Hírek  -   Eredmények  -   BL történelem  -   Statisztikák  -   Galériák  -   Portrék  -   Letöltések
Fórum    
Partnerek    
Linkek    
Oldaltérkép    
Impresszum    

Hírek - 2007. május

Ajánlatunk
BL menetrend 2004/05
Menetrend 2004/05

Az eddigi 385 résztvevõ klub örökranglistája
Klub örökranglista

Az eddigi döntõk helyszínei
Stadionok

A világ labdarúgásának nagy alakjai
Portrék

1955-tõl napjainkig
BL / BEK döntõkArchívum
2006. május
2006. április
2006. március
2006. február
2006. január
2005. december
2005. november
2005. október
2005. szeptember
2005. augusztus
2005. július
2005. június
2005. május
2005. április
2005. március
2005. február
2005. január
2004. december
2004. november
2004. október
2004. szeptember
2004. augusztus
2004. július
  Revansot vett a Milan2007. május 23.

A két évvel ezelőtti BL döntő magasra helyezte a lécet az újabb AC Milan - Liverpool döntő előtt. A minden idők legjobb fináléjának tartott összecsapást megismételni természetesen vajmi kevés esélye volt a két csapatnak, abban azért bízott mindenki, hogy ezúttal sem unatkozunk majd. Nos, az első 40 percet azért csak sikerült. (Bár helyenként Gennaro "Belédmegyek" Gattuso bedarált egy-két liverpoolit a gyeptéglák közé. Persze csak finoman és szabályosan, ahogy szokta.)
Némileg aktívabb liverpooli játékot követően az első játékrész utolsó percében Pirlo végezhetett el szabadrúgást mintegy 22 méterre Pepe Reina kapujától. Inzaghi jó szokásához híven ismét jó helyen sétálgatott, a Professzornak becézett honfitársa ugyanis olyan jól találta bal vesén, hogy a labda irányt változtatva Reina mellett a hálóba vágódott. (Pippo - Pepe 1-0) A félidőben már azon kezdtünk poénkodni, hogy Inzaghi sem fog kiadni "Tudatos góljaim" címmel könyvet pályafutása végén, erre azonban a második félidőben Kaká pontos passzát követően rácáfolt. Pippo - Pepe 2-0 és a poén úgy módosult, hogy fiókban marad a "Tizenhatoson kívülről szerzett találataim" című kézirat. (A gól egyébként szép volt, tipikus Inzaghi féle leshatárról indulós, kapus lapockája alatt begurítós, majd szögletzászló megcibálós találat volt.)
Az utolsó negyed órában próbálkozott a Liverpool, de nem annyira ment nekik. Bejött a ropilábú Peter "Létra nélkül meszelek" Crouch is, de egy jól célzott lövésen kívül neki sem futotta sokkal többre. (Benitez meg majd magyarázkodhat, hogy miért várt a tornasor vezetőjének beállításával az utolsó 15 percig...) Gerrard hozta csupán a frászt néhol Nestáékra (egyszer oltári helyzetbe is került, de persze nem rúgta be), még csak azt sem vettük észre, hogy Maldini vészesen közeledik a negyvenhez. Aztán Kuyt mégiscsak fejelt egyet, de már elég későn ahhoz, hogy 2005 után ismét talpra állhassanak az angolok egy elveszettnek hitt döntőben. (A milánóiak ekkor már minden bizonnyal tele gatyával várták a lefújást, hiszen sokaknak közülük még fájó emlékként villant agyába a két évvel ezelőtti 3 gólos vezetésről elbukott BL finálé).
Aztán 3 perc hosszabbítás helyett 2 perc negyven után a civilben zongorista sípmester lefújta a meccset. Gerrard bőgött, Ancellotti bőgött, de még Pippo is bőgött, bár ő biztosan a kiadhatatlan könyvei miatt.
Érdekes egy BL döntő volt. Nem volt túl nagy a színvonal, izgalomból is csak az utolsó pár percre jutott, de azért mégiscsak - papíron legalábbis - Európa jelenleg két legjobb gárdája csapott össze egymással Athénban. (Szóval azért mégiscsak jobb volt, mint egy Rákoskeresztúr - Sülysáp magyar kupa második forduló.)
De semmi ok az aggodalomra! Már csak egy évet kell kihúzni és nézhetjük a következőt...
AC Milan - Liverpool 2-1 (1-0)

  Ismét AC Milan - Liverpool döntő lesz2007. május 2.

Esélyt sem hagytak a milánóiak a Manchester Unitednek a visszavágón. Sima 3-0-lal lépték le Gattusoék az angolokat úgy, hogy Cristiano Ronaldoéknak szinte momentumaik sem voltak. Az első gólt az a Kaká szerezte, aki így már 10 gólos a BL góllövőlistáján és eddigi teljesítménye messze kiemelkedik a mezőnyből. Először fordul elő tehát, hogy ismétlődik egy BL döntő párosítása. Ki ne emlékezne a két évvel ezelőtti (akkor Isztambulban játszott) fináléra, ahol a Liverpool 3 gólos hátrányt ledolgozva hódította el a BL serleget. Akkor azt mondtuk, minden idők legjobb BL döntőjét láttuk. Most török helyett görög stadionban - Athénban - rendezik a finálét. A hangulat tehát ismét forró lesz, reméljük méltó visszavágója lesz ez a 2005-ös Milan - Liverpool mérkőzésnek.
AC Milan - Manchester United 3-0 (2-0)

  Barca után a Chelsea-t is megállította a Pool2007. május 1.

Háromszori próbálkozás után sem sikerült a Chelsea-nek. Ennyiszer játszhattak ugyanis elődöntőt az elmúlt négy év során és mindannyiszor elbukták azt. A londoni egy gólos hátrányt még az első félidőben ledolgozó Liverpool - csakúgy mint két éve a BL döntőben - ezúttal sem hibázott a büntetőpárbajban, így Benitez elmondhatja magáról, hogy ugyan nem övéké a legerősebb szigetországi csapat, de annak ellenére két év után ismét ők mérkőzhetnek a BL trófeájáért. És emlékezzünk csak, hogy 2005 májusában mekkora meccset hozott a Milan elleni isztambuli összecsapás. Hogy idén is az olaszok lesznek-e az ellenfelek, vagy esetleg az ősi rivális Manchester United, az szerda este fog eldőlni. A döntő első résztvevője tehát megvan, várjuk a folytatást.
Liverpool - Chelsea 1-0 (1-0) [4-1]

Partnereink


eXTReMe Tracker