A magyar hajóépítés 175 éve

2011. február 17-én nyitotta meg kapuit a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola És a TIT Hajózástörténeti Modellező és Hagyományőrző Egyesület közös kiállítása. A magyar hajóépítés teljes 175 éves időszakát átölelő tárlat 2011. március 4-ig tekinthető meg az iskola aulájában naponta 9 - 17 óráig (hétvégén 14 óráig).
Modellezők a mikromodellektől a rádió-távirányítású önjáró modellekig számos egyedi alkotással készültek.
A klubban évente megszervezett modell-kiállítások mellett tagjaik alkotásai rendszeresen feltűnnek a minden évben megrendezett hazai és nemzetközi modellkiállításon, versenyeken (a Stefánián, Szolnokon, Mosonmagyaróváron, Bécsben, Bajmócon és Pirnában) és most, nagy megtiszteltetésünkre, itt a Bánkiban.

A kiállításról:

"        Az ipari hajógyártás megindulása Magyarországon
"        A hőskor - az első gyáraktól az első világháború végéig
"        Újrakezdés és talpra állás - először
"        Újrakezdés és talpra állás - másodszor
"        Rendszerváltás, a harmadik csapás - avagy lehet-e mindig mindent újrakezdeni?

Egyéni modellezők hajómodelljei, fotók, festmények és színes tablók, valamint magyarázó szöveg segítségével mutatja be a hazai hajóépítés történetét a kezdetektől napjainkig.
Egy-egy hajógyár és hajógyártási korszak történetét tablók illusztrálják. A tablókhoz az adott hajógyár jellemző (meghatározó) termékeinek szöveges, képes, és modellek segítségével történő bemutatása kapcsolódik.


bánKIMONDÓ
Rovatok
FRISS HÍREK
Copyright 2011 Bánki Donát KGSZKI Marketing Team. All Rights Reserved.