12.19Madarak és szarvasok

Ezúttal a zsippói madárparkba és Bőszénfára a szarvasfarmra utaztunk.

Reggel 8 órakor indultunk Kadarkútról a templom előtti parkolóból. Először Zsippóra a madárparkba látogattunk el. Ott egy kedves bácsi, a tulajdonos fogadott minket, úgy hívják, hogy Laci bácsi. Laci bácsi elmesélte a hely rövid történetét. Megtudtuk, hogy először az egész hely kukoricaföld volt, ebből a területből alakított ki egy szép madárparkot.

Laci bácsi megmutatta nekünk a „Sóhajok hídját”, a különleges fáit, és persze a különleges állatkáit. Egy hatalmas kilátó is volt, amiről csodálatosan megtekinthető volt az egész terület. Egy mini bambusz „erdőcske” mellett mentünk el, az egyik bambuszt egy osztálytársam meg is mászta. Jól éreztük magunkat

Ezután a szarvasfarmra mentünk. Bőszénfán először a vaddisznókkal ismerkedhettünk meg. Majd összebarátkoztunk a csacsikkal, és persze a szarvasokkal, őzekkel, pónikkal. Mindegyik aranyos állat. Láthattunk vadászgörényt és hörcsögöt is. Utoljára maradtak az emuk. Az emuk nagy testű madarak. Ezek az állatok rúgnak, csípnek és köpnek. Nekem nagyon tetszettek ezek az állatok is. Ezután traktorral megtekinthettük az egész területet. Még több szarvast láttunk. Megfigyeltünk egy küzdelmet is két szarvasbika között egy tehénért.

Visszatérve megnéztük az agancskiállítást is.

Végül hazaindultunk Jól éreztük magunkat.

 

Csonka Alexandra 6. a

11.28Pályaorientációs nap Kadarkúton

A partneriskolák diákjai november 28.-án pályaorientációs napon vettek részt Kadarkúton, ahol az egyes szakmák bemutatása mellett a diákok a gyakorlati tevékenységekbe is betekinthettek. Megismerkedhettek a sütés-főzés alaptevékenységeivel, a jellegzetes somogyi ételekkel, zöldséget apríthattak, flambírohattak a végzősök útmutatásai alapján. A pincérek a terítés és menükártya-készítés rejtelmeibe avatták be a látogatókat, akik szalvétahajtogatási technikákat tanultak és alkoholmentes koktélokat is készíthettek. Nagy sikert aratott a cukrászok bemutatója is, itt a szakoktatók és a végzős diákok útmutatásai alapján a pályázatban résztvevők csokis piskótát készítettek, marcipánrózsát alkottak és különféle ízesítésű bonbonokat alkottak. Természetesen kóstolhattak is, így igazán jó hangulatban ért véget a nap.

A képek itt tekinthetők meg

10.09 Kadarkúton lépett fel a Somogy Táncegyüttes

A partneriskolás pályázat keretében október 9.-én a kadarkúti és kaposmérői diákok a Somogy Táncegyüttes műsorát láthatták-hallhatták, melynek keretében nemcsak a jellemző somogyi táncokat ismerhették meg, hanem a jellemző hangszereket és öltözékeket is.

Az esemény fotói itt nézhetők meg

 

10.07 A balatonfenyvesi tábor

A tábor 5 napos volt. Július 7 - 11-ig tartott. Sok jó élményben volt részünk, amikről most beszámolok.

7-én reggel indultunk a fenyvesi táborba. Hosszú volt az út, ezért, hogy ne unatkozzunk, közben megálltunk Vörsön, Kápolna-pusztán, Zalaváron. Nekem mindegyik hely nagyon tetszett. Ezek után eljött a várva várt pillanat, amikor átvehettük a szállásunkat, mindenkinek hatalmas volt a bőröndje, táskája, ezért elég nehezen tudtuk elfoglalni a szobáinkat. Nagyon tetszett a szálláshelyünk. Egy szobában négyen laktunk. Kipakoltunk, és ahogy ez megvolt, futottunk átöltözni fürdőruhába, mivel pár lépésnyire volt a szállásunktól a strand, egyszerűen kijutottunk oda.. Rengeteget fürödtünk a Balatonban. Majd jöhetett a vacsora, aztán a fürdés és a kihagyhatatlan „rémtörténetek és maradjunk fenn hajnali háromig!” Jól telt az első éjszakánk, sokáig fent voltunk, ennek ellenére reggel cseppet sem voltunk fáradtak. Jól telt mind az öt nap, sokat kirándultunk. Voltunk Keszthelyen a Festetics-kastélyban, a Modellvasút kiállításon, a Vadászati kiállításon, a Pálmaházban és a Hintókiállításon. Minden nap volt valami jó program, hol kirándultunk, hol a tanárnők vagy a tanár urak találtak ki nekünk jobbnál jobb programokat. Annak nem örültünk, hogy az utolsó két nap közbeszólt az időjárás, és nem tudtunk még egy utolsót fürödni a Balcsiban. De én azért jól éreztem magam. Mielőtt hazatértünk volna, elmentünk a kaposvári Virág fürdőbe.

Jól éreztem magam, otthon rengeteget meséltem erről az élményben gazdag 5 napról. Remélem, sok ilyen lesz még!

Csonka Alexandra 6. a

09.11 Sportdélután a kadarkúti Tornateremben

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0073 számú pályázat keretében került sor a 2014/15-ös tanév első programjára, amelyet Mecsár Tamás tanár úr szervezett meg. A mókás, változatos feladatokat lelkesen oldották meg az ötfős csapatok, melyek közül a Balogh János, Bogdán István, Pető Márton, Mészáros Máté, Csapó Béla alkotta ötös nyerte meg az aranyérmet. A második helyen holt versenyben a Csapó Linda, Kiss Ferenc, Viski Ramóna, Körmendi Kíra, Csirke Luca alkotta ötös szerzett ugyanannyi pontot, mint Picz Patrik, Martinek Roland, Tapsonyi Szintia, Bőzenbach Eszter, Szemán Rebeka és Pócs Bianka csapata.

 

Dóczi Balázs

06.12 (L)egyél egészségesen!

Egy szép pénteki délelőtt összegyűltek a jálicsosok, hogy meghallgassanak egy bemutatót az egészséges táplálkozásról. Akkor még nem sejtették, hogy aktív részesei lesznek a napnak, de sikerrel vették az akadályt. A rövid bevezetés után csoportokba szerveződtek, mindenki húzott egy kártyát, volt paradicsom, spenót, paprika, uborka, alma, cseresznye, eper, banán. A rövid ppt-s bemutató közben edzést tartottak az ízlelőbimbóknak és a léleknek. Majd minden csoportnak zöldség és gyümölcssalátát kellett készíteni a rendelkezésre álló alapanyagokból. A zsűri közösen figyelte a technikákat, módszereket. Végül egy kóstolással egybekötött értékelésnek voltak részesei. Igazán ízletes, ötletes saláták készültek, s az utolsó simításokat is szépen elvégezték. Munka után tiszta, rendezett asztalok mellett várták az eredményhirdetést. Közben egy rejtvényt kaptak a gyerekek, a zsűri pedig szorgosan kóstolgatott. Végül megszületett az eredmény, az 1-3 helyezett gyümi-és zöldségsaláta készítői boldogan vették a dicsérő szavakat. Mindenki apró jutalomban részesült, s a végső jutalom az volt, hogy megkóstolhatták egymás "főztjét".

 

Takácsné Paréj Beáta

05.10 A legjobban várt program: Patca

A legjobban Patcát vártuk. Amikor megérkeztünk, egy néni fogadott minket, és rövid tájékoztató után kaptunk egy neon zöld karszalagot. Ezután elmentünk a gokart pályára, aztán az állatsimogatóba, a tóparthoz, a bolyongóba és trambulinoztunk is. Aztán amit a leginkább vártunk, elmentünk a csúszdaházba. Rengeteget csúszkáltunk. És csak játszottunk…, játszottunk…, csak játszottunk. Mígnem elérkezett az a pillanat, amikor haza kellett indulnunk.

Szívesen maradtunk volna még! smile

 

Csonka Alexandra 5. a

 

 

 

04.03 Szenna

Szennába iskola után mentünk. Mikor megérkeztünk, egy néni fogadott minket. Két nagy csoportra osztott bennünket. Az egyik csoport ment játszani, a másik a régiségeket, a templomot és más egyéb dolgot nézett meg. Aki előbb játszani ment, az játszhatott bigézést és csülközést. A végén egy futóversennyel zártuk a játszást. Aztán cseréltünk. Aki játszani volt, az a régiségeket, a templomot nézte meg. Aki először a skanzent tekintette meg, az mehetett játszani. Az egész programot futás zárta le. Mindegyik futóversenyt kadarkúti iskola diákja nyerte meg. Jól éreztük magunkat.

Csonka Alexandra 5. a

 

 

03.13  A vacsora

A Jálics-est után mindannyian átmentünk az Akác vendéglőbe. Minden finom volt, a desszert különösen érdekes, de jól sikerült sütemény volt. A terítés szépen nézett ki. Sok vizet ittunk és cowboynak éreztük magunkat, mivel úgy szórakoztunk a fogpiszkálóval, mint a vadnyugaton. Máskor is ettem már az Akácban, de ilyen finomat soha.

Picz Patrik

03.13  Az arborétum

Mikor megérkeztünk, Szabadkai Tibor bácsi fogadott minket. Bevezetett és megmutatta a növényeit. 1500 fajta növénye van. Körülbelül 700 cserje, 209 telelő növény, a többi apró virág, fű. Van egy hatalmas mamutfenyője is. Elmondta, milyen arborétumokkal barátkozik, cserélget.

Novák Kristóf

 

02.28  Farsangi délután

„A somogyországos projektben részt vevő gyerekek vidáman és nagy versenyszellemmel bizonyíthatták sütési, s egyben csapatmunkájuk precizitását. A kaposmérői diákok elő ill. erőszeretettel álltak neki a kihívásnak, bár inkább mókázás volt. Mindenkit felosztottuk 4 illetve 5 fős csapatokra. Recept alapján készíthettük el a farsangi fánkot. Utána csapatépítő feladatok vártak ránk. , amikor már az összes csapat kész volt, mindenki ehetett a fánkokból, ami nagyon finom volt. Személy szerint én nagyon élveztem ezt a délutánt, és kezdünk összeszokni a csapattal is. Nagyon finom fánkok készültek, és hozzájuk gyümölcsös lekvárt is ehettünk. Élveztem ezt a napot, újra megismételhetnénk!”

Az eseményről a képek menüpontban talál fotókat!

 

Adler Karina 7. osztályos tanuló

 

 

 

01.15  Hangolda

„Mikor Kadarkútra értünk, Balázs bácsi, a projekt vezetője ízelítőt adott nekünk az iskolából és a város dolgaiból. Ezt követően az előadóterembe mentünk, ahol a Vaskarika együttes már hangpróbát tartott. Mielőtt megérkeztek volna a Jálics Ernő Általános Iskola diákjai, még körbe járhattuk a színpadot. Amikor odaértek már kezdődött is a műsor. Nagyon izgalmas és érdekfeszítőek voltak a dalok. A zenekar tagjai próbálták viccesebbé és játékosabbá tenni az előadást azzal, hogy a gyerekeket is bevonták mondókákkal, mutogatásokkal és tánclépésekkel. Eleinte leginkább a kisebbek figyelmét vonták magukra, de később már a nagyobbak kedvét is feldobták. Nagyon jól sikerült az első közös programunk!”

Kasza Rebeka és Balogh Krisztina 6. o.

 

 

 

02.15  Színházban

A tavalyi jó teljesítményemnek köszönhetően megnézhettem ezt a csodás előadást. Mikor megérkeztünk a Csiky Gergely Színházba, nagyon kíváncsi voltam az előadásra, mert érdekes és figyelemkeltő az a cím, hogy Hippolyt, a lakáj. Mikor elkezdődött az előadás, nagyon örültem neki, mert már régen vártam erre a pillanatra. Sok vicces rész volt benne, és sokat is nevettünk. Nagyon élénk fantáziája lehet a rendezőnek, és a humora is kiváló. Nagyon tetszett ez az előadás.

Csonka Alexandra

 

 

 

02.25  Előadás és beszélgetés a romák felzárkózási esélyeiről

Iskolánkba látogatott 2014. január 14.-én dr. Véberné Rostás Krisztina, a Belügyminisztérium roma referense, aki beszélgetéssel egybekötött előadást tartott a hazai romák felzárkózási lehetőségeiről. Előadásában kitért a hátrányos helyzetűek problémáira, de kiemelte, hogy megfelelő motivációval, akarattal van esély a felzárkózásra, sőt a kitörésre is. Kiemelte ebben a család és az iskola szerepét, valamint felhívta a figyelmet a Belügyminisztérium oktatási programjaira is, amelyek nemcsak a pályára irányítást, hanem a romák tanulási esélyeinek növelését is szolgálja. A diákokkal való beszélgetés során többször is hangsúlyozta az előadó, mennyire fontos az elszántság, illetve a folyamatos tanulás, valamint az információk minél szélesebb körből történő beszerzése. Ennek elősegítésére ígéretet is tett az előadás végén, hiszen elérhetőségeinek megadásával elősegítette a kapcsolat felvételét.

 http://localhost/aprojekt/images/article_images/roma200.jpg

 

12.15 Adventi koncert Kadarkúton

A 2014-es év utolsó közös rendezvényének a kadarkúti római katolikus templom adott helyet. Az adventi koncerten a Vox Unitatis Vegyeskar lépett fel, a karácsonyi témájú dalok közt pedig a kadarkúti iskola diákjai szavaltak verseket.

A koncert plakátja (Olvasásához Adobe Reader program szükséges)

Az esemény fotói itt nézhetők meg

10.22 Sokrétű tevékenységekkel telt az egész napos partneriskolás program

Október 22.-én a kadarkúti iskola látta vendégül a kaposmérői diákokat. Az egész napos program során nemcsak tudásukat mélyíthették el az Európai Unióval kapcsolatosan, hanem múzeumpedagógiai foglalkozásokon is részt vehettek a partneriskolák diákjai. Az interaktív foglalkozásokon egyrészt az arcrekonstrukció rejtelmeibe nyerhettek bepillantást a résztvevők, másrészt a somogyi életmóddal ismerkedhettek meg, sőt a betyárvilág sajátosságairól is hallhattak. Az ebédet követően Somogyország kincseinek idegen nyelvű feldolgozása történt meg angol és német nyelvű verseny keretében, melynek során a legügyesebbek könyvutalványban részesülhettek.

 

Az esemény fotói itt nézhetők meg

10.07 Forgató(s)könyv - Balatonfenyves 2014.07.07 - 07.11.

 

A forgatókönyv megtekinthető itt

 

10.07 A sportnap

Szeptember 10-én délután háromkor kezdődött az egyórás program.

Először hat csapatra osztottak minket, aztán megkaptuk az első feladatot. A feladat „krumpli ültetés” volt, vagyis odafelé a bóják alá kellett tenni a kislabdát, visszafelé pedig kivenni alóluk. A második feladat labdavezetés volt. Kézilabdát kellett vezetni szlalomban a bóják között. A harmadik feladat is hasonló volt, csak ott focilabdát és lábbal kellett vezetni. A negyedik feladat már kicsit nehezebb volt. Pingponglabdát kellett folyamatosan ütögetni egy pingpongütővel. Az ötödik feladat már egy ismerősebb feladat volt annak, aki járt játékos sportra. Egy karikában két ember átment a másik oldalra, majd az egyik kibújt a karikából, a másik pedig visszavitte a karikát és jött a következő emberrel. A hatodik feladat volt a legviccesebb, mert egy nagy, narancssárga labdát kellett négykézláb gurítani a fejünkkel. A végére három bronzérmes, két ezüstérmes és egy aranyérmes csapat lett. Szerintem mindenkinek tetszett a program.

Szemán Rebeka 7. a

10.04 Zselici barangolások

            Kellemes őszi időben került sor a partneriskolák utolsó közös kirándulására, melynek keretében elsőnek a zsippói madárparkhoz sétáltunk. A különleges madarak (például a csak itt látható Zsippó szépe) mellett növényritkaságokat láthattunk, sőt egy hagyományos falusi házba is bepillanthattunk. Ezt követően Bőszénfára utaztunk, ahol Európa legnagyobb szarvasfarmját néztük meg, ahol mintegy 1500 szarvas él. A látogatás két részben történt: az egyik csoport a simogató állatkertben a parkban található állatokkal ismerkedett meg közelről, miközben a másik csoport különleges perspektívából- traktor-húzta utánfutóról- nézhette meg a szarvasok élőhelyét. Az októberi időpont ellenére még mindig gyakran hangzott fel a szarvasbőgés, ritka élményt szerezve ezzel a diákoknak. A kirándulást a simonfai kilátó megmászása zárta, ahonnan stílszerűen a Zselictől is búcsúzhattak a két iskola diákjai.

Dóczi Balázs

 

Az esemény fotói itt nézhetők meg

09.01 Az új tanévvel együtt a projekt is folytatódik

 

http://localhost/aprojekt/images/modul_images/meroevnyit14.JPG

A kaposmérői évnyitó ünnepség alkalmat nyújtott a projekt további programjainak ismertetésére, melyből kiderült, hogy az érintett kaposmérői diákok a kadarkúti partneriskolával közösen az ősz során is változatos rendezvényeken vesznek majd részt. Még e hónapban Sportdélután és csillagtúra vár rájuk, majd a Somogy Táncegyüttes műsora, illetve nyelvi vetélkedő következik, de lesznek vetélkedők és kézműves foglalkozások is, az év végén pedig adventi hangverseny zárja a sort.

 

09.01 Újból elkezdődtek a foglalkozások a pályázat keretében

A tanévnyitót követően a projekt vezetői ismertették a félév során várható különböző programokat, eseményeket, valamint a foglalkozások helyét és időpontját. Ezt követően a foglalkozások vezetőivel a tantermekbe vonultak, ahol már meg is kezdődött az érdemi munka, melynek során Somogy megye történelmével ismerkedtek a diákok.

Az esemény fotói itt nézhetők meg

 

Dóczi Balázs

06.06 Változatos programok Kaposmérőben

A kadarkúti diákok rendhagyó történelemórán vehettek részt a Kassai-völgyben, ahol nemcsak lovasíjász- bemutatón vehettek részt, hanem betekintést nyerhettek őseink életmódjába, kultúrájába is. A vállalkozó kedvűek íjászkodhattak is a beszélgetést követően. Ezt követően a kaposmérői iskola diákjai vendégelték meg partneriskolájukat, majd rövid iskolabemutatót tartottak a kadarkúti diákoknak. A programokat a hagyományos Hunyadi-est zárta, melyen idén először a kadarkúti diákok is részt vettek műsorral.

Az eseményről a képek menüpontban talál fotókat!

Dóczi Balázs

 

 

04.09 Somogyország projekt – költészetnapi program

2014. április 09-én tartottuk a Somogyországos diákokkal a költészet napi délutánunkat. A diákok előzetes feladatként kapták, hogy csoportokat alakítva készítsenek interjút kaposmérői emberekkel. Ezeket az interjúkat a csapatok élőben eljátszották. Utána a többiek elmondták, hogy milyen új, érdekes információkat tudtak meg. Halmainé Krasznai Kriszta néni volt az, akinek majd zsűriznie kell a diákok munkáit. Mivel hasznos a helyes kérdéstechnika ismerete és gyakorlása a riport készítésnél, ezért egy kis játékra hívtuk a diákokat. Mindenki egy kérdést írhatott fel egy papírlapra, amit Kriszta néninek címzett. A legjobb kérdésírók a Katica tanyán lesznek jutalmazva. A költészet napjára emlékezve mindenki előzetesen kapott egy József Attila verset, amelyet egy nagy verszuhatagként egymás után olvastunk fel. Mindenki megoszthatta, hogy milyen érzéseket hívtak elő belőle a verssorok.

Jó hangulatban és szép verssorokkal a szívünkbe köszöntünk el egymástól.

Dénesné Szak Andrea

Az eseményről a képek menüpontban talál fotókat!

 

03.13  Arborétum

Mikor a kaposfőiekkel elmentünk az arborétumba, csodálatos színek és elkápráztató magyar illetve külföldi növények tárultak elénk. Először is megakadt egyen a szemem. Nagyon szép rózsaszín volt és már az elején virított a sornak. Nem tudtam eldönteni, hogy milyen fajtájú lehet ez a kis, de csodaszép cserje. Gondolkodtam, gondolkodtam, de nem jöttem rá. S miközben csodálgattam, továbbmentünk. Hátrafele a növényeknél rengeteg virágpor volt, hiszen növény is volt bőven. Szinte mindenünk virágporos lett, ha egy fához vagy bokorhoz közel mentünk. Örömmel töltött el az, hogy egy ember ilyen sok munkát fektet ebbe a munkába. Nagyon tetszett az arborétum, és remélem, nem utoljára voltam ott, mert ezek a virágok nagyon különlegesek.

Farkas Szabina

 

 

03.13  Az arborétum

Március 13-án, egy csütörtöki napon egy pályázat segítségével eljutottunk az arborétumba. Együtt utaztunk egy buszon a kaposmérői gyerekekkel. Amikor megérkeztünk, a házigazda beszámolt néhány fontosabb dologról az arborétummal kapcsolatban. Ebben a rövid bemutatóban szó esett arról is, hogy több mint 1500 növény van itt. Ahogy körbementünk, egyre furcsább és furcsább fajokat láttam. Miközben menten, elgondolkodtam azon, hogy milyen jó lehet ezt csinálni. Amikor az utolsó növényt is megnéztük, visszaindultunk a buszhoz és visszamentünk az iskolába.

Remélem, máskor is lesz ilyen élményem.

Picz Patrik

 

03.13  Partneriskolánk is részt vett a Jálics-napi ünnepségen

   A TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0073 számú „A kadarkúti Jálics Ernő Közoktatási Intézmény és a kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola közötti testvériskolai kapcsolat kialakítása” című projekt keretében partneriskolánkkal közösen egész napos programsorozat keretében emlékeztünk névadónkra. A közös kézműves tevékenység eredményeképp létrejött kiállítást Iván Lászlóné és Rózsa János állította össze, melynek megnyitója előtt a két iskola diákjai a kadarkúti magán arborétumot keresték fel. A tulajdonos, Szabadkai Tibor lelkesen mutatta be ezernél is több különlegességét, melyek főleg az örökzöldek és a kaktuszok közül származnak, Tajvantól Iránon át egészen Kaliforniáig. Nagy érdeklődést aratott a három kilós óriástoboz is, melyet kézbe is foghattak a diákok. A növényritkaságok megtekintése után a Kaposmérőiek iskolánkról és névadónk munkásságáról hallhattak előadást Petőné Rák Katalintól, majd az ünnepség résztvevői próbálni mentek. A Somogy megye népművészetéről szóló kiállítást dr. Komjáti Tiborné intézményvezető és Stepán Kata, a szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusa nyitotta meg. A beszédekben külön kiemelték a tanulók kreativitását és ötletességét, mellyel feldolgozták a témát. Miután a két iskola diákjai megtekintették a kiállítást, átvonultak az id. Kapoli Antal Művelődési Házba, amely otthont adott az ünnepi műsornak. A nézők árnyjátékot, színjátékot, zenés-táncos előadást és néptáncokat láthattak, majd ezt követően került sor a Jálics-díj átadására. A műsort követően a partneriskolák projektben résztvevő diákjai közösen vettek részt a vacsorán, amely így lehetőséget nyújtott a másik iskola diákjainak és pedagógusainak jobb megismerésére, valamint a további programok áttekintésére.

 

Dóczi Balázs

projektmenedzser

02.15  !Hyppodrom!

Az első kulturális programból második lett. Mindenkinek tetszett az előadás, sokat nevettünk. Ami a legjobban tetszett az egész „seregnek” az az volt, amikor Mátyás le Áránkázta Arankát, a feleségét. Az inasokon, Julcsán és Tóbiáson, és az Aranykakas díjas Csabcsin is jót nevettünk. Az utunk is jó volt, már a buszon is sokat viccelődtünk. Amikor az első felvonásban megérkezett Hyppolit a Schneider családhoz átrendezték a házat, és a család életét. Több tanárunk is végigröhögte az egész előadást. Több zene volt benne, mint a filmben. Szünetekben beszélgettünk és, mivel nem vittünk magunkkal innivalót, felmentünk a büféhez.

Szemán Rebeka

 

 

01.30  Betemetett a nagy hó!

Már nagyon vártuk a pályázat első kulturális programját. Ez lett volna az első alkalom, hogy találkozhattunk volna kaposmérői „testvéreinkkel”. Aznap reggel láttuk, hogy esik a hó. Szerettünk volna végre egy kiadósat hógolyózni, de nem a színházi előadás helyett. Sajnos délben már láttuk, hogy ennek nem lesz előadás a vége. Imádkoztunk, de sajnos ez se jött be. Reménykedtünk benne, hogy azért talán még járhatók az utak, de lezárták őket. Később szóltak a szülőknek, hogy a programot az időjárás és az útviszonyok miatt elhalasztják. Nagyon sajnáltuk, hogy ez így történt. Szerencsére a jegyeket visszaváltották, így február 15-én megnézhetjük a Hyppolit, a lakáj című előadást a Csiky Gergely Színházban.

Szemán Rebeka

 

 

 

12.12  Januárban indul a Somogyország kincsei projekt

A kadarkúti Jálics Ernő iskolával közösen veszünk részt egy 12 hónapig tartó projektben, amelynek témája Somogy. A projektben részt vevő 20 diák egy 40 órás program során megismerheti megyéje kultúráját, természet földrajzát, szokásait, híres embereit … stb. E mellett egy 40 órás német ill. angol nyelvi fejlesztő csoportban is részt vehetnek a diákok. 2013. december 12-én este 17 órakor tartottunk az érdeklődő szülőknek egy tájékoztatót, ahol Dóczi Balázs, a partner iskola képviseletében ismertette részletesen az egy évet felölelő programot. Iskolánkból 4 pedagógus mentorálja a programot: Filáné Varga Éva, Kalocsainé Pintér Mónika, Csermann Sándor és jómagam, Dénesné Szak Andrea.

 

http://localhost/aprojekt/images/article_images/mero_jan_200.jpg