Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Jana 
2010/12/16 21:35
ŐŐ Nemtudjátok h miért nem tudok feltölteni avatart? Smile

Jana 
2010/12/16 21:33
Sziasztok új tag vagyok Razz Mizujs van?

2010/06/05 12:42
aha szerintem is xd

2010/05/28 23:06
"-.- *Utó írat: szép kis oldal. pff nem akarta kiírni az előzőnél

2010/05/28 23:03
Helloka nyalóka mizu van! Very Happy (félre értések elkerülések véget csakis de csakis azért köszöntem hogy legyen egy frissebb üzenet mert egyszerűen rossz nézni hogy ilyen pangás van az oldalon.)ui:. szép k

Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 52
Legújabb tag: Hisami
Szavazás
Mikor lenne neked a legalkalmasabb a próba?

március 13. SZ
március 13. SZ
0% [0 Szavazat]

március 14. V
március 14. V
0% [0 Szavazat]

március 20. SZ
március 20. SZ
0% [0 Szavazat]

március 21. V
március 21. V
0% [0 Szavazat]

bármelyik időpont megfelel
bármelyik időpont megfelel
50% [2 Szavazat]

egyik sem jó :[
egyik sem jó :[
50% [2 Szavazat]

Szavazatok: 4
Elindult: 2010/02/24 21:30
Lezárult: 2010/03/15 20:25

Archívum
Noir - Canta Per Me
atira
#1 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-28 21:05
Kezdő fórumozó

Regisztrált: 09.09.26

Az oldalon letölthető kottát bevittem Guitar Pro-ba, ami segíthet a begyakorlásban.

Azonban én úgy tapasztaltam GP-ben visszahallgatva, hogy a zongora basszusa (bocsánat, zongorák terminológiájával nem vagyok tisztában) és a cselló együtt borzalmasan hangzik. Mivel a csellónak jó a kottája, így maradt az, hogy a zongora nem lesz jó. Szerintem 3 félhanggal feljebb tolódott el, így levittem, úgy már jobban hangzik, csak még ki kell javítani itt-ott a fel-/leszállított hangokat.
Emellett az énekben is van legalább egy helyen ritmikai hiba.

Addig is itt van az eredeti kotta (egy dologban tér csak el a feltöltöttél, de az sokat nem változtat).
Megj.: hangerőt és balanszt nem lőttem be még pontosan, de azok egyelőre nem is annyira fontosak.

Katayashi
#2 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-29 22:18

Főadminisztrátor

Regisztrált: 09.09.01

Összehasonlítottam az általad belinkelt fájlt a kottával meg a midivel. Ha a midit a Guitar Pro-ba betöltöm akkor tényleg máshol vannak a hangok, de ha egy Notation Player nevű programba töltöm be akkor azt mutatja mint ami a kottára van írva. Megnéztem azzal a kottakészítő programmal is ami benn van a letöltések között, úgy hogy a kotta alapján raktam bele a hangokat, de azzal is úgy szól mint a midi.
Mivel én nem igazán értek a kottában szereplő hangszerekhez, ezért könnyen lehet, hogy tévedek, viszont kezd érdekelni, hogy akkor most jó e vagy sem.
users.atw.hu/animelody/images/photoalbum/album_5/animelody_banner_1.jpg

www.animelody.atw.hu
Szilveee
#3 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-29 23:09

Főmoderátor

Regisztrált: 09.09.02

[Nekem ez kínai : D]

atira
#4 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-30 00:45
Kezdő fórumozó

Akkor elárulom a titkot Smile

A zongorával két kézzel is lehet hangot lenyomni, ezért általában a jobb kéz adja a magasabb hangokat (G- vagy violinkulcsos lejegyzés), a bal kéz pedig a mélyebbeket (F- vagy basszuskulcsos lejegyzés).

A két rendszerben az a nagy különbség (azon kívül, hogy az F-kulcsos lejegyzés majdnem két oktávval mélyebb hangokat jelent), hogy a vonalak nem ugyanazokat a hangokat jelölik. G-kulcsban a legalsó vonal az E. F-kulcsban viszont G.

A dal D-mollban íródott, így D, ill. A hangokkal kezdődik (A az 5. hang a D-moll skálában, ezért ezek természetesen jól hangzanak egymással).
Egész konkrétan: a cselló D-t játszik, a zongoránál a jobb kéz pedig D-t és A-t.
Ezzel szemben viszont a bal kéz F-et és C-t játszik (D-moll skála 3. és 7. hangja). D-F-A-C, ez egy Dm7 akkord, ez játssza a zongora. Nos, bluesban/rockban lehet elmegy, de tudomásom szerint ezt átmeneti akkordként használják.

Ha viszont az F-kulcsot hirtelen G-kulcsnak néznénk, a pöttyök meg maradnák ott, ahol most is vannak, akkor kijön, hogy a zongora bal keze is D-t meg A-t játszik és így már minden klappol.

blanca
#5 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-30 01:02

Adminisztrátor

(ahham. jó, ezt majd egy kipihentebb pillanatomban megpróbálom feldolgozni, de nagyjából értem, hogy miről van szó.)

atira
#6 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-30 01:26
Kezdő fórumozó

Igyekszem átírni a kottát az elmondották alapján, de eltart egy ideig, szóval majd holnapra lesz meg.

Katayashi
#7 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-30 18:51

Főadminisztrátor

blanca írta:
(ahham. jó, ezt majd egy kipihentebb pillanatomban megpróbálom feldolgozni, de nagyjából értem, hogy miről van szó.)

Az jó, mert én nem, de annak viszont örülök, hogy van akit foglalkoztat ez a téma. Így legalább azt az érzést kelti bennem, hogy lassan beindul itt az élet.

atira: Ha gondolod töltsd fel az oldalra, már működik a feltöltés.
Szerkesztette: Katayashi - 2009-09-30 18:53

www.animelody.atw.hu
atira
#8 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-30 19:25
Kezdő fórumozó

A lényeg az, hogy nekem úgy tűnik, a zongora balkezes részét úgy kottázták le, mintha violinkulcsos lejegyzésben lenne, közben meg basszuskulcsos lejegyzésben van, így 3 félhanggal el vannak csúszva a hangok.

Amint kész a kotta, feltöltöm.

Katayashi
#9 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-30 19:44

Főadminisztrátor

Így már értem. ^_^

www.animelody.atw.hu
atira
#10 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-30 20:54
Kezdő fórumozó

No, kész van.
http://atira.extr...dpiano.gp5

Aki hallgatta az eredetit, az gondolom észrevette, hogy nincs benne zongora Smile Ill. a cselló is egy oktávval feljebb játszik, mint ami a kottában van, úgyhogy készítettem egy eredeti verziós kottát is.
http://atira.extr...a_orig.gp5

Lehetne még egy verziót készíteni, ahol a zongora bent marad úgy, ahogy van és a csellót felvisszük egy oktávval. Vagy esetleg a zongora bal kezét is feljebb visszük egy oktávval, ahogy tetszik.
Ha kell, megcsinálom gp5-ben, ez már gyerekjáték, két perc alatt megvan és ki tudom exportálni pdf-be is.
Szerkesztette: atira - 2009-09-30 20:59

blanca
#11 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-30 21:03

Adminisztrátor

egy .pdf exportot megköszönnék, azt könnyebb kezelni (nekem). Smile

atira
#12 Hozzászólás nyomtatása
2009-09-30 21:34
Kezdő fórumozó