Sokakat meglepő döntés született ma a Fővárosi Törvényszéken: gyermekelhelyezési pert nyert jogerősen a főiskolai diplomával rendelkező, dolgos és hűséges családapával szemben az az anyuka, aki 11,5 éves korában szexuális kapcsolatot kezdett egy férfival, 13 évesen elköltözött otthonról, és animal (kutya) pornófilm fogatásba kezdett, a későbbiekben pedig - már anyaként és feleségként - leszbikus kalandokkal színesítette a hétköznapjait, miközben apuka éjt-nappallá téve dolgozott. (A "hagyományos" szeretők sorát már nem is említjük.) A törvényszék szerint hosszú távon az anyai elhelyezés áll érdekében a most 5. osztályos kislánynak, mert az édesanyjával - állítólag - "jobban tud azonosulni".

A Fővárosi Törvényszék ugyanakkor maximális egyetértéséről biztosította egyesületünket a szakértői anomáliák kérdésében: a tanácselnök asszony elmondta: több ízben fordultak már kifogással az Igazságügyi Minisztériumhoz azért, mert nincs feltüntetve a pszichológusok tényleges szakképesítése a névjegyzékben - illetve rájuk van bízva, hogy feltüntetik-e, vagy sem! -, és nem fogadható el az, hogy a minisztérium szerint szakirányú szakképesítés nélkül szakérteni lehet, hogy felnőtteket vizsgálhatnak kizárólag gyermekre szakképesített pszichológusok és fordítva. A Fővárosi Törvényszék soha érdemi választ nem kapott a minisztériumtól a kifogásaira!

A tanácselnök asszony egyértelművé tette: a törvényszék nem vállalja, illetve egyértelműen az Igazságügyi Minisztériumra hárítja a felelősséget e téren!