Cserné Dr. Adermann Gizella tanár ÜZENETE

be 2013 June 24 Monday - 07:25:24 | by schuster75
Kedves Hallgatók!
Bocsánat, kedves Andragógusok!!!
Nagy öröm volt számomra az együtt töltött 3 év. Nagyszerű hallgatói csoporttal dolgozhattam együtt. Az elnökök nagyon elégedettek voltak, ők igazán össze tudják hasonlítani az itteni teljesítményt másokéval.
Köszönöm az ajándékot, igyekszem erőt meríteni a pihenésből.
Örülök, ha néha hírt adnának magukról, szeretném tudni, mire használják azt a tudást, amit elsajátítottak.
Szeretettel gondolok Önökre: Cser tanárnő

Ajándék

be 2013 June 22 Saturday - 10:10:04 | by schuster75
Kedves "volt" Csoporttársaim!
Cserné Dr. Adermann Gizella TANÁRNŐ-nek a mai napon átadtam a csoport ajándékát.
Meghatódtunk mind a ketten, és Tanárnő rajtam keresztül köszöni a csoportnak azt, hogy gondoltunk rá.
Én a magam részéről köszönöm Mindenkinek az elmúlt 3 évet, és nagyon sok sikert kívánok az életben (család, munkahely, továbbtanulás) Mindenkinek.
Üdvözlettel: S. Krisztina
U.i.:- remélem sokan találkozunk majd jövőhéten a záróvizsga-igazolás átadón:-D
Gratulálok Mindenkinek
Fenti üzenetet a FB-ra is kitettem.

ÁLLAMVIZSGA TÉTELSOROK

be 2013 May 19 Sunday - 07:42:39 | by schuster75
Kedves Csoporttársak!
Összefoglalnám a tételsorokkal kapcsolatos informácóimat. A korábbi félévben Cserné tanárnő segítő közreműködésének köszönhetően már megkaptuk a szóban forgó tételsorokat. A tételek is kidolgozásra kerültek, igaz én csak a közös (andragógia) tételsorról, és a felnőttképzési szervező szakirányos tételsorról tudok írni pár sort.
Minden kidolgozott tételt összegyűjtve feltettem a gmail-es postafiókunkba, még 2013. januárban, azóta pedig már min. kétszer frissítettem, hogy elérhető legyen. Ebből csak a 10-es tétel hiányzott akkor!
A felnőttképzési szervező szakirányosok tételsorának kidolgozott tételeit is feltettem akkor a gmail-re, ebből pedig a 7., 10., 11-es tételek hiányoztak csak!
Arra kérlek benneteket, hogy akiknek bővebb információjuk van, esetleg a hiányzó tételek megvannak, tegye fel a gmail-es postafiókba, hogy jó csapatként az utolsó hajrában is segítsük egymást.
Jó felkészülést kívánok Mindenkinek. Hajrá Andramókusok:-D Üdv. Kriszta

SZAKDOLGOZAT TITKOSÍTÁS

be 2013 May 03 Friday - 10:25:22 | by schuster75
Kedves Csoporttársak!

Dr. Bacsa-BÁn Anetta tanárnő kérésének próbálok meg eleget tenni, és ezúton jelzem Felétek, hogy a gmail-es postafiókunkba a mai napon feltettem egy olyan word dokumentumot, amely a szakdolgozat esetleges titkosításával kapcsolatos. Ha valaki ezt a nyomtatványt keresi, akkor ott megtalálja. Üdvözlettel: Kriszta

SZAKDOLGOZAT BEKÖTÉSE ELŐTT

be 2013 April 30 Tuesday - 14:30:00 | by schuster75
Kedves Andramókusok!

Igyekszünk a lehető legtöbb fórumon keresztül Mindenkit tájékoztatni arról, hogy pontosan milyen formai elvárások vannak a szakdolgozattal kapcsolatban. A mai napon már mindenki kapott Neptun üzenetet, a gmail-es postafiókba is feltöltöttem a szóban forgó tájékoztató, és most bemásolom ide is. Kérlek olvassátok el, íme:
Az Andragógia szak, levelező tagozat, végzős évfolyamos hallgatók nevében szeretném a segítségedet kérni, a szakdolgozataink formai követelményeivel kapcsolatban.
Tudom, tudjuk, hogy az O meghajtón található „Útmutató a szakdolgozat készítéshez” elnevezésű dokumentumban található szempontokat figyelembe véve kell beadnunk az elkészült, bekötött szakdolgozatainkat. Az útmutató azonban számunkra nem egyértelmű, az alábbiakban megfogalmazott kérdésekre szeretnénk választ kapni a segítő közreműködéseddel:
1. KÉRDÉS:–a szakdolgozatban a belső borítót követően sorrendben milyen dokumentumok következnek? pl. –téma kiírás, konzultációs lap, bírálati lap (komint.duf.hu-ról)
VÁLASZ:Az alábbi:
Szakdolgozat kísérőlap: 3 lapos formanyomtatvány, melyet a jelölt a12. héten a szakdolgozati rendszerből nyomtat ki (pdf formátum, mely nem módosítható!)
2. oldal: eredeti Téma kiírás (nincs sorszám)
3. oldal: Konzultációs lap (nincs sorszám)
4. oldal: Bírálati lap (nincs sorszám)
5. oldal: Nyilatkozat a szakdolgozatról (nincs sorszám)
6. oldal: Összefoglaló (a szakdolgozat magyar nyelvű, maximum 1 oldalas kivonata) (nincs sorszám)
7. oldal: Summary (az előbbi angol nyelvű fordítása - csak az angol nyelv elfogadható) (nincs sorszám)
8. oldaltól: tartalomjegyzék (innen kezdődik a számozás 8-as sorszámmal)
2. KÉRDÉS: –szükséges-e az „Útmutató a szakdolgozat készítéshez” dokumentum utolsó oldalán található „Nyilatkozatot” betenni? Honnan lehetne ezt letölteni, megvan-e külön word fájl-ban valahol? Vagy szedjük ki a megnevezett útmutatóból?VÁLASZ: Ezt megkérdezem Klucsik tanár úrtól holnap, illetve felrakatom a rendszerbe.
3. KÉRDÉS: Van-e lehetőség titkosításra? Az ehhez szükséges dokumentum hol található?
VÁLASZ: Igen, titkosítási nyilatkozattal.
A kérvényt a Társadalomtudományi Intézet titkárságán lehet leadni (lehetőleg minél hamarabb). E kérvényt a külső konzulensnek is alá kell írnia. Ha az engedélyezés megtörténik, akkor a Nyilatkozat a szakdolgozatról oldal helyére a TITKOSÍTÁS KÉRÉSE NYILATKOZAT a szakdolgozatról kerül. (O meghajtó, de feltetetem a szakdolgozati rendszerbe.)

4. KÉRDÉS: Kell-e írnunk „Összegzést” magyar és angol nyelven?
VÁLASZ: Összefoglalót kell írniuk a dolgozat elejésre (l. O meghajtó) magyar és angol nyelven, illetve a végére Összegzést magyar nyelven.
5. KÉRDÉS: A szakdolgozat melyik oldaltól kerüljön beszámozásra? Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha a fentiekben leírtak után jön a tartalomjegyzék, akkor ez az első számozott oldal? Mi a dokumentumok pontos bekötési sorrendje? VÁLASZ: L. 1. pont.
6. Egyoldalas vagy kétoldalas legyen-e a szakdolgozat? Nálunk az Informatikai Intézetben a hallgatóknak lehetőségük van (engedélyezett) a kétoldalas nyomtatásra. 1. oldalas.
7. KÉRDÉS: A külső borítóra ki kell-e írni a Neptun kódot? Lehet, hogy az én figyelmetlenségem, de nem találtam erre vonatkozóan leírást. VÁLASZ: Nem kell.

Üdv. Kriszta

ZÁRÓVIZSGÁRA JELENTKEZÉS A NEPTUNBAN

be 2013 April 16 Tuesday - 17:59:20 | by schuster75
Tisztelt Hallgató!

A 2013. júniusi záróvizsgára jelentkezését elektronikusan (2013.04.15-05.13. között) a Neptun rendszeren keresztül az Ügyintézés/Záróvizsgák menüpontban teheti meg. A Záróvizsga időszakok sorában a Lehetőségeknél(„+” jelre kattintva) a Jelentkezés kiválasztásával lehet jelentkezni. A Jelentkezésre kattintva felugrik egy záróvizsga jelentkezési lap, melynek kitöltésével és leadásával lesz érvényes a jelentkezés.

Határidők:

· a záróvizsgára jelentkezés elektronikusan a Neptunon keresztül 2013. május 13-ig lehetséges

· a 2013. júniusi diplomaátadón történő oklevélátvételhez a nyelvvizsga bizonyítvány bemutatása legkésőbb 2013. június 10-ig


Leszámolás:

A leszámolás elektronikusan a Neptunon keresztül zajlik. Külön leszámolási jegyet annak a hallgatónak kell leadnia, akit a könyvtár május 31-ig nem igazol vissza, hogy nem könyvtártag, vagy könyvtártag, de leadta az olvasójegyét.

Amennyiben nem használja már a könyvtár szolgáltatásait, úgy olvasójegyét adja le a könyvtárban, vagy küldje vissza postai úton a könyvtár részére, legkésőbb május 31-ig. Ha ezt megteszi, nem kell külön leszámolnia.

Amennyiben szüksége van még a könyvtári tagságára a záróvizsga előtti napig van lehetősége a leszámolást elintézni.
A leszámolás menete: június 3-tól lesz elérhető a Neptun bejelentkező képernyőn a leszámolási jegy (Letölthető dokumentumok). Ezt kell kinyomtatva bevinni a könyvtárba, aláíratni, majd visszahozni a tanulmányi előadójának.
Amennyiben nem rendezi leszámolását legkésőbb a záróvizsga előtti napig, úgy nem bocsátható záróvizsgára.

A könyvtár elérhetőségei: Dunaújvárosi Főiskola Könyvtár és Információs Központ 2400, Dunaújváros Táncsics M. u. 1/A ; 25/551-730 ; konyvtar@mail.duf.huEgyéb tudnivalók:

· Minden hallgató (a hagyományos képzésben részt vevő szakoktatókat és a szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatókat kivéve) kétnyelvű, magyar-angol nyelven kiállított oklevelet és oklevélmellékletet kap.

· A záróvizsga tényleges időpontjáról, helyéről a Neptunban tud tájékozódni.

· Amennyiben a tényleges záróvizsga előtt három munkanappal a Neptunban nem szerepelnek a ténylegesen megszerzett érdemjegyei, úgy nem tudjuk záróvizsgára bocsátani!

· A tényleges záróvizsga előtt egy héttel e-mailben erősítse meg tanulmányi előadójának, hogy valóban részt kíván-e venni a záróvizsgán. (TVSZ 70 § (4) bekezdése szerint)

· Akinek a főiskolával szemben bármilyen tartozása van, az nem bocsátható záróvizsgára!

A hiányzó dokumentumok pótlására több figyelmeztetést nem kap. Amennyiben a hiányzó dokumentumokat a megadott határidőre nem rendezi, záróvizsgáját nem kezdheti meg.


Dunaújváros, 2013. április 15.


Tisztelettel: Farkas Beáta

Dr. Bacsa-Bán Anetta tanárnőtől kapott anyag

be 2013 April 10 Wednesday - 14:42:59 | by schuster75
Coaching az innováció szolgálatában
A Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium az alábbi szakmai programra várja a hallgatók jelentkezését: COACHING AZ INNOVÁCIÓ SZOLGÁLATÁBAN.
A konferenciát a Zsigmond Károly Főiskola szervezi, időpontja: április 17.-én (szerda), összköltsége 1500 forint, ami tartalmazza az ebéd árát is. Jelentkezni név, Neptun-kód, elérhetőség (email-cím, telefonszám) megadásával a df.pkszk@gmail.com email-címen lehet április 10. 13 óráig. Megfelelő számú jelentkező esetén utazás a főiskola buszával, a jelentkezők erről további információkat is kapnak.
A konferencia rövid leírása:
Napjainkban igen meghatározó mind az üzleti, mind a magánszféra számára a fejlődésben és a növekedésben a coaching, mint fejlesztő tanácsadás jelenléte. A Humán Szakemberek Országos Szövetsége megalakulása óta az emberi erőforrás-menedzserek és szakemberek szakmai, gazdasági és érdekképviseleti szerveként működik, így elsősorban célja, hogy a szakma állandó megújítása és fejlesztése legyen a szervezet működésének középpontjában, az elnökség és a tagok is ennek érdekében dolgoznak. A 2013-as év egyik célja egy olyan szakmai fórum – konferencia - megtartása, ahol bemutatkozhat a HSZOSZ ez irányú tevékenységével.
A konferencia témája és célja ennek szellemében elsősorban a coaching magyarországi piacának feltérképezése, kapcsolatteremtés az érdekeltségi körök között, és a szakma népszerűsítése.
A konferenciáról több információ elérhető az alábbi linken:
http://www.zskf.hu/hszoszkonferencia

Oktatás minőségbiztosítása DFML-TTA-042 tantárgy

be 2013 April 04 Thursday - 15:12:14 | by schuster75
Kedves Csoporttársak!
Azoknak szeretnék üzenni, akiknek -velem együtt- ebben a félévben van Oktatás minőségbiztosítása DFML-TTA-042 tantárgyuk. Dr. Kadocsa László tanár úrtól megkaptam ma azokat az anyagokat, amelyeket a legutóbbi konzultációs alkalommal vetített le nekünk. Felteszem ezeket a gmail-es postafiókba. A későbbiekben pedig egyeztetünk majd azzal kapcsolatban, hogy milyen formában tudjuk elkészíteni az anyagot, amellyel majd abszolváljuk a tárgyat. Üdv. Mindenkinek Kriszta

Szakdolgozattal kapcsolatos informatikai jellegű megbeszélés

be 2013 April 02 Tuesday - 10:04:07 | by schuster75
Kedves Csoporttársak!

2013.04.12-e péntek 10.00-11.45-ig egy rövid, informatikai jellegű megbeszélést tartanánk az I.206-os teremben a szakdolgozat írással kapcsolatban. Úgy gondoltuk egy páran, hogy biztosan sok hasznos információt, (technikai jellegű problémák: formázás, betűtípus, margók beállítása, tartalomjegyzék készítése, hivatkozások stb.) tudna elmondani nekünk Mihalovicsné Kollár Anita kolléganőm. Leegyeztettem Vele ezt az időpontot, lesz egy projektor, és azon keresztül meg tud nekünk mutatni egy pár hasznos dolgot, mit hogyan kellene megoldani, mire figyeljünk. Aki úgy gondolja, hogy szeretne ezen részt venni, kérem, hogy jöjjön el. Üdv. Kriszta

SZAKIRODALOM FELTÖLTÉSE 2013.03.31-ig

be 2013 March 30 Saturday - 20:21:25 | by schuster75
Kedves Andramókus Csoporttársaim!

Nehogy elfelejtsétek az alábbi FONTOS DÁTUMOT és az ahhoz tartozó feladatot!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek, üdv. Krisztina


7. hét: MÁRCIUS 31. 23.59-ig

- Feltöltendő a dolgozatban feldolgozásra kerülő szakirodalmak listája.

- Minimum 10 forrásmű pontos hivatkozással


Oldal:       >>