Hogy legyen mit olvasgatni...... :)

Ha érdekel miből alakult ki a  punk mozgalom, "miből lett a  cserebogár?" akkor mindenképp  olvass tovább, megtudhatod,  hogy milyen sorsdöntő  fordulatok vezettek oda, hogy a  mozgalom bizony a társadalom számára elfogadhatatlanná vált! Elolvasom a cikket!


Mielőtt még valaki azt hinné, leszögezem: nem a kopaszodásra vonatkozó hiedelmekről lesz szó. A nácizmussal és a rasszizmussal gyakran azonosított skinheadeket ragadom ki a nagyvárosi dzsungel állatfajai közül, hogy megpróbáljuk tisztázni a velük kapcsolatos előítéleteket. Mindezt aktuálpolitikai megjegyzések nélkül szeretném tenni, így elöljáróban kell elmondanom, hogy a Magyar Gárda tagjai például nem (vagy legalábbis nem a hagyományos értelemben vett) bőrfejűek. Elolvasom a cikket!  


De vajon mi a helyzet a punk  mozgalommal  kis hazánk táján? Nálunk hogyan zajlottak a kialakulás eseményei? Kik voltak az első zenekarok, kikkezdték el? Lássuk a punk-rock történetét  Magyarországon! Elolvasom a cikket!

Az oi zenei stílusról  olvasshattok ebben a  cikkben,  megtudhatjuk,  hogy miből  fakad az "oi"  szócska, és hogy  kik is valójában a skinheadek? Elolvasom a cikket!És mi a helyzet a rasszista  hozáállással? Miért is hiszik  a  Skinheadeket tévesen  rasszistáknak? Tisztázzuk a  kérdést, lássunk végre tisztán és  kerüljük a félreértéseket... Elolvasom a cikket!
Honnan ered vajon az "A" betűcske? Miért ez lett a szimbóluma az anarchizmusnak? És mit is jelent egyáltalán a fogalom? Ha mozgatnak ezek a kérdések, és esetleg véletlen nem tudnád akkor olvasd el a cikket de izibe! :)
Elolvasom a cikket!


Az Exploited zenekar méltán érdemelte ki a punk-rock műfajban a legenda jelzőt! Hisz meghatározó alakjai a punk rock zenének! Hihetetlen koncertjeikkel, ma is pogora késztetik minden punkot, és állják a sarat immáron 30 éve! Nos lássuk történetüket  Elolvasom a cikket!


A sex pistols név minden punknak (és még azoknak is aki nem az) ismerősen cseng, talán nevezhetjük őket a kultúra megteremtőjének a punk rock alapkőveinek. Tragikus végük sem tudta beárnyékolni sikerük fényét, és még ma is ott ragyognak a legfényesebben a punk-rock egén! :) Elolvasom a cikket!


A magyar ellenkultúra egyes szereplői folyamatosan összeütközésbe kerültek az államhatalommal, többüket megfigyelték, a legdrasztikusabb fellépés azonban a punkokkal szemben történt. „Az új hullámon belül is elsősorban a punk zenekarok haragították magukra a rendszer védelmezőit. Több együttes (pl. a CPg, a Mos-oi, a Közellenség és az Auróra Cirkáló) tagjai ellen büntetőeljárás indult 1983-1984-ben, és többeket börtönbüntetésre is ítéltek.”(16)  Ebben a cikkben  Magyarország leghíresebb "punk pereiről" olvashattok! Elolvasom a cikket! Általános infók a cikkekről:

Hát (háttal nem kezdünk mondatot ) az oldalon található cikkek egyike sem saját szerzemény hanem nagy általánosságban az internetről valóak! (wikipedia.org csodákra képes!) Valóságalapjuk igen magabiztosan mondható, hogy  nem csak hogy van, de megkérdőjelezhetetlen! Ez a tény azonban nem zárja ki azt, hogy nem lehetnek benne tévedések, és egyéb, félre értelmezések, félreértések! most, hogy ezt közöltem, így tiszta lappal olvasgathatjátok őket! :) + Elkerültem a fórumra, vagy a vendégkönyvbe érkező "ez nem is igaz", "ez nem így van" kommenteket

Ui: Ez korántsem a végleges mennyiség, ahogy időm, energiám engedi folyamatosan bővítem majd De addig is engedtessék meg, hogy ajánljak néhány érdekes olvasmányt:

  •  Pozsonyi Ádám: A magyar punk története  
  •  Szőnyei Tamás. Az újhullám évtizede  
  •  Gróf Balázs: A Mecsek legalja 

Még több érdekes olvasnivaló a neten:

A punk mégsem halott (origo) Vivienne Westwood, a Punk nagymamája (fashion.hu)
Öreg punk nem vén punk (kulturpart.hu)  A punk- és a metálélvezet filozófiája  (bama.hu)
Mai punkok (borsa.hu) A punk öltözködésről (cotcot.hu)
Egy punk mindennapja (blog)


Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.