Az egykori ÁVH-hoz hasonló elvek alapján működő, megfélemlítő, a becsületes állampolgárokat terrorizáló zsidó szervezet - a Központi Nyomozó Főügyészség - koncepciós vádirata első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróságon bukott meg. Erre elvették az ügyet dr. Szabó Esztertől, és a fellebbezés sikerre vitelével a zsidó Kun Marikát bízták meg. A Fővárosi Törvényszéken azonban neki sem sikerült partnert találni az ávós módszerekhez: másodfokon is megbukott a koncepciós vád, bűncselekmény hiányában jogerősen felmentették szerkesztőnket.

A jogerős felmentő ítélet szerint szerkesztőnk egyrészt tényszerűen igazat állított dr. Ladnyik Edina ügyészről, másrészt az ügyésznő - ellentétben az őt alaptalan vádaskodásra rávevő dr. Regász Mária vélekedésével! - eleve nem sérelmezhette a hivatali tevékenységével kapcsolatos véleménynyilvánítást.

A Keresztes-Waltner-Kutron-Bárány-Kun-féle zsidó társulatnak lassan rá kell ébrednie: amit az ÁVH-n még meg lehetett tenni az ötvenes években, az a harmadik évezred elején, Európa közepén egy-az-egyben már nem fog menni...