindig ott van... ma írták: Egy halott westie fekszik az Örs vezér tértől nem messze, a két útsávot elválasztó füves részen. A kiskutya ápoltnak látszott, nem olyan régen van ott, még fehér a bundája... A Rákosfalva hév megálló és a Mc Donalds magasságában.

(2006. 02. 21.)

M. írta ma: A Kerepesi uton, Rakosfalva HEV megallonal az ut kozepen levo fuves savon van egy elgazolt, halott kutya. Kistermetu, feher, szalkasszoru, nagy valoszinuseggel westie, de csak a HEVrol lattam, nem mernek megeskudni ra. Talan keresi valaki.

(2006. 02. 18.)

Bufnye írta ma: Biatorbágyon az 1-esen a körforgalom után Péntek óta fekszik egy halott fehér puli... Nem nagyon mertem közelebbről megnézni...

(2006. 02. 20.)

P. írta ma: Tegnap kaptam M.-től egy sms-t: „Egy fekete német dog vagy keverékének halott teste fekszik a Keleti Pályaudvartól kb. 100 méterre a sínek mellett. Kan. A vonatról láttam...”

(2006. 02. 03.)

Most szóltak, hogy a III. kerületben, az Ágoston utca 18. előtt, a 17-es és az 1-es villamos találkozásánál, a nagy kanyarban, az örökzöld bokrok alján, az ágak között (odafektetve?) fekszik egy halott kutyuska: kistestű, világos zsömlés színű... A bejelentő O. Katalin, telefonszáma munkaidőben: ... (2006. 01. 25.)

Valakinek rossz hír (de az sem biztos hogy tartozott valakihez). A III. kerületi Ágoston utcai halott kutyus fotói... Nem tudom milyen fajta lehet, de én belga juhász keveréknek néztem. Még kölyök volt szegénykém. V. Éva, ... (2006. 01. 26.)

A kutyát sajnos el kellett altatni, gerincsérülése volt, megmozdulni sem tudott, és már alig élt, teljesen vérszegény volt. Egyébként nem kóbor kutya volt és 15 (!) évet élt. (2006. 01. 25.)

Eredeti beírás:
Találtunk ma egy egy szerintem egy belgajuhász kutyát. Nem tudom megállapitani hogy fajtatiszta, vagy van benne minimális németjuhász is. mert nagyon rossz állapotban van. Annyira sovány és le van gyengülve, hogy az úttesten feküdt és mikor rádudáltunk, már meg sem tudott mozdulni. Gondolom teljesen át volt fagyva. Betettük a kocsiba és hazahoztuk, mert már az éjszakát kint nem élte volna túl. Az anyukámnál van a jó kis padlőfűtéses lakásban... hogy annyira sovány, hogy a szeme fölött mindkét oldalon egy nagy lyuk található. Kb. úgy néz ki mint Jonny mikor hazakerült. De ő még rosszabb állapotban van, mert fel sem tud állni... ez a kutyus nem mostanában került az utcára... valószinű lakásban lehetett, mert elég hosszú a körme, és kb.4 év körül lehet... (... de valószínű, hogy Mogyoród környékén találták)...

(2006. 01. 24.)

Szomorú hír: Most gázoltak el a rendelőnk előtt egy kis-közepes termetű, ordas színű, nem fiatal, NÉMETJUHÁSZ jellegű szukát.

Már nem segíthettünk rajta, a fején ment át az autó. Képet emiatt nem teszek fel róla. Nyakában Killtix nyakörv.

Pár napig a hűtőházunkban lesz. Biztosan keresni fogják. Tudjatok róla!

Bp. XVIII. Kisfaludy u. 55/A. - telefon: 295-3085

Meira, meira@citromail.hu

(2006. 01. 18.)

„Sajnos rossz hírt kell közölnöm Flóriánnal, az ír szetterrel kapcsolatban: Megtalálták tegnap egy mezőgazdasági földút mellett, a vadászok lelőtték.

De nem csak Ő feküdt ott, hanem egy másik kutyus is az út másik oldalán, egy rotweiler kan (zöld nyakörvvel).

A vadász kamaránál bejelentették az esetet, próbálnak utána járni. Ez nagyon szomorú, hogy ilyenre képesek egyes emberek...”

Magánvélemény:
LEGYEN ÁTKOZOTT, aki ilyet tesz! (PZs.)

(2006. 01. 18.)

Őt a III. kerületben látták, sajnos már későn...

Pontosabb információ: 30-429-2923

(2006. 01. 17.)

Szegényke egy fiú kutyus volt, a nyakában egy barna nyakőrv és alatta még egy vékony fekete nyakörv, 2005-ös sárga oltási biléta és még egy sötétebb színű, valószínüleg egy régebbi oltási biléta.

A XVII. kerületben, a vasút mellett fekszik, ha valaki felismeri hívjon fel, megmondom a pontos helyet. Telefon: ...

(2006. 01. 16.)

Sajnos valakinek nagyon rossz hír, hogy a XXII. kerületben, a Bartók Béla útról a 70-es út kereszteződését elhagyva a kamaraerdő felé (a kereszteződéstől 50 méterre jobbra) elütött kutyát láttak feküdni pár napja...

(2006. 01. 16.)

ŐT NAGYON MEGSIRATTUK, EGY BUSZ CSAPTA MEG DE TÚLÉLTE, SŐT GAZDIHOZ IS KERÜLT, AHOL SZERETTÉK NAGYON ÉS AKKOR KIDERÜLT HOGY VESEKÖVE VAN , DE MÉG EZT IS ÁTVÉSZELTE, VIDÁM VOLT, AZT HITTÜK, MINDEN RENDBEN, DE NEM SOKKAL UTÁNA SAJNOS AGYVÉRZÉST KAPOTT, EZ LEHETETT AZ ANNO BALESET UTÓHATÁSA AMIKOR IS MEGÜTÖTTE A FEJÉT. GAZDIJA KARJAIBAN MENT ÁT A SZIVÁRVÁNYHIDON, EZÚTON IS KÖSZÖNÖM NEKI A SOK SZERETETET MIT ADOTT ENNEK AZ IDŐS ANGYALI KISKUTYÁNAK.
( www.kutyavedo.hu/index.html )

 

Eredeti beírás:
Talált idős kan kutyus keresi eredeti gazdáját, vagy örökbefogadóját.

Szegényt az Andrássy úton találták és el is ütötték, de jól van.

Jelenleg egy kórházban lábadozik, de akár azonnal elvihető, ha lenne olyan ember aki megsajnálná ezt a drága kutyust.

Kicsit meg van ijedve, nem érti, hogy mi történik most vele.

Kis termete miatt lakásba ajánlom. Elvihető: Budapest és környékére.

Érdeklődni a 363-5105-ös telefonon lehet.

(2005. 09. 01.)

Sajnos Bodri meghalt... (2006. 01. 12.)

Eredeti bejegyzés:
Név: Bodri
Keverék: igen
Állat neme: szuka
Méret: közepes
Szőr hossza: rövid
Szőr színe: fekete, barna
Ismertetőjegy: fehér mellény
Becsült születési dátum: 2005.08
Befogadás dátuma: 2005.12.08
Befogadás körülményei: Békásmegyer, autó alatt volt
Nyilvános megjegyzés:epilepsziás
Elérhetőség: ...

(2005. 12. 21.)

SD írta: Érd, Ürmös utca. Tegnap ilyenkor ö még valoszinüleg a gazdi mellett volt, aztan hirtelen jött az a rettenetes, hangos, fényes büdös valami, es ö csak szaladt, csak szaladt, csak szaladt, nem törödve semmivel, csak minél messzebb ettöl a rémülettöl.. amig egy auto el nem csapta a latyakos, havas uttesten.

Fiatalnak tünö, kan dalmata, nyakörv es bileta nelkul. Akinek ilyen kutyája tunt el Érden, az az Ürmös utca felsö részén megtalalja öt, hogy tisztességen eltemethesse.

(2006. 01. 02.)

Ma reggel a XXII. ker. Péter Pál u. 153. előtt találtam egy elütött Golden Retrievert. Tegnap reggel még nem volt ott, így az elmúlt 24 órában kellett az esetnek megtörténnie.

Szőre ápoltnak tűnt (a körülményekhez képest), és jóltáplált volt, így azt is el tudom képzelni, hogy ma éjszaka csavaroghatott el. Világosbarna, a kutya méretéhez képest elég nagy nyakörv volt rajta. A nyakörvet leszedtem, tel. szám nem volt benne, viszont egy kis magyar trikolor volt ráfűzve.

Nemét tekintve 90%, hogy kan. Ezt gondolom pofájának szélességéből, és az elengedett vizelet „irányából”. Sajnos lábát nem tudtam felemelni, mert az éjszakai fagyoknak köszönhetően már elég merev volt a test, valamint a bal hátsó lába eltört, így emelésre a comb nem mozgott vele (elnézést, de további lehetőségem nem volt az emelgetésre).

Bízom benne, hogy valaki keresi, és a megadott infók alapján ráismer kutyájára.

Megjegyzés: nem vitát kívánok kiváltani ezzel, de ez az utca családi házas övezetben van, fekvőrendőrőkkel teletüzdelt, 30-as táblával az elején. A GK törmelékei, és a kutya sérülései alapján jellemző módon a GK vezetője nem tartotta be a sebesség korlátozást. Ez amiatt is szomorú, mert nem csak állatok, hanem a saját gyerekeink, vagy éppen mi magunk is lehetünk áldozatai az ilyen sofőrőknek! (Gomez)

(2005. 11. 11.)

Rossz hír: elütve láttam egy szegény szép fehér, kevés fekete foltos házicicát az Orczy úton, a Rozgonyi utcánál... Bővebb információ: 30-429-2923

(2005. 11. 09.)

A cica sajnos meghalt! 2005. 03. 14.

Eredeti bejegyzés:

Február 25-én este ELTŰNT egy cirmos-fehér, ivartalanított kandúr cica a XVIII. kerületből. A pofija nyaka, hasa, lábfejei fehérek, a többi cirmos, a cirmok csíkokban és pöttyökben vannak a testén.

Eltűnésekor a nyakában barna nyakörv volt, rajta egy kis fém fiola benne a nevem és címem.

Nagyon várjuk haza! Kérjük, aki bármit tud róla, hívjon a következő mobilszámon: ...
Köszönöm előre is: Klaudia

(2005. 03. 01.)

Sajnos szegény kutyuskát elütötte egy autó... Képét mementóként tesszük ki ide, annak érdekében, hogy más szegény ártatlanokkal ez ne történhessen meg!

 

Eredeti bejegyzés:

Tegnap egy németjuhász jellegű, kb. 5-6 hetes kis szuka költözött a ... őrzött parkolójában lévő őrkutyához.

Féreghajtót adtam neki. Jelenleg tejpótlót kap bébitáppal keverve.

Sajnos hazavinni nem tudom. Ime a képe, hátha valakinek megtetszik.

Aki jó gazdija lenne vagy akár ideiglenesen is befogadná, kérem értesítsen a ...-as telefonon.

(Ill 2004. 07. 28.)

Időközben megtudtam mi történt a cicámmal, „lelőtték” légpuskával... Eltemettük. K. M. 2004. 04. 29.

Eredeti bejegyzés:
Eltűnt a cicám! Budapest, XX. kerületében lakunk, még sosem kóborolt el!

Béci névre hallgat, 2002. júliusában született, ivartalanított cirmos kandúr.

Ezek a képek múlt hónapban készültek.

 

Kérem, aki bármit tud róla, hívjon a ...-es mobilon! Köszönettel: K. M.

(Ill 2004. 04. 06.)

A cica szegény sajnos egyre betegebb lett és meghalt!

Dunakeszin, 2004. március 17-én találtam (illetve beköltözött hozzám) egy kék nyakörvvel ellátott barnás-szürkés cirmos kandúr macska, a hátán egy széles fekete csík van.

Nagyon sovány, leromlott az állapota, az állatorvos szerint régóta kóborolhat.

A gazdája (ha van) érdeklődhet az alábbi számon: ...

(Ill 2004. 03. 24.)

KUTYAEGÉSZSÉG
ÉLET A KUTYÁKKAL
KUTYATENYÉSZTÉS
A SÖTÉTSÉG BIRODALMA