AZKABAN - The Hungarian Sirius Black Fan Club www.azkaban.atw.hu

2005.március.23.


Szombati Boszorkány interjú! :)
Az első Szombati Boszorkány interjúban nem más válaszait olvashatjátok mint a misztikus, szabasszellemű, kreatív lányét, az AZKABAN huszonnegyedik klubtagjáét, aki büszkén vállalkozott a nemes feladatra: válaszolni az AZKABAN kérdéseire. :)

MARGARET MURLOW az éjszaka szülötte.

Az elsők mindig nehezek...:) Ergo az első kérdésem is nehéz... Tudom, de muszáj megkérdeznem. Miért szereted Sirius-t?
Igazából nem is tudom, hogy miért. Egyszerűen minden kötettel egyre szimpatikusabbá vált. Aztán ő lett a kedvencem. :)

Kicsit önző kérdés...:) Hogy tetszik az AZKABAN-Fan club?
Szuper! Nagyon jó, csak szeretnék több mindenkit megismerni. Ez a találkozó pl. nagyon jó ötlet! Meg van még sok más, ami nagyon tetszik! Sőt... minden nagyon tetszik! :D

Ez kedves:)
Mi fogott meg először az AZKABANban, ami később arra invitált, hogy regisztráld magad?

Hmm... nekem először az szűrődött le, hogy ti milyen jól érzitek magatokat. A beszélgetések, meg minden.

Milyen feladatot, pályázatot, kérdést, rejtvényt látnál örömmel az AZKABANon, amit szívesen megfejtenél?
Milyet még? Hát... ööö... nem tudom. Így is másfél hétig ülök a kvízeken, és szerintem ez egy nagyon jó lehetőség mindenkinek. De mondjuk lehetneee... lehetne rejtvény. Tehát olyan igazi kereszt. Jó nehéz, Harry Potteres kérdésekkel !!! >)

Igen a rejtvényen én is gondolkodtam már. Hamarosan Ti is fejtegetthettek:))
Milyen ajándékot,nyereményt nyernél szívesen az AZKABANon?

Jól jönne egy kesztyűtartó tasak, mert mindig elhagyom a kesztyűimet... :) De nem. Mondjuk levélpapírt. Vagy idézetes könyvet... Az jó lenne!

Margaret egyik kedvenc képe

Most jöjjön egy kis Harry Potter... Melyik a kedvenc köteted, és miért?
A negyedik. Az ötödik is jó, mert hosszú és szeretek olvasni, de a vége borzasztó... mármint nem irodalmilag, hanem történetileg!

És a filmek közül?
Az azkabani fogoly. Nagyon tetszett. Mozgalmas, nagyon szép tájakkal.

Szoktál gondolom Harry Potteres (vagy akár Siriusos) oldalakon barangolni. Melyik a kedvenced?
Nos, a kedvencem? Az AZKABAN. Ez nem vicc, mert nem járok túl sok oldalra. De majd fogok, csak lusta vagyok...

A varázsvilágban hogy képzelnéd el magad tíz év múlva?
Hát... ha tartana még a Voldemort ellen folyó harc, akkor vagy ápolónő lennék a Szent Mungóban, vagy auror. Vagy, ha ez lehetséges, akkor nagyon szívesen lennék a Rend tagja. De ha már vége lenne, akkor vagy művész lennék, mondjuk festő (vicces lehet mozgó festményeket festeni) vagy tanár a Roxfortban.

Melyik a kedvenc varázsigéd? Miért?
A kedvencem? Van egy kedvenc bűbájom és egy kedvenc átkom. A kedvenc bűbájom a patrónus-bűbáj. A kedvenc átkom pedig a Cruciatus-átok. Mert ha már átok, akkor legyen olyan, amivel sokáig kínlódik az áldozat, nemde? >D Wehheheeee...

Milyen lenne a varázspálcád a varázsvilágban?
Hmm... ne tessék röhögni, ezt csak kitalálom. Mondjuk... hat hüvelyk japán akác, a magja tündérhaj. :P

Ez nagyon jól hangzik!:)
Melyik házba osztana be a Teszlek Süveg?

A Griffendélbe. A Hugrabugba nem. Ezt biztire tudom. Érzem belül. A Hollóhátba? Hmm... túl idióta vagyok hozzá. A Mardekárba... szeretem azt a házat de nem oda kerülnék. Így már csak egy van.

Ha animágus lennél, mit gondolsz milyen álattá változnál?
Hmm... fürge, kicsi, zöld gyíkká. Mindenhol feltűnés nélkül elmehetnék és zöld fűben még terepszínem is lenne! :DD Vagy lóvá. Sőt, ha már ló, legyen musztáng, mert olyan büszke, vad és szabad, mint én.

Milyen alakban jelenne meg a patrónusod?
A patrónusom... Egy dementorrágó pocok lenne. :P Vagy egy elefánt.

És végezetül; mit üzensz a többi AZKABAN tagnak, és az oldal látogatóinak?
A látogatóknak azt, hogy jelentkezzenek be, mert nagyon, nagyon jó valahová így tartozni. A tagoknak... ohh, írjatok már! Még alig ismerek valakit! :P Na, thanxx. Bye! X)

Köszönöm szépen az interjút, kívánom hogy mindenki továbbra is sok kellemes percet töltsön még el az AZKABANban! :)

Ha még többet akarsz tudni Margaret Murlow-ról:

Margaret AdatLapja (Tagok menüpont/Margaret Murlow)

Levél Margaretnek

Margaret képtára az Azkaban falai között


Szombati-érdekesség! :)
Érdekeshasonlóság, avagy:

Daniel Radcliffe, Kenneth Branagh és Ralph Fiennes ugyanabban a szerepben?Szerintem minden belevaló Dan Radcliffe rajongó tudja már, hogy kedvenc Harry Potterünk 2002-ben eljátszott egy színházi szerepet is. Méghozzá igen felismerhető női szoknyában...

Nem is olyan régen Kenneth Branagh képeket kerestem az interneten, amikor rátaláltam egy igen érdekesre... Ken, bizony ugyanabban a női szoknyában ugrándozott, ugyanabban a darabban, a "The Play What I Wrote"-ban pont mint Daniel. Na ez még önmagában semmi, de a minap megakartam keresni, hogy pontosan mi a darab címe, és akkor akadtam rá egy Ralph Fiennes (Voldemort lesz a TS-ben) oldalra ahol Ralph szintén ugyanabban a ruhában nevetett! :)

De ha ez még önmagában nem lenne elég, azt az előadást amiben Ralph játszotta a jólismert szoknyás szerepet, nem más mint Kenneth Branagh rendezte.

Nos úgy gondolom, e komédia castingján szerethetik a HP-ben szereplő színészeket.:)

Kenneth Branagh Daniel Radcliffe Ralph Fiennes

Kenneth Daniel

Dan Radcliffe féle szereplőgárda Ralph Fiennes féle szereplőgárda


Észrevétel, írás, képek összegyűjtése: Catherine BlackHa a weboldaladon feltünteted a szövegemet, akkor mindenképpen szólj előtte nekem, és mindenképpen írd ki, hogy innen van!!! Köszönöm.


A legújjabb szépségtippek, divatos boszorkányoknak!


Emma Watson március 13-án részt vett Londonban a Sony Ericsson Empire díjkiosztón, ahol természetesen mint mindig: gyönyörű volt. Emma ezen az estén, amolyan "elegánsan sportos" ruhát viselt.

A kék bő felsőn, arany csillogó keresztbe-csík foglal helyet, ami megadja neki a kellőképpen 21. századi romantikát. A fehér felső, egyszerű háromnegyedes ujjú. Nem is lehetne másmilyen, hiszen ha nem ilyen egyszerű lenne, akkor már nagyon zsúfolt, csicsás lenne a felső rész.

Haladjunk lejjebb. Az övrész: fekete és arany díszek vannak rajta, ami pont passzol a karkötőkhöz. A nadrág, egy egyszerű világoskék farmer, amihez Emma - stílusosan - fekete csizmát viselt. A fekete további hangsúlyozása a csizmával, szügséges volt, a karkötők és az öv fekete részéhez.

És végül jöjjön a smink. Em, nagyon jól tette, hogy ehez a ruhához, nem arany szemhélypúdert használt, bár először azt gondolnánk ez megy a ruhához legjobban. De akkor már megint túl sok lenne rajta az arany. A kellően világos alapozó után, egész sötét ceruzával húzta ki szemöldökét, majd nagyon világos rózsaszín, inkább fehér (de semmiképpen nem ezüst) szemhélypúderrel kente be az egész szemhélyát és a szeme alatti részt.

A szályfény, csillogó rózsaszín, ez sem túl erős.
Egy kis pirosító az arccsont alatt.
Fekete szempilla spirál.

A haja hátra van kötve, majd a tincsei rácsatolva. Elölről szolíd, kényelmes kontynak hat.

És a végeredmény:

Nos véleményem szerint, aki jól megfigyelte Emma képeit, azt a tanácsot vonhatja le magának: Légy természetesen szép, és figyelemre méltó! ;-)

Remélem adtam ötleteket!

Képek forrás: Mézesfalás.com, kivágás: AZKABAN, szöveg, ruha stb. elemzés: Catherine Black /AZKABAN/
Ha a weboldaladon feltünteted a szövegemet, akkor mindenképpen szólj előtte nekem, és mindenképpen írd ki, hogy innen van!!! Köszönöm.

Havi Hagyomány

A Hónap állatövi jegye:

KOS (tűz, kardinális, yang) -- március 21. - április 20.
A Kosok aktívak, vállalkozó kedvűek és tele vannak tettvággyal. Akaratukat mindenáron érvényesíteni akarják, ezért hajlamosak a rámenősségre. Küzdő szelleműek, akik szívesen mérik össze erejüket másokkal. Szeretik a sportot és a versenyhelyzeteket, ahol sportszerűen viselkednek. Szívesen kockáztatnak, és sokszor úttörőként hódítanak meg egy még ismeretlen területet. A lényükben van, hogy valami újjal rukkoljanak elő, és azt mozgásba hozzák. Jellemző rájuk az erő, de szűkében vannak a kitartásnak, és sokszor a diplomáciának is. Önálló vállalkozásuk irányítására és vezető pozíciók betöltésére is alkalmasak. A kihívás ösztönzőleg hat rájuk. Jó a kézügyességük és különösen a mechanikus szerszámokkal bánnak jól.

A Kos eleme:

Tűz (Kos, Oroszlán, Nyilas)
A tűzjegyek az intuitív típushoz tartoznak. A tűz-emberek erős akaratúak, saját szemszögükből látják a világot, és csak egy dologban látnak lehetőséget. A következő tulajdonságokat fejezik ki: dinamikus, aktív, spontán, merész, idealista, célratörő, energikus, optimista, előrelátó.

A hónap képe:


Az azkabani fogoly forgatásán rendkívűl jól érezték magukat a színészek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az AZKABAN képösszeállítása...;)


Catherine Black, AZKABAN/Szombati Boszorkány 2005
Megjelenik minden hónap első szombatján!