Ezoterika Magazin

  Megosztás   Add a Startlaphoz 
Menű


 Hit,Remény,Szeretet

jezusNapok óta csak ez a három kifejezés motoszkál a fejemben. Valójában e három eszme annyira fontos ,hogy nélküle nincs is élet. Hit nélkül csak céltalanul bolyonganánk. Nélküle értelmetlen lenne minden tevékenységünk. A remény pedig visz tovább minket ,mert látatlanban hiszünk és szeretünk és csak reménykedünk abban ,hogy ez így van jól.

A szeretet pedig mindenek felett. Sokunknak fontos lépés az,hogy önmagunkat kezdjük el szeretni. Hiszen önszeretet nélkül csak keserűséget okozunk önmagunknak,pont úgy ahogy eddig így volt. De mostantól lehet másképp. Megbocsáthatnád magadnak,ha tévedtél. Azt is ha ügyetlenebbnek érzed magad másoknál,vagy legyen ez bármi ,megbocsáthatnád magadnak. Valójában mindezek akkor világosodnak meg számodra,ha elkezdesz járni az önismeret útján. És bármi ami szokatlant találsz fogadd el.

Manapság igen nagy szükség van arra,hogy higgy a láthatatlanban is akár. Valahányszor megrendül a hitem ,csak arra gondolok ez a próba időszaka. Bár nem vagyok benne bizonyos ,hogy ez így van de nem ez a lényeg. Az a lényeg,hogy újból megerősödtem a hitben. Akkor újból van remény és akkor újból van értelme az egésznek.

A téma kapcsán egy film emléke bukkant fel az elmémben . A Mátrix. Az amikor a főszereplő kezd erősödni hitében. Először csak kevés hittel esetlenül ,botladozva halad az úton. Ahogy halad egyre másra próbál ki dolgokat. A bizonyosság ,hogy ő képes ere is és ara is megnöveli benne a hitet. Végül elér arra a szintre,hogy már nem hisz nahem tudja,hogy ő meg tudja tenni azt is amit egy hitehagyott lélek nem tud. Ez a nagy átváltozás,a nagy felemelkedés. Amikor az ember csak hisz de azt is csak módjával és abból kiemelkedik tudássá érlelődik a sok tapasztalat.

A tudás pedig határtalan erővel ruház fel. Azonban ennek okán szolgálatot is jelent. Mert az aki eljut a tudás magas fokára annak szolgálnia kell. Különben kizárja magát a természetből ,felborítja az egyensúlyt. Atlantiszi tragédia pontosan ezért volt. A tudás nem szolgálat volt hanem elnyomás. Önös érdekek. Egészen addig fajult amíg már nem lehetett azt eltűrni . A föld helyre állította saját egyensúlyát ,de azt sokan nem élték túl testben.©2008-2010