Főoldal  Linkek  Fórum  Tagok  Hír beküldése  Statisztikák  Oldaltérkép  Naptár  Rólunk  
 
 
Kezdőlap
Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]

Üdvözlünk a szegedi Apokalipszis Pónilovasai Klub honlapján!

Játéklehetőség Szegeden küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat
Sziasztok.

A múltkor összefutottam Wolfival, és szólt, hogy a JGYPK-n a TÁK-ban (Boldogasszony sgt. 6) keddenként és péntekenként 15 és 20 óra között van lehetőség szerepjátékra, egyébre, akár terepasztalozni is.

Honlapjuk:
http://jatekklub.jgypk.hu/
Írta: DrCsernus - 2012 október 10 - 21:50:36 | Hozzászólások: 2

Typhus konverzió küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat
Elkészültem az első komolyabb konverziómmal, Typhus mesterrel.

Kattints ide, és nézd meg a(z) 2012_09_21_08_21_24.jpg képet teljes méretben!


Az alapja egy elfekvőben lévő AoBR termi, az élénkebb zöld részek süthető gyurmából készültek (fej, Manreaper pengéje, vállon lévő tölcsérek, vállvért koponyái és a háton lévő légykaptárak), a többi zöld az Green Stuff (lánc-szuszpenzor, vért hátulja és teteje). A Manreaper CSM koponyás dísz, Zvezda keretdarab, Khorne Berza chainaxe nyele, IG chainsword teste, és valami Lizardmen Saurus fegyver, aminek kivágtam a közepét. A jobb csípőjén levő emberalkatrészes zsák a Mantic ghoul-keretéről származik, a jobb vállvérten lévő légy-szimbólum pedig gyurmatáblából lett kivágva.

Kb. egy délután alatt készültem el vele, de nekem tetszik. A fejjel nem vagyok 100%-ban elégedett, de egyelőre így marad. Sculpting-részét a hobbinak nemrég kezdtem, úgyhogy gyakorlás megy ezerrel.

További képek a hajtás után.

[ Teljes hír ... ]
Írta: DrCsernus - 2012 szeptember 21 - 10:41:26 | Hozzászólások: 5

Los Amigos del Tacos kezdetek küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat
Mivel a Blood Bowl ligában nyári szünet van, de ezt a játékot sem akarom hanyagolni, elhatároztam, hogy a következő alkalomra nekiállok az új csapatomnak.

Egy inkvizítoros vásárlás során már szert tettem 9 halflingra, így adott volt az új csapat. Időközben viszont késztetést éreztem, hogy a figurafaragás rejtelmeiben is elmélyedjek, így több napnyi gondolkodás után egy teljesen saját készítésű csapat körvonalazódott bennem. Több elvetett ötlet után egy mexikói hangulatú csapat lett a befutó, ahol kis ponchós hobbitok lépnek pályára faemberek helyett megbízható kaktuszembereik oldalán.

A csapat első játékosa félig-meddig elkészült teljes egészében süthető gyurmából, íme:

Kattints ide, és nézd meg a(z) 2012_08_28_11_11_03.jpg képet teljes méretben!


[ Teljes hír ... ]
Írta: DrCsernus - 2012 augusztus 28 - 13:25:13 | Hozzászólások: 0

Helyszín + időpont változás küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat
A mai naptól kezdve a klubnapok csütörtökönként lesznek a Százszorszép Gyermekház hátsó klubhelyiségében (bejárattal szemben lévő üvegház-folyosó végén jobbra kell kimenni az udvarra, és rögtön szemben van az ajtó). Augusztus folyamán a Gyermekház csak csütörtökönként van nyitva, szóval ez a fix időpont. Elméletileg reggel 8-tól délután 4-ig vannak bent, de lesz lehetőség tovább bentmaradni, mert megtudjuk a kivezető titkosajtó helyét.
Írta: DrCsernus - 2012 augusztus 16 - 17:20:36 | Hozzászólások: 0

Sztálin regenezis és kozmetika küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat
Újra bővült II. Világháborús szovjet seregem, ezúttal nehéztankokkal. A KV- és a JSZ-széria közül ez utóbbit választottam, mert jobban tetszik a jármű, illetve wargame szempontjából táposabb is :)

Mivel elsősorban játékra kellenek, ezért a választásom az Italeri úgynevezett Fast Assembly készleteire esett. Aki nem ismerné, ezek a készletek, mint nevük is mutatja, gyorsan összerakhatóak, köszönhetően a kevés alkatrésznek. A modellboltba azonban egy másfajta készlet érkezett, amiben egy klasszikus sokdarabos makett mellett ajándékba adták a Fast Assembly tankot.

Így lett két darab JSZ-2m tankom, amiket azonnal össze is raktam. Nyilván a klasszikus makett részletgazdagabb, de úgy tűnik, hogy az szolgálhatott mintául a gyors készletnek, ugyanis szinte teljesen egyeznek (nyilván az apró részletek annyira nem). Utána láttam a makettinfo-n egy eladó összerakott JSZ-3 tankot, amit meg is vettem elég olcsón. Amikor megérkezett, akkor vettem észre, hogy pár alkatrész hiányzik róla. Ez főleg a toronynál okozott problémát, ugyanis a deszantkapaszkodóknak lyukak voltak a tornyon.

Hirtelen ötlettől vezérelve belepróbáltam egy gemkapcsot, ami pont megfelelő átmérőjű volt, ezért gyorsan le is gyártottam a 12 kapaszkodót. Ez sokat dobott az amúgy igencsak csupasz tornyon. Ha már így belejöttem, elhatároztam, hogy a JSZ-2m-ek tornyára is csinálok belőlük.

Segítségül hívtam az összerakási útmutatót, hogy a kapaszkodók helyeit nagyjából kijelöljem. Utána furkálás és ragasztás következett, íme a végeredmény:

Kattints ide, és nézd meg a(z) IMG_20120719_194927.jpg képet teljes méretben!


[ Teljes hír ... ]
Írta: DrCsernus - 2012 július 20 - 01:43:51 | Hozzászólások: 0

Kulcs + tartalékoldal küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat
Fontos bejelentés, hogy a szombati klubhoz a kulcsot ezentúl pénteken fel kell venni, mert szombaton nincs nyitva a Gyermekház.

A hétvégi nagy leállás már nem az első volt az oldal történetében, és általában pont ki tudják választani a szerdákat és szombatokat, ami nekünk ugye azért gáz, mert szeretünk mindent az utolsó pillanatban megbeszélni. Most próbálom összevadászni a tudnivalókat, hogy egy másik tárhelyen is működésre bírjam ezt az oldalt, gyakorlatilag leklónozva (nem tudom, hogy lehet-e, de remélem igen.), így ha az egyik helyen kimaradás van, remélhetőleg a másik életben lesz. Ez egy hosszabb távú projekt, de próbálok vele sietni. Ha megvan, értesítem róla a nagyérdeműt.
Írta: DrCsernus - 2012 június 24 - 20:38:18 | Hozzászólások: 10

Sztálin Husszein szobra küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat
Mostanában a legtöbbet II. Világháborús játékokkal, illetve az Ambush Alley nevű modern háborús játékkal játszok. Mindkettőt 1:72-es méretarányban toljuk, így célszerű minél több olyan tereptárgyat gyártani, ami mindkét időszakban használható.

Világháborúhoz volt már elég sok terepünk (az OWW táblaméretéhez és rendszeréhez mérten), amik viszont nem passzoltak túlságosan az Ambush Alley iraki, afganisztáni helyszíneihez. Emiatt készítettem el a modern sivatagi terepasztalt épületekkel együtt. Az épületek nagy része (a mecset és a garázs kivételével) használható WW2-höz is, ezért a továbbiakban is próbálkozok közösen használható tereptárgyakat csinálni.

Úgy éreztem, hogy itt az ideje nekiállni a figurafaragásnak, ezért beszereztem két csomag süthető gyurmát, hogy kipróbáljam, mit tudok. A terv egy bajszos ember szobra volt, ami ebben a méretarányban használható mind Saddam Hussein, mind Sztálin szobraként.

Kattints ide, és nézd meg a(z) 2012_05_10_20_35_15.jpg képet teljes méretben!


Az alábbiakban bemutatom az elkészülés lépéseit:

[ Teljes hír ... ]
Írta: DrCsernus - 2012 május 10 - 23:06:30 | Hozzászólások: 2

Devastators Ready for Battle küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat

Kattints ide, és nézd meg a(z) Kep_033.jpg képet teljes méretben!
Közeleg a 40k hatodik kiadása. Bár a klubban jó ideje nem játszottunk 40k-t pláne nem a mostani kiadást, nekem továbbra is az egyik kedvenc játékom.

Habár az ötödik kiadás hagy némi kívánni valót maga után, ezt remélhetőleg felismerte a GW is, és ennek szellemében íródik a következő kiadás. Én már nagyon várom...

Ezért is készült el ez a csapat nehézfegyveres marine is. Remélem a hatodik kiadás megjelenésével kicsit visszakerül a klub palettájára a 40k.

[ Teljes hír ... ]
Írta: Balambeer - 2012 április 15 - 14:54:29 | Hozzászólások: 2

Ambush Alley ismertető küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat
Kattints ide, és nézd meg a(z) AA1.jpg képet teljes méretben!


Napjaink konfliktusai ritkán kerülnek elő terepasztalos játékokban, pedig szinte kimeríthetetlen ötletforrásként rengeteg információ érhető el róluk akár a napi médiában is.

Egy iraki / afganisztáni bevetés lejátszására nem igazán találunk olyan rendszert, ami az asszimetrikus hadviselést hűen tudná modellezni. Nos jelentem, megvan. Az Ambush Alley nem új játék, 2007-ben jelent meg, majd 2011-ben az Osprey Publishing játékával, a Force on Force-szal fuzionált.

A következőkben az Ambush Alley-ról lesz szó.

[ Teljes hír ... ]
Írta: DrCsernus - 2012 április 08 - 17:56:14 | Hozzászólások: 0

Szerepjátékosok.hu - Csapatkereső oldal küldés e-mailben | nyomtatóbarát változat
Elindult Magyarország Első Egyedi Szerepjátékos Csapatkereső oldala : http://szerepjatekosok.hu/

Facebook: http://www.facebook.com/szerepjatekosok.hu

A honlapon az alábbi szolgáltatások találhatóak meg:
Csapatkeresés/létrehozás különféle szempontok szerint (pl. város, rpg, életkor, stb...)
Előtörténetek feltöltése és böngészése (képpel), amelyeket a többi felhasználó értékelhet
Fórum alapú szerepjáték kockadobási lehetőségekkel, amely csak a hozzászólás elküldésekor derül ki és nem lehet megváltoztatni
A csapatodnak saját oldal és eseménynaptár, ahová csatlakozhatnak a szerepjátékosok és ahol megszervezheted a következő játékot, vagy csak beszélgethetsz a csapatod tagjaival.
Társkereső
[Beküldte Zsanna]
Írta: DrCsernus - 2012 április 03 - 14:51:41 | Hozzászólások: 0

Oldal: [1] 2 3 4 5


Minden védjegy ˆ a tulajdonosaiké, minden más tartalom ˆ e107 powered website.
e107 ˆ e107.org 2002/2003, terjesztve a GNU GPL licensz alapján.
fiblack3d theme by jalist ported from original theme by xtreme, 6ig.com, released with permission.
2019 január
Nincsenek események a hónapban.

HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Számláló
Ma: 0 (egyedi:0)
Összesen: 3093942 (egyedi:3075144)
Legtöbb: 7534 (egyedi:7414)
Oldal létrehozási idő: 0.7967 másodperc.