~Szabályok~
Vendégkönyv
Club-chat
Club-fórum
~~Tagok~~
Miket csinálj a klubban?
Tekergők Térképe

1.: Plakát-pályázat
Havi KVÍÍÍZ!
Ajándékok listája
Ötletek az AZKABANnak!

Marle: 9 pont
Sumito: 3 pont
Tuk Pippin: 0 pont
Gemini: 16 pont
Sirius Bazsi Black: 18 pont
Parvati Black: 18 pont
Buga: 2 pont
Rain Randell: 0 pont
Lorena: 11 pont
Anne01: 0 pont
Sophie Phoebe Granger Halliwell: 6 pont
Zsozso: 17 pont
Esthie Evans: 6 pont
Krymhylda: 5 pont
Sedna: 5 pontNév: Sirius Black

Születési dátum:1960.?.?

Kor: körülbelül 37 év (a halál pillanatában)

Család: Az 5-dik könyvben Sirius családjáról megtudunk egy-es mást. (The Noble and Most Ancient House of Black) Sirius 16 éves korában elmegy otthonról. Ekkor beköltözik Jamesékhez és ott tölti a nyári szünetet, majd 17 éves korában meghal Alphard nagybátyja, aki jelentős mennyiségű aranyat hagy rá és ebből megveszi saját lakását, ahol ettől kezdve magáról gondoskodik. Arra, hogy miért hagyta ott a családját, azt felelte, hogy elege lett. A szülei olyanok voltak, mint Malfoyék. Csak az arany vérűeket tartották valamire, és "teljesen egyetértettek Voldemort nézeteivel!" és Sirius nem tudott így élni.

Testvére (öccse): Regulus Black: Vondemort követője lesz, de mikor ki akart lépni megölik.

Déd-déd-nagyapja: Phineas Nigellus: Roxfort legnépszerűtlenebb igazgatója.

Araminta Meliflua: anyjának az unokatestvére, el akarta érni, hogy legyen arról egy törvény, hogy szabad legyen muglikra vadászni.

Aunt Elladora: elkezdte az a családi szokást, hogy lefejezik a házimanókat, amikor öregek lesznek.

Andromeda: kedvenc unokatestvére, Tonks édesanyja, aki - Blackék szerint - nem méltóan házasodott; hozzáment egy muglihoz (Ted Tonks).

Narcissa Black: Andromeda testvére, Lucius Malfoy felesége.

Bellatrix Lestrange: Sirius unokatestvére, Andromeda és Narcissa testvére, halálfaló.

Barátok: James Potter, Remus Lupin, Peter Pettigrew

Keresztfia: Harry Potter


Mágikus képesség: animágus, fekete kutya: TapmancsBűnügyi akta: Blacket elítélték 13 ember meggyilkolásáért, ezért a bűnért 13 évig kellett volna ülnie Azkabanban ahonnan Harry harmadik tanéve előtti nyáron megszökött.

Igazság: Harry a harmadik könyvben tudja meg, hogy Sirius a keresztapja és édesapjának legjobb barátja. Ekkor tudja meg, hogy az akkori tanárja Remus Lupin szintén szülei közeli barátja és, hogy Sirius ártatlan. Eleinte abban a hitben él, hogy Black elárulta a szüleit és őt is, de megtudja, hogy apja harmadik barátja Peter árulta el őket és mikor Sirius utána ment, hogy megbosszulja, akkor Peter levágta saját ujját, hogy olyan legyen mintha csak annyi maradt volna belőle, megölte a 13 embert és patkány változva eltűnt a helyszínről. Sirius vitte el a bűnt és ráfogták Peter gyilkosságát is. 12 évet ült börtönben ezért.

Szökés: Azkabanból elotte még élő ember nem került ki. Mikor Caramel a Mágiaügyi Miniszter Azkabanban járt szokásos látogatásakor találkozott Blackel. Sirius teljes higgadsággal elkérte tőle az újságot, azzal az indokkal, hogy hiányoztak neki a keresztrejtvények belőle. Mindenki csodálkozott, hogy Sirius nem vesztette el az eszét a börtönben, hisz mindenki elszokta. Miután Sirius az újsában egy képen felismerte Petert és olvashatta, hogy az a fiú, akié az patkány, ősszel visszatér Roxfortba; minden maradék erejét összeszedte és kutyává változott. Kiszökött, visszatért Roxfortba és mindent elkövetett, hogy megölhesse Petert. Terve nem sikerült, mert Harry nem engedte, azzal a céllal, hogy ez talán bebizonyíthatja Black ártatlanságát. Miközben indulnának vissza Piton megjelenik, és majdnem meghiúsítja a tervet, de elbánnak vele. De a terv nem sikerül, mivel telihold van, Lupin (aki vérfarkas) nem szedte be a gyógyszerét kénytelen az erdőbe futni, Peter visszaváltozik és elszökik, megjelennek a Dementorok, Piton magához tér és visszaviszi őket a kastélyba. Dumbledore beszél Siriussal, aki mindent bevall neki, és visszanyeri ezzel az igazgató bizalmát. Dumbledore és Hermione kiagyal egy tervet, amit Harry és Hermione véghez is visznek. Sirius megmenekül, de bújdosnia kell.


A Rend: Az ötödik könyvben Sirius jelentősége megnő, főképp Harry szemében. Mivel Blacket még mindig körözi a rendőrség, nem igazán tud segíteni a Rendnek, de felajánlja számukra szülei házát, ami most már az övé és ez lesz a Rend központja, főhadiszállása. Tudjuk, hogy Sirius, Harry szüleivel együtt része volt a Rendnek, még Harry születése előtt és most is tagja. Nem nagyon tud mit tenni, mivel Dumbledore megparancsolta neki, hogy nem hagyhatja el a házat. Sirius feladattáró a Rendben nem tudunk semmit, arról se, hogy régen milyen szerepet töltött be itt. Halálát a Death Eaters elleni csatában leli, mikor a Rend tagjai Harryék megmentésére sietnek. Siriust unokatestvére, Bellatrix Lestrange öli meg.


Sirius és Harry kapcsolata: Később kiderül, hogy Voldemort Siriust használja tervének megvalósításához. Megtudja, hogy nincs még egy ember, akiért Harry gondolkozás nélkül mindent megtenne és ezt ki is, használja. Kettőjük viszonya elég rosszul kezdődik a harmadik könyvben, de mikor Harry megtudja az igazat és Sirius felajánlja neki, hogy vele lakhat, ha tisztázzák a nevét, akkor minden megváltozik. Ő lesz Harry családja. Mindig ha valami komoly baja van hozzá, fordul. A negyedik könyv alatt kutyaként Roxmorts-ban ólálkodik, hogy mindig ott legyen, ha valami van Harryvel. Az ötödik könyv nyarának második felét Harry nála tölti és tényleges apa-fia kapcsolat alakul ki köztük. Sirius nagyon maga alatt van, mikor Harry elmegy suliba, és magára marad a házban, de nagyon boldog lesz, amikor karácsonyra visszatérnek hozzá. Teljesen kicserélődik, és nagy boldogan díszíti a házat. Mikor Harry az álmában azt látja, hogy Sirius meghal teljesen, kikészül és bepánikol; pont azt teszi, amit Voldemort várt el tőle. Elmegy megmenteni, de közben rájön, hogy csapda az egész, de mikor Pitonnak mondott egy kódolt üzenetet, megtudja a Rend, hogy Harryék elmentek Sirius után, aki eközben otthon csücsült. Azt akarták, hogy Sirius ott maradjon, de nem engedhette mikor tudta, hogy Harry veszélyben van. Öten megjelennek és harcolnak, de a Halál Kamrájában egy átok eltalálja Siriust és egy függöny mögé esik, mind ezt Harry szeme láttára. Harry lelkileg kikészül; ugyan sosem értettem, hogyan bírja ki sírás nélkül. (Közben rájöttem, hogy mégis sírt egymagában a tóparton) Harrynek ekkor már az amúgy is rossz idegzete teljesen kikészül, és össze-vissza üvöltözik mindenkivel; meg akarja ölni Sirius gyilkosát, de nem képes rá. Ehhez túl gyenge. Harry és Sirius között egy nagyon szép kapcsolat alakul ki, amit én Harry egyetlen reményeként neveztem. Úgy éreztem Harry Siriusban látja a normális, nyugodt életet, messze a Mugli világtól, a nagybátyától és veszélytől. Nagyon megbízott ebben az emberben és benne látta a családját. Egy dolog, ha az ember árván nő fel, nem ismeri a családját, de az, hogy 3 év alatt lesz egy családja, és ezt kell elvesztenie szerintem a lehető legnagyobb csapás egy 15 éves fiú számára.
Forrás: http://www.sirius.whisper.at
(Kicsit átalakítottam...)
Szombati Boszorkány
Reggeli Próféta
Szavazás-eredmények
Hogy tetszik az új AZKABAN oldal?

Nagyon jó, nagyon tetszik!
Jobb mint a régi!
Nem rossz!
Elmegy...
A régi jobb volt
Egyáltalán nem jó!
Sirius galéria
Életrajz
"In Memoriam Sirius" fanlisting
Filmek
FanArt


Tekergők Titkos Társasága

Kirké Varázslóiskola (Sophie oldala)
Varázs utca (Phoebe Black oldala


Versek Nektek (Zsozso és Viki oldala)