http://eco.oldportal.u-szeged.hu/site/upload/2014/09/szechenyi_2020___europai_szocialis_alap___magyarorszag_kormanya.png

RENDEZVÉNYEINK         A PROJEKTRŐL      HÍREINK      KÉPEK

 

 

A TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0073-as nyertes pályázatunk megvalósítása

Testvériskolai kapcsolat kialakítása a kadarkúti Jálics Ernő Általános Iskola és a kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola között

 

A projekt időtartama alatt a megyénk néprajza, irodalma, képzőművészete, történelme, földrajza, élővilága és idegenforgalma került feldolgozásra a heti foglalkozások alkalmával. Somogy megye idegenforgalma feldolgozásához a mindkét iskolában tanult idegen nyelveket (angol, német) is bevontuk a projektbe.

A projektbe bevont 60 gyerek nem csak elméletben ismerte meg a megye kulturális életét, hagyományait, hanem részt vett az alkotás folyamatában is kézműves és múzeumpedagógiai programok segítségével.

A szabadidős és kulturális programok keretében is megyénk kulturális életével, kultúrájával ismerkedtek meg diákjaink. Eljutottunk a Csiky Gergely Színházba, több koncerten vettünk részt, közben megismertük a népi hangszereket, a népi táncokat is.

A 13 hónap alatt eljutottunk Szennába, Patcára, a Kassai-völgybe, a zsippói madárparkba, a bőszénfai szarvasfarmra. A balatonfenyvesi táborozás ideje alatt megnéztük a bivalyrezervátumot és Keszthely néhány nevezetességét is.

A projektbe bevont gyerekek megismerték a testvériskolát is, hagyományaikat, rendezvényeiket, képzéseiket.