Hírek  -   Eredmények  -   BL történelem  -   Statisztikák  -   Galériák  -   Portrék  -   Letöltések
Fórum    
Partnerek    
Linkek    
Oldaltérkép    
Impresszum    

Hírek - 2006. július

Ajánlatunk
BL menetrend 2004/05
Menetrend 2004/05

Az eddigi 385 résztvevõ klub örökranglistája
Klub örökranglista

Az eddigi döntõk helyszínei
Stadionok

A világ labdarúgásának nagy alakjai
Portrék

1955-tõl napjainkig
BL / BEK döntõkArchívum
2006. május
2006. április
2006. március
2006. február
2006. január
2005. december
2005. november
2005. október
2005. szeptember
2005. augusztus
2005. július
2005. június
2005. május
2005. április
2005. március
2005. február
2005. január
2004. december
2004. november
2004. október
2004. szeptember
2004. augusztus
2004. július
  Reyes marad Londonban2006. július 31.

Antonio Reyes cáfolja a pletykákat, miszerint szívesen visszaigazolna hazájába, Spanyolországba. A 22 éves spanyol csatár az Arsenal hivatalos weboldalán azt nyilatkozta, hogy nagyon jól érzi magát Londonban, semmi oka sincs arra, hogy odébbálljon. Reyes nevét egyébként többször emlegették együtt az elmúlt egy évben a Real Madriddal, ahová - akkori állítása szerint - bármikor szívesen elszerződne, most úgy tűnik azonban, hogy erről szó sincs.

  Roberto Carlos nem hagyja ott a Realt2006. július 31.

Mégsem igazol el a Real Madridból Roberto Carlos. A brazil hátvéd korábban már fontolgatta, hogy otthagyja a madridiakat, néhány napja azonban - minden bizonnyal az új edző, Fabio Capello érkezése miatt - megváltoztatta döntését és mégiscsak marad. Roberto Carlos éppen tíz éve játszik a királyi gárdánál és néhány hónapja még úgy tűnt, hogy a Chelsea-hez szerződik. Hát mégsem...

  Ashley Cole: Arsenal vagy Chelsea?2006. július 30.

Megkezdődtek a tárgyalások az Arsenal és a Chelsea között Ashley Cole átigazolásának ügyében. A 25 éves válogatott hátvédet már több mint egy éve emlegetik együtt a Chelsea-vel (korábban kisebb botrányt kavart Abramovicsék állítólagos titkos tárgyalásai a játékossal), ezért nem túl meglepően hangzik: a Chelsea hivatalosan is megkereste az Arsenalt. Cole sorsa azonban még messze nem dőlt el, nem valószínű, hogy az Arsenal olyan könnyen megválik tőle.

  Riberry jól érzi magát Marseille-ben2006. július 30.

Mégiscsak marad a Marseille-nél Franck Ribery, akit az idei világbajnokság egyik legnagyobb felfedezettjének tartanak. A fiatal francia középpályás iránt leginkább a hazai bajnok Lyon érdeklődött, de több európai élcsapatban is szívesen látták volna. Ribery hétfőtől újra a csapattal edz.

  Nistelrooy hamarosan Madridban2006. július 29.

A hírek szerint valóban megegyezett a Real Madrid Ruud van Nistelrooy leigazolásával kapcsolatban a Manchester Uniteddel. A spanyolok által kiadott nyilatkozat szerint három éves szerződést kívánnak kötni a holland támadóval, aki hamarosan az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is részt vesz Madridban. A játékos vételárát eddig nem hozták nyílvánosságra, annyit azonban tudni lehet, hogy 10-15 millió font körüli összegről van szó. (A jelenleg 30 éves játékost az angolok a PSV Eindhoventől öt éve 19 millió fontért igazolták le.)

  Nem marad Zambrotta sem...2006. július 28.

Gianluca Zambrotta elismerte: valóban elhagyni készül a Serie B-be sorolt Juventus csapatát, azonban a Chelsea ajánlata egyáltalán nem érdekli. "Zambrotta Olaszországban szeretne maradni. Az egyetlen csapat, amelyik képes kifizetni a vételárát nem más, mint az AC Milan" - nyilatkozta a játékos menedzsere, majd hozzátette: "A Chelsea-n kívül a Real Madrid és a Barcelona is érdeklődött".

  Nistelrooy mégiscsak a Realé?2006. július 27.

A nyár - és egyben az új edző, Fabio Capello - első igazolása Madridban Ruud van Nistelrooy. A holland csatárért a Real Madrid a Marca című sportlap értesülése szerint 14 millió eurót fizet a Manchester Unitednek. Az átigazolás hátterében az is állhat, hogy a játékos az elmúlt szezonban többször is összetűzésbe került Sir Alex Fergusonnal, a manchesteriek vezetőedzőjével. Gianluigi Buffon, Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram, Emerson és Patrick Vieira. Ők pedig azok a B ligába sorolt Juventus játékosok, akiket szívesen látnának Manchesterben. Lehet, hogy Nistelrooy eladása szükséges volt ahhoz, hogy anyagilag versenyképes ajánlattal állhasson elő a Manchester United a torinói játékosokért?

  Nem engedik Cristiano Ronaldot2006. július 27.

Hiába nyilatkozta a világbajnokság alatt Cristiano Ronaldo, hogy a nyáron szívesen átigazolna a Real Madridhoz (vagy akár a BL győztes Barcelonához), Sir Alex Ferguson nem engedi a játékost. A Manchester United menedzsere kijelentette, hogy Ronaldo egyáltalán nem eladó és továbbra is az Old Traffordon játszik majd. Elmondása szerint a vb óta még nem beszéltek egymással. Talán itt lenne az ideje...

  Háborút üzent az AC Milan a Real Madridnak2006. július 26.

Hatalmas felháborodást váltott ki Milánóban Ramon Calderon, a Real Madrid újdonsült elnökének egyik kampány kijelentése, miszerint megválasztása esetén Madridba hozza Kakát, akivel személyesen már meg is állapodott az átigazolásáról. Galliani, az olaszok alelnöke szerint ezzel már túlságosan messzire mentek Madridban, amire az AC Milannak csupán ennyi a válasza: "háborút hirdetünk a Real ellen". Galliani azonban még hozzátette, hogy mindezek csupán a madridi vezetés ellen szólnak, a csapatot továbbra is nagy tiszteletben tartják Milánóban.

  Cole a Chelsea-hez mehet a nyáron2006. július 26.

Arsene Wenger nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy Ashley Cole a nyáron otthagyja az Arsenalt. A hírek szerint a Chelsea 12 millió font körüli összeget ajánlana az Ágyúsoknak, akik viszont 20 milliót kérnének. Alighanem 16 millió fontnál fognak megállapodni, ha tényleg ez a helyzet...

  Újabb ajánlat a holland csatárért2006. július 25.

Elutasítása után újabb ajánlatott tett a Real Madrid Ruud van Nisterlooyért. A manchesteriek korábban már többször is visszautasították a spanyolok ajánlatát, akik azonban remélik, hogy az új ajánlatuk már meggyőzi az eddig hajthatatlan angolokat. A hírek 15 millió euróról szólnak.

  Balhés játékost vett a Liverpool2006. július 25.

6,2 millió fontot utal át a Birmingham számlájára a Liverpool Jermaine Pennantért. A 21 év alatti válogatott játékos lehet így Benitez második nyári igazolása a wales-i csatár, Craig Bellamy után. Pennant nem tartozik a legnyugisabb játékosok közé, volt már ügye a rendőrséggel is korábban ittas vezetés miatt. Sőt, rossz nyelvek azt beszélik, hogy küldték már haza edzésről amiatt, hogy ittasan jelent meg a pályán. Remélhetőleg Benitez tudta mit csinál, amikor bejelentkezett érte.

  Cristiano Ronaldot figyeli a Valencia2006. július 25.

Igazak a pletykák: a Valencia valóban szeretné leigazolni Cristiano Ronaldot, a Manchester United fiatal portugál tehetségét. Azt azonban a valenciaiak elnöke, Juan Soler is elismerte, hogy nem lesz könnyű megszerezniük a technikás szélsőt. "Előbb felvesszük a kapcsolatot az angol klubbal, majd ha minden rendben megy, leülünk tárgyalni Ronaldoval is" - magyarázta Soler. Ha csak ilyen egyszerű lenne...

  Münchenben is szeretnék Nistelrooyt2006. július 24.

A hírek szerint a Bayern München is szeretné leigazolni Ruud van Nistelrooy-t a Manchester Unitedtől. A bajorok korábban már megszerezték a vb egyik felfedezettjét, Lukas Podolskit a kölniektől (7,15 millió fontért), így biztosan nem lesz hiányuk csatárokban. Ha Nistelrooy is hozzájuk igazolna, könnyen lehet, hogy Makaaynak vagy Pizarronak mennie kell...

  Sokat kér a Manchester?2006. július 23.

A Real Madrid szerint a manchesteriek irreális összeget kérnek Ruud van Nistelrooyért. Értesülések szerint a Real Madrid ajánlata már 15 millió euró felett jár, Fergusonék azonban még ezt is keveslik és állítólag 22 millió körüli összeget követelnek. A Real új edzője, Fabio Capello némileg csalódott az eset kapcsán, de még mindig bízik a holland játékos leigazolásában.

  Thuram és Zambrotta a Barcához írt alá2006. július 22.

Leigazolta Lilian Thuramot, valamint Gianluca Zambrottát a Barcelona a torinóiaktól. A világbajnok Juventus játékosokért a sajtó szerint 15-20 millió eurót fizettek a katalánok. A 29 éves Zambrotta négy, míg a 34 éves Thuram két éves szerződést kötött Frank Rijkaard BL győztes csapatával.

  Cannavaro és Emerson a Real Mardid játékosa2006. július 21.

Cannavarot és Emersont "húzta be" a Real Madrid a száműzött Juventustól. A két játékosért - akik egyaránt két-két éves szerződést írtak alá - összesen a hírek szerint 18-20 millió eurót fizettek a madridiak. Cannavaro és Emerson jelenleg még szabadságát tölti, így bemutatásuk a Bernabeuban még várat magára egy kicsit.

  Camoranesit szeretnék Lyonban2006. július 21.

Mauro Camoranesit vinné a francia bajnok Lyon a Serie B-be sorolt Juventustól. Arra a kérdésre, hogy Trezeguet érdekli-e a francia klubot, a Lyon sportigazgatója a következőket mondta: "Trezeguet? Természetesen nagyon tetszik a játéka, de jelenleg nem ő az elsődleges kiszemeltünk."

  A Realra pipa a Chelsea2006. július 21.

Állítólag a Chelsea tudtán kívül kereste meg a Real Madrid Arjen Robbent és tett neki ajánlatot. Az eset kapcsán Mourinho mester és Kenyon klubigazgató eljárást indított a FIFA-nál, hogy vizsgálják ki az ügyet. "Robben azon játékosok egyike, akit szeretnénk a klubnál tartani. Minket még hivatalosan senki sem keresett meg az átigazolása ügyében."

  Nem adja Nistelrooyt a Manchester United2006. július 20.

Mégsem lesz a Real Madrid játékosa Ruud van Nistelrooy. A Manchester United ugyanis nem fogadta el a spanyolok ajánlatát a holland csatárért. (A hírek szerint a madridiak 9 millió fontos ajánlata kevésnek bizonyult, az angolok ugyanis 15 millió font körüli összegre gondoltak.) Nistelrooy tehát egyelőre marad Manchesterben, hacsak nem emeli az érte kínált összeget a Real.

  Mourinhonak még mindig kevés...2006. július 20.

José Mourinho még legalább egy játékost szeretne igazolni a nyáron. A Chelsea az elmúlt két hónap alatt megszerezte Ballackot, Shevchenkot, Kalout, valamint Jon Obi Mikelt, a hírek szerint azonban a portugál szakvezetőnek ez még mindig nem elég. Kíváncsian várjuk, ki a kiszemelt a Stanford Bridge-en.

  Nistelrooy a Realhoz igazol2006. július 19.

A nyár - és egyben az új edző, Fabio Capello - első igazolása Madridban Ruud van Nistelrooy. A holland csatárért a Real Madrid a Marca című sportlap értesülése szerint 14 millió eurót fizet a Manchester Unitednek. Az átigazolás hátterében az is állhat, hogy a játékos az elmúlt szezonban többször is összetűzésbe került Sir Alex Fergusonnal, a manchesteriek vezetőedzőjével. Gianluigi Buffon, Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram, Emerson és Patrick Vieira. Ők pedig azok a B ligába sorolt Juventus játékosok, akiket szívesen látnának Manchesterben. Lehet, hogy Nistelrooy eladása szükséges volt ahhoz, hogy anyagilag versenyképes ajánlattal állhasson elő a Manchester United a torinói játékosokért?

  Cristiano Ronaldot nem engedik el Manchesterből2006. július 18.

Hiába nyilatkozta a világbajnokság alatt Cristiano Ronaldo, hogy a nyáron szívesen átigazolna a Real Madridhoz (vagy akár a BL győztes Barcelonához), Sir Alex Ferguson nem engedi a játékost. A Manchester United menedzsere kijelentette, hogy Ronaldo egyáltalán nem eladó és továbbra is az Old Traffordon játszik majd. Elmondása szerint a vb óta még nem beszéltek egymással. Talán itt lenne az ideje...

  Zambrotta az AC Milanhoz igazolhat2006. július 18.

Gianluca Zambrotta elismerte: valóban elhagyni készül a Serie B-be sorolt Juventus csapatát, azonban a Chelsea ajánlata egyáltalán nem érdekli. "Zambrotta Olaszországban szeretne maradni. Az egyetlen csapat, amelyik képes kifizetni a vételárát nem más, mint az AC Milan" - nyilatkozta a játékos menedzsere, majd hozzátette: "A Chelsea-n kívül a Real Madrid és a Barcelona is érdeklődött".

  Másodosztályba sorolt világbajnokok eladók2006. július 17.

Nem sokáig teketóriáznak az európai sztárklubok, miután a Juventus, Fiorentina, Lazio triót a másodosztályba sorolták Olaszországban. Többek között a Real Madrid, a Manchester United, a Barcelona, a Chelsea, az Inter, valamint a lesorolást megúszó AC Milan is bejelentkezett a másodosztályba került sztárokért. Természetesen elsősorban a Juventus labdarúgóiért van hatalmas kereslet. A hírek szerint akár már a héten nyélbe üthetnek néhány átigazolást a klubok, de hogy ki hová megy, azt még nehéz lenne megmondani, hiszen szinte minden ismertebb játékosért sorban állnak az egyesületek. Amint tudunk részleteket, természetesen azonnal beszámolunk róla.

  Del Horno visszatérhet Spanyolországba2006. július 17.

Alig egy évvel érkezése után, Asier Del Horno már az eligazoláson gondolkozik. A spanyol védőt tavaly az Athletic Bilbaotól vásárolta meg a Chelsea nyolc millió fontért, a játékosnak a hírek szerint viszont nehézségei támadtak a beilleszkedéssel, ami miatt erősen fontolgatja visszatérését hazájába. Del Horno kérője a Valencia, akik már fel is vették a kapcsolatot a londoni klubbal.

  Másodosztályban a Juventus2006. július 16.

Megszületett a bírósági ítélet az olasz bundabotrány ügyében. A négy érintett csapat közül egyedül az AC Milan úszta meg a Serie B-be való száműzést, a többiek (Juventus, Fiorentina, Lazio) a következő szezont a másodosztályban kezdik. A Juventustól elvették utolsó két bajnoki címét, és 30 pontos hátrányból indulhat csak a második ligában. A milánóiak maradnak a Serie A-ban ugyan, viszont -15 ponttal kezdenek. A döntés ellen természetesen fellebbeztek a csapatok. A jelenlegi helyzet szerint az Inter (aki így bajnok), az AS Roma, a Chievo és a Palermo indulhatnak a Bajnokok Ligájában.

  Bellamy góllal debültál2006. július 16.

Craig Bellamy-t hatmillió fontért igazolta le a Liverpool a nyáron a Blackburn gárdájától. A wales-i csatár bemutatkozása ideálisra sikerült, hiszen a Wrexham elleni 2-0-ás felkészülési mérkőzés második gólját ő szerezte. Rafael Benitez, a liverpooliak edzője 15 gólt vár el Bellamy-tól a szezon során.

  Ronaldo jogsi nélkül marad2006. július 16.

Egy évre bevonják Ronaldo jogosítványát. A brazil csatár szinte gyűjti a büntetéseket, amiket rendszeresen "elfelejt" befizetni. A hatóságok mostanra megunták a játékos hanyagságát és minden jel szerint egy évre eltiltják Ronaldot a vezetéstől. A brazil ki nem fizetett büntetései egyébként több ezer euróra rúgnak...

Partnereink


eXTReMe Tracker