Hogy megmentse dr. REGÁSZ MÁRIÁT, dr. RÉTI LÁSZLÓ becsalta annak volt ügyfelét egy "szigorúan bizalmas" magánbeszélgetésre, amely során megpróbálta rávenni: adja meg visszamenőleges hatállyal a titoktartás alóli felmentést a volt ügyvédjének, akivel szemben ekkor már tucatnyi fegyelmi eljárást rendeltek el a volt ügyfele titkainak felmentés nélkül történt sorozatos felhasználása miatt.

Amikor aztán az ügyfél erre nem volt hajlandó - bírói igényhez, és az ő megkérdezéséhez kötötte az esetleges hozzájárulást -, akkor a keresztényi becsület szobra - dr. RÉTI LÁSZLÓ - udvariasan elköszönt, majd azt követően elkezdte sorozatban írni az eljárást megszüntető határozatokat azzal, miszerint neki "hivatalból tudomása van arról, hogy az ügyvédnőt nem terheli titoktartási kötelezettség a volt ügyfele irányában." ...

A volt ügyfél felháborodott levélben fordult a kamara jelenlegi elnökéhez - dr. TÓTH M. GÁBORHOZ - amiatt, amit a keresztényi erkölcs eme mintaszobra (dr. RÉTI LÁSZLÓ) vele művelt, amiatt, hogy minden jóhiszemű nyilatkozatát tudatosan, szándékosan és célzatos elferdítette, kiforgatta a kamara.

Vajon miként fogja mindezt értékelni a korrupció, illetve hivatali visszaélés gyanúja miatt indult nyomozásban a BRFK korrupciós ügyekre szakosodott osztálya?