Egy asus laptop paraméterei ...

Mielőtt asus laptop vásárlása mellett határoztam el magam, a jó alaposan átnéztem a paraméterek jelentését.


15.4'': ez a szám jelenti a monitor átmérőjét colban (15,4*2,54 = 39,116 cm) --27


1280x800: Kijelző felbontása, ami azt jelenti, hogy a megadott átmérő mellett hány képpont helyezkedik el vízszintesen majd függőlegesen. Az asus laptop képernyőélességét befolyásolja.


AMD / INTEL: Az asus laptop -okat  a két nagy processzorgyártó terméke hajtja ,aminek a teljesítményét( pl. 2,1 GHz ez a processzor órajele: 1 msp alatt végrehajtott műveletek száma) adják meg.


L2 cache: ez a processzor belső tárolókapacitását jelenti (pl. 1MB ennyi adatot képes tárolni, anélkül hogy a tényleges fizikai memóriához forduljon a számítások során).


FSB: A Front Side Buson keresztül a North Bridge (északi hid - ez egy lapka az alaplapon) végzi a kommunikációt a memória és egyéb egységek ÉS a proci között. Az adatáramlási sebességet jelenti. (pl. 3600 MHz)


2GB 800MHz DDR2: Ez a rendszerben lévő fizikai memória méretét(2GB) és az adatáramlási sebességet (800Mhz) jelenti. A 2GB  egy vagy két db fizikai modult jelent, amitől gyrsabb lehet az asus laptop rendszere. 


250GB kapacitású SATA2:  Az asus laptop rendszérben található merevlemez mérete(250GB) és típusa (SATA1 vagy SATA2). A méret a tárolókapacitást, a típus az adatelérési gyorsaságot jelenti.


ATI Radeon HD3200 256MB RAM videóvezérlő A videókártya típusa. Itt két típust különböztetünk meg. 1. ami a rendszer fizikai memóriájából foglal le egy darabot (Intel Graphics) valamint a rendszer processzorából  és ezeket használja működés során (lassabb). 2. Külön chip -en helyezkedik el és külön processzora van (gyors, 256MB - memória méret).

 

10/100 Ethernet LAN, WLAN : ez az asus laptop internethez való csatlakozását segíti elő.

 

SuperMulti Dual Layer DVD: A asus laptopban található optikai meghajtó, amivel CD/DVD olvasható készíthető.

 

Kártyaolvasó: Ezen helyekre pakolhatjuk be a fényképezőgépből, telefonból származó memóriakártyákat. Olvashatunk róluk és írhatunk rájuk vele.

 

Beépített 1.3 Mpixeles webkamera: A kamera segítségével a chat proramokat sokkal könnyebben tudjuk használni. MSN, Skype.

 

6 cellás akkumulátor (4400mAh): Azt befolyásolja, hogy az asus laptop milyen hosszú ideig használható elektromos áram nélkül.

 

A vásárlás előtt ezeket a jellemzőket mindenféleképpen meg kell nézni. Főleg ha játszani is fognak az asus laptop -al. Ekkor mindenféleképpen a különálló videóvezérlő használata javasolt.


asus laptop