A PROJEKT CÉLJA

A TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0073-as nyertes pályázatunk megvalósítása „A kadarkúti Jálics Ernő Közoktatási Intézmény és a kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola közötti testvériskolai kapcsolat kialakítása” címmel 2014 január és 2015 január között történik.

Somogyország kincsei” témakör köré építettük fel a projektet. A megye néprajza, irodalma, képzőművészete, történelme, földrajza, élővilága és idegenforgalma kerül feldolgozásra a heti kötelező foglalkozásokon a projekt időtartama alatt. Somogy megye idegenforgalma feldolgozásához az iskolánkban tanult két idegen nyelvet (angol, német) is bevonjuk a projektbe: két fejlesztő foglalkozás anyaga lesz.

Célunk, hogy a bevont gyerekek ne csak elméletben ismerjék meg a megye kultúráját, kulturális életét, hagyományait, hanem vegyenek részt az alkotás folyamatában is. Szeretnénk, ha a gyerekek világa kitágulna, ha eddig számukra ismeretlen dolgokkal, helyekkel is megismerkedhetnének. Ezért úgy állítottuk össze a programot, hogy sok helyre eljussunk. A 10 kulturális, szabadidős program közül hatot a társiskolával közösen valósítunk meg azért, hogy minél több időt tölthessenek együtt a két iskola bevont diákjai, hogy minél jobban megismerhessék egymást. A szabadidős és kulturális programok keretében is megyénk kultúrájával, kulturális, tudományos és szabadidős tevékenységet biztosító intézményeivel ismerkedhetnek meg diákjaink.

A nyári tábor tervezett helyszíne is Somogy: Balatonfenyves. A táborban és a tábor ideje alatt tervezett kirándulásokon is megyénk kulturális értékeivel, idegenforgalmával óhajtjuk megismertetni a gyerekeket.