„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél...”
Antoine de Saint-Exupéry
Gazdinkat keressük!
 
MACSKAEGÉSZSÉG
ÉLET A CICÁKKAL
MACSKATENYÉSZTÉS
 ÁLLATVÉDELEM
NAPSUGARAK
 

Utcán élő, kóborló, S.O.S. megmentőre váró kutyák

Budapesten az utcán él már egy ideje ez a kedves német juhász keverék kan kutyus!

Egy heresérv műtétre majd szüksége lesz, de különben jol néz ki, barátságos, szép kutya!

Aki befogadná, akár ideiglenesen is, vagy szerető jó gazdája lenne további életében, az hívja pártfogóját Gábort a 70-275-8425-ös számon, vagy írjon a következő e-mailre: gabor12@hotmail.com

(2007. 03. 02.)

A XVII. kerület Rákoskeresztúr, Kaszáló utcai lakótelepen most láttam, meg már a múlt hétvégén is egy megriadt alacsony termetű, hosszú szőrű keverék kutyust rohanni!

Talán hosszú szőrű tacsira hasonlíthat, de picivel hosszabb lábakon. Mindig a négyemeletes házak között szalad, mintha keresne valakit...

A szőre még mindig nagyon szép. Nyakörv nincs rajta, nemét nem tudtam megnézni. Emberektől és kutyáktól egyaránt fél!

Eddig valószínűleg szobakutya lehetett, de nem hiszem, hogy önsétáltató, mert nem lenne éjjel-nappal az utcán és nem lenne ennyire riadt.

Ha valaki mégis keresné, erről a környékről nem szokott elmenni. (Marietta)

(2007. 02. 03.)

Talán az alábbi segíthet valakinek: Érden a Riminyáki úton lévő Plus áruház parkolójában van egy szép nagytestű fekete rajzos kutya. Erősen hajaz a németjuhászra, de annál picivel testesebb, szőre lényegesen vaskosabb.

Igen különös ismertető jele, hogy egyik szeme fehér (?), míg a másik barna, de abban is van egy pici fehér pötty.

Nem tűnt rosszul ápoltnak, sem lucskos, sem sovány nem volt. Ettől függetlenül hagytam kinn neki egy kis kaját (sajnos csak egy zacsi jutifalat volt nálam). Ami még feltünő volt, hogy az egyik füle a tövénél sérült. Szerintem a napokban szerezte lehet, hogy a kóborlás során verekedett valakivel. (Gomez)

(2007. 01. 27.)

A sintérek elől menekül hetek óta Budapest egyik kerületében ez a kedves, már nem egészen fiatal német juhász kan kutyus!

„Jóakaratú” bejelentések miatt szinte „vadásznak” rá, már többször majdnem befogták, de eddig még sikerült megmenekülnie!

Pártfogói nem szeretnék, ha az Illatos útra kerülne szegény, de sajnos saját kutyáik miatt befogadni nem tudják!

S.O.S. szerető gazdit, vagy legalább nyugodt, biztonságos helyet adó ideiglenes befogadót keresünk számára!

Maci 8-10 év körüli német juhász keverék, tapasztalt, kedves kan kutya, kölyök kora óta az utcán él, most már sajnos fájlalja a lábait! Nem szeret bezárva lenni, nem könnyen kezelhető, mindig a saját feje után megy.

Az utcán, barátságos emberekkel, gyerekekkel, megtanulta megértetni magát: tud pacsit adni, kunyerálni, kukázni, úton remekül közlekedik, megmutatja hol fáj a lába, lehet tudni mikor kér ennivalót, mikor simogatást. Az emberek is szeretik, sokat etetik, simogatják, játszanak vele.

De mivel ilyen tapasztalt, okos, önálló, önbizalommal teli kutya, ezért elkezdődtek a bonyodalmak: a sétáló utcát és környékét saját területének érzi, ezért ösztönösen védi és nagyobb kan kutyákat megtámad, verekszik.

A gazdik ezt természetesen nem nézik jó szemmel és már többször kihívták a sintéreket, de egyszer sem sikerült befogniuk - még!
De valószínüleg nem fogják annyiban hagyni és ha Ő bekerül a sintértelepe, akkor ott idősödő kora és határozott jelleme, valamint izületi betegsége miatt nincs sok esélye arra, hogy valaki kivigye :-(

Ilyen hányatott élet és ilyen helytállás után megérdemelné, hogy nyugodt, biztonságos öregkora legyen egy szerető gazdi mellett!

Ezért kérünk mindenkit, aki teheti, segítsen Macinak!
Aki segíteni tudna, kérjük hívja a 70-9444-404-es mobilt!
Előre is köszönjük!

(2005. 12. 08. - 2007. 01.)

Kedves Állatbarátok, kérlek Benneteket, egítsetek jó gazdát találni ennek a nagytestű, szeretetre éhes, félénk, de roppant barátságos keverék kan kutyának, aki mellesleg gyönyörű is lehetne!

A kutyus kb. 40-50 kg-os, barnás-vörös és fekete hosszú szőrű, keverék kan. Gyakran látja és időnként megeteti egy hölgy Budapesten, Kőbányán az Ó-hegy parkban és környékén. A Szlávy utca és Száraz utca sarkán és a parkban sikerült lefotózni ma 12:15-kor, a hölgy épp etette.

Valószínű, hogy nincs gazdája, de ha igen, az biztosan nem eteti, mert a kutyát a szőr tartja össze, nincs kiszáradva, de a csontjai zörögnek, valamennyi gerinccsigolyája könnyedén kitapintható a nagy szőr ellenére.

Nagyon félénk, de egyúttal nagyon barátságos is, és hálás annak, akitől ételt kap, és egy kis simikét. Nem találtunk a környéken ideiglenes befogadót, és az eredeti gazdát sem.

Ha bárki befogadná őt, a parkban dél körül valószínű, hogy megtalálja!

(2006. 01. 25.)

Most szólt egy bejelentő, hogy Békásmegyeren a Hatvany Lajos utca környékén egy 9 fős kutyacsoport kóborol, van közöttük - úgy látta - kaukázusi, kuvasz, mudi, komondor...

Szegények nagyon éhesek , és - a bejelentő szerint - elég agresszívek, állítólag reggel egy nőt és egy kutyát is megtámadtak :(

Akik hasonló kutyákat keresnek, ill. bármiben segíteni tudnának SÜRGŐSEN nézzenek szét a környéken, mert most is az Illatos utat akarták hozzájuk kihívni!

(2005. 11. 16.)

S.O.S. Óbudáról kifelé a Békásmegyeri lakótelep elötti Shell kút mögött jobb kézre a kis dombnál (vadász szobor a tetején) 6-7 kutya kóboról!

Kuvasz, németjuhász és talán még uszkár is van közöttük!

A bejelentő a 30-352-3184 számon érhető el.

(2005. 11. 11.)

Ma délután 16 óra után a Hungária körút - Kerepesi út kereszteződésénél, a Kerepesi út közepén lévő vékony betonsávon egy lámpaoszlophoz kb. 20 cm-es kötéllel kikötve láttak egy német juhász keverék, rajzos kutyát. Ott robog körülötte a 2x3-as sávban a sok autó! Szegény kutya csak ugat...

A bejelentő a 20-940-2863 számon elérhető.

(2005. 10. 31.)

Budapest XVII. kerületében, a Jósika - Batthyányi utca sarkánál egy német juhász kutyust etetnek már kb. egy hete.

Sürgősen keressük eredeti gazdáját vagy bárkit, aki ideiglenesen befogadná, nehogy elüsse valami szegényt!

(2005. 08. 05.)

KUTYAEGÉSZSÉG
ÉLET A KUTYÁKKAL
KUTYATENYÉSZTÉS
A SÖTÉTSÉG BIRODALMA