Születésnapi nyereg

Arippo ma végre megkapta az új nyerget. Gyakorlatilag ősszel került le róla a régi, amiután a Masterson Method™ kezelést követően kiderült, hogy nyomja a régi. Jogos, hiszen azt a nyerget még 2001-ben vettem és anyukája is használta. Ez egy -  egyébként kiváló, könnyű – Thorowgood nyereg volt, abból is a Maxam modell. Akkor (és most is…) ez a márka – amit egyébként Angliában gyártanak ma is – teljesen ismeretlen volt nálunk és teljesen véletlenül, egyetlen darabként találtam egy kis lovasboltban. Nagyon meg voltam vele elégedve, de természetesen eljárt felette az idő.

Később Arippo rövid ideig egy western nyerget is használt (ez kölcsön cucc volt), de saját nyerge végeredményben most van először. A Barefoot termékére esett a választás, egyrészt mert jókat hallottam róla másoktól, másrászr ki is tudtam próbálni, mert lovardás társaim is ezt használják. Januártól márciusig olyan sovány volt Arippo, hogy semmiféle nyeregpróba és vásárlás nem jöhetett szóba, de most végre minden összeállt.

Nagyon nagy reményeket fűzök az új nyereghez, szuper minőségű terméknek tűnik, és Arippo első reakciói is ígéretesek – szabadabban mozog, és úgy tűnik nagyobbakat is lép.

A nyereg és a kinti útvonal

Valójában 250m-el hosszabb volt a megtett út, tehát több, mint 3km, és a  foglalkozást a karámban nem mértük.

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>