„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél...”
Antoine de Saint-Exupéry
Gazdinkat keressük!
 
MACSKAEGÉSZSÉG
ÉLET A CICÁKKAL
MACSKATENYÉSZTÉS
 ÁLLATVÉDELEM
NAPSUGARAK
 

A Royal Canin állásfoglalása az állatkísérletekkel,
illetve állatok kínzásával kapcsolatban

A Royal Canin csoport filozófiája az Elkötelezettség, a Tudomány és Elismerés az állatok felé, melyhez a cég megalakulása óta és a jövőben is hűséges marad. Ennek alapján kijelenti az alábbiakat:

1. A Royal Canin mindig távol tartotta magát olyan a kísérletektől, amelyek során a kutyák és a macskák egészségükben károsodhatnak, életük megrövidülhet vagy életstílusuk megváltozik.

2. A Royal Caninnál folyamatosan folynak komoly táplálkozás élettani kísérletek. Ezek célja tudományos eredmények elérése, melyekhez az adatokat úgy gyűjtik, hogy az állatokat nem stresszelik, egészségükben és pszichéjükben nem okoznak kárt. Ezen kísérletek során mérik az állat súlyát, fejlődését, az elfogyasztott táp és a széklet mennyiségét, minőségét, illetve a vér és vizelet paramétereit (a vizeletet úgy gyűjtik, hogy megvárják míg az állat magától űrit, nem katéterezik) stb. Ezeket a vizsgálatokat a legnagyobb figyelemmel és körültekintéssel végzik. Ezt több újságíró láthatta a kutató központ látogatásakor és erről pozitív véleményt is írtak.

3. Nagy figyelmet fordítanak az állatok kényelmére, környezetük kialakítására, valamint arra, hogy minden állattal felkészült ember foglalkozzon (játsszanak velük és rendszeresen megsétáltassák őket). Minden kutya és macska, amely a kutató központba kerül, a Royal Canin tenyésztő partnereinél születtek és egész életükben a Royal Canin kenneleiben éltek.

4. A Royal Canin leszögezi a következőket:

a) a cég tiltakozik mindenféle embertelen állattartás ellen. Azokban az országokban, ahol a kutyaviadalok nem tiltottak, a Royal Canin elzárkózik attól, hogy ezen állatok tulajdonosainak, kiképzőinek tápot szállítson.

b) A Royal Canin az első tápgyártó, aki bejelentette, hogy semmiféle genetikailag megváltoztatott alapanyagot nem használ a gyártás folyamatában.

A Royal Canint állatorvosok alapították és a tenyésztőkkel való szoros együttműködésben fejlődik. Ennek eredményeként a cég dolgozói elkötelezettek a kutyák és a macskák iránt, amely az állatok mély tiszteletén alapul. Céljuk olyan kutya és macskatápok fejlesztése amely az állatok részére egy hosszabb és egészségesebb életet biztosít. Ez a Royal Canin filozófiája.

2002. január

 

Kapcsolódó cikkek:
A tudomány áldozatai — összeállítás az állatkísérletekről

 

A Mókusfalvi Állatbarát Szolgálat információtárából

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUTYAEGÉSZSÉG
ÉLET A KUTYÁKKAL
KUTYATENYÉSZTÉS
A SÖTÉTSÉG BIRODALMA