ÓVODA

new_01

new_02

new_03

     Intézményünk Álmosd község egyetlen óvodája, mely a község valamennyi óvodáskorú gyermekét fogadja. Egyre növekvő a rossz szociális körülmények között élő munkanélküli és szociális segélyből élők száma. Kitörési pontot ebből a helyzetből csak a munkahelyteremtés jelentené, amivel jelenleg csak a közhasznú munka révén az önkormányzat foglalkozik. Óvodánkat 1860-ban alapították, mint Kisdedóvó és Koldusápoló Intézetet. Most is a régi falak között, külső környezetét illetően is felújításra szoruló épületben fogadjuk a gyerekeket. Óvodánk fenntartója : Álmosd Község Önkormányzata Jelenleg részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervként működünk.

     Gyermekcsoportok száma: 3csoport. Férőhelyünk száma: 65 fő, maximálisan felvehető gyermekek száma: 75 fő Felvett és óvodába járó gyerekek száma: 72 fő Ebből Hátrányos helyzetű gyermekek száma: 47 fő Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek száma: 37 fő A gyermekösszetétel minősége egyre romló tendenciát mutat. A gyermekcsoportok létszáma: 24 fő A gyermekek 3 éves kortól 100 % -ban óvodába járnak. A cigány etnikumhoz tartozó gyermekek aránya a csoportokban való elosztásukat illetően arányos létszámuk kb 30 %-a az óvodába járó gyermekeknek.

     A nevelőtestület által készített Helyi Nevelési Program az előbbi sajátosságokból eredően tartalmazza a hátrányos helyzetű és etnikumi gyermekek fejlesztésének tennivalóit, ami a kimeneti eredményként is elvárásként lett megfogalmazva. A mindennapokban a másság minden fajtájának tolerálása helyes irányba mutatóan van jelen. Az országosan megjelent IPR program összhangban van az óvoda HOP-jában található cél és feladatrendszerrel, kimeneti kritériumokkal, ezáltal a központi IPR program adaptálása nem okoz gondot, annál is inkább, mivel ehhez a munkához jelentős pénzügyi fedezetet is elő lehet teremteni a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztési folyamatának minőség kivitelezésére (pályázat ).

price02

easy02

  by:mzdrobe@gmail.com