DR. MAKRANCZI ZITA, ÚJABB BÍRÓ, AKIRŐL SZABAD AZT ÁLLÍTANUNK, HOGY ELMEBETEG!

 

Nem szaporítjuk a szót, a bírónő határozata - annak lényegi része - magáért beszél:

(Megjegyezzük: természetesen az, miszerint szakértő is megállapította volna szerkesztőnkről, hogy elmebeteg, csupán dr. Regász Mária paranoid fantáziaszüleménye, illetve az őt éjszakánként rendszeresen gyötrő lázálmokra visszavezethető hagymázas képzelgés. Ez azonban nyilván senkit sem lep meg: az, hogy a Regász hazudik, ugyanolyan közismert tény, mint mondjuk az, hogy a Nap reggel felkel és este lemegy. A lényeg azonban ebben az esetben nem is a mocskolódás valóságtartalmán van.)

dr. Szabó Csilla után most egy büntető bíró jelenti tehát ki a szélsőséges, pusztító liberális elmebaj jegyében - ezúttal a mára már teljesen prostituálódott Pesti Központi Kerületi Bíróságon -, miszerint valakiről azt állítani, hogy az illető elmebeteg, objektív mércével mérve nem alkalmas a becsület csorbítására, így tehát nem jogellenes magatartás.

Ez természetesen arra mindenképpen ugyanígy vonatkozik, aki ezt kimondja, leírja: rá nézve nem lehet becsület csorbítására alkalmasnak tekinteni az elmebeteg kifejezés használatát, hiszen ő maga foglalt így állást.

Másrészt aki ezt így kimondja, illetve leírja, sőt még alá is írja, az valóban minden valószínűség szerint elmebeteg, "ha el lehetne rendelni az elmeállapotának megfigyelését, ez bizonyítható lenne."

Eddig tehát gyors egymásutánban két bíró is jelentkezett a megtisztelő "elmebeteg" cím viselésére, úgy érezték, hogy nem elég liberális a hazai igazságszolgáltatás, és most már ideje ez ellen tenniük valamit...

Nem lepne meg bennünket, ha az elmebeteg liberalizmus jegyében hamarosan tömegesen jelentkeznének majd bírók, sorsközösséget vállalva dr. Szabó Csillával és dr. Makranczi Zitával.

Lelki szemeink előtt már fel is sejlik a jövő liberális bírósága, ahol dr. Regász Mária a rá közismerten jellemző, melegen búgó, férfivadító, turbékoló galambhangján dürrögi a fali hangszórókból végtelenített hangszalagról felénk: "A felperes elmebeteg! Az alperes is elmebeteg! Mindenki elmebeteg! Csak ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉN vagyok normális!"

A földszinten pedig egy élelmes kis kínai a korábbi zord fekete bírói talárok helyett élénk rózsaszín talárokat árul a bíróknak "I'm insane and I'm proud of it!" (Elmebeteg vagyok és büszke vagyok rá!) felirattal...