„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél...”
Antoine de Saint-Exupéry
Gazdinkat keressük!
 
MACSKAEGÉSZSÉG
ÉLET A CICÁKKAL
MACSKATENYÉSZTÉS
 ÁLLATVÉDELEM
NAPSUGARAK
 

DARKMAN

HA MEGINT KITAVASZODIK...

Még itt a tél. Még nagyon sok a tennivalónk, számunkra hamar eljött az Újév. Érezte az éjszaka jeges hidegét, a csípős szél erejét az a kedves, szomorú szemű anyakutya, akit DARKMAN Nemesvámos határában az erdőszél bokraihoz kötött egy kinyúlt gumipókkal s mellette hagyta két pici kölykét is. DARKMAN nem végez félmunkát. DARKMAN mindenütt ott van...

Ott rontja a levegőt az ország minden településén, vízbe fojtja a kölyökmacskákat, felakasztja, erdőbe köti vagy az országúton autóból kilökve - mert DARKMANNAK autója is lehet ám! - sorsára hagyja a megunt kutyát, aztán DARKMAN gyakran "tenyészt" is ám, véletlenszerűen összehozott párokkal, nyomorúságos körülmények között tartva kizsigerelt anyaállatait, a született kölyköket pedig kereskedőnek passzolja le (szintén DARKMAN!), megnyomorított lelkű, gladiátorrá vadított állatokat uszít egymásra pénzért, őzre, nyúlra hurokkal és fejszével „vadászik”, a mezőn - a vadállomány védelmére hivatkozva - agyonlövi a csavargó ebet, majd a holttestet vígan otthagyja, s ha már itt tartunk DARKMAN az erdőt, számtalan élőlény lakóhelyét eleve ingyen szeméttelepnek tekinti, meghordva a vízmosásokat akkumulátorral, rossz gumiabroncsokkal, kiszuperált hűtőgépekkel és minden elképzelhető lommal. Most még hó takar mindent. Vagy majdnem mindent. De közeledik tavasz, az olvadás és lassan előbukkan, kendőzetlenül áll majd szemünk előtt a sok szép virág, meg a sár és mocsok. Ott áll DARKMAN. Hosszú út vezet addig, tisztességes állatbarát szemléletű rendeleteken, jól működő nyilvántartáson (Chip), támogatott állatotthonokon és tudatformáláson át. És büntetésen: igen, büntetésen, mert DARKMAN másból nem ért! Egy hangon, egy akarattal kértük a Parlamentben 2002. október 4-én, az Állatok Világnapján, hogy az állatkínzás kerüljön a Btk-ba, börtönnel legyen büntethető, mindenki, aki ilyet elkövet! Egy anyát két pici lányával a január eleji fagyba kikötni, ez nem szabálysértés!... Ez bűncselekmény, a legaljasabb, ami csak elképzelhető! A kutyák számára a történet szerencsés véget ért: kiránduló állatbarátok találtak rájuk és azonnal értesítettek minket s szerencsére volt üres befogadóhelyünk. Most biztonságban vannak és nagy-nagy szeretettel hálálják meg a gondoskodást. Mikor a séta és etetés után ez a lassú kínhaláltól megmentett, csupa szív anyakutya leheveredik a zizegő szalmaágyra és a levegőt betölti a picik cuppogása, az ember azt érzi, hogy érdemes volt megszületni. De valaki ne érezze jól magát: a környékbeli állatorvosok segítségével megpróbáljuk felderíteni az álarcos gyilkos kilétét. Ha szabálysértés, hát szabálysértés, de ne vigye el szárazon, ha lehet! Közeledik a tavasz s - reméljük - szorul a hurok DARKMAN!

Veszprémi Állatvédők, F. J. 2003. 01. 21.
(megjelenik: Állatvédők Lapja 2003/1.)

 

Szerető gazdit keresünk!

Labrador jellegű szuka

Közepesnél nagyobb, gyönyörű fejjel, okos szemekkel. Nagyon sovány. Gonosz „gazdája” vemhesen sem etette, majd amikor megszült, kikötötte egy elhagyott területen a hóba, Nemesvámos közelében. Nagyon hálás a törődésért, figyelmes, szerény, a sok nélkülözés sem törte meg a bizalmát az ember iránt. Nem csalódhat többet! Aki felismeri vagy örökbefogadná, hívja a 20-368-0744-et!

 

Labrador jellegű kölyök

Szuka kutyus, nagyon szép színű, gyönyörű kis állat, anyjának köszönhetően jól táplált, kiegyensúlyozott. Nem félénk, nagyon érdeklődő, játékos. Közepesnél nagyobb méretű lesz. Anyja is látható ezen az oldalon. Jelenleg 5-6 hetes, még kb. egy-két hétig az anyjával kell maradnia. (most I. 12.) 20-368-0744

 

Német juhász keverék szuka

Inkább az apjára ütött ez a kutyagyerek, mert az anyja labrador jellegű (lásd ezen az oldalon). Rajzos színű, élénk kutyuska, rendkívüli étvággyal, életszeretettel. Már nem szopik. Nem félénk, de nem is túl domináns, ezért valószínűleg jól fog alkalmazkodni az emberhez. Személyes ismerkedésre a 20-368-0744-en lehet időpontot kérni.

 

Veszprémi Állatvédők 2003. 01. 21.

 

A Mókusfalvi Állatbarát Szolgálat információtárából

 

KUTYAEGÉSZSÉG
ÉLET A KUTYÁKKAL
KUTYATENYÉSZTÉS
A SÖTÉTSÉG BIRODALMA