Heves megye rendőr-főkapitánya egy nyilvánvalóan alaptalan feljelentéssel igyekezett megfélemlíteni szerkesztőnket képviseleti tevékenysége, azon belül konkrétan az Egri Rendőrkapitányságon történt anomáliák nyilvánosság elé tárása miatt. 36 hónapos kálvária után Lányi Zsolt alezredes, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese alaposan leiskolázta Czinege László dandártábornokot: egyrészt megállapította, hogy szerkesztőnk még véletlenül sem állított olyasmit, amit a vélhetően hallás problémával küzdő dandártábornok igyekezett belehallani az inkriminált publicisztikába, másrészt elmagyarázta neki, hogy mi mindennel jár együtt a rendőr hivatás, hogy egy rendőr nem szaladgálhat feljelenteni azonnal mindenkit, aki netán kritizálni meri a ténykedését.

Ugyanakkor az is jól jellemzi a hazai állapotokat, hogy bár Czinege László nyilvánvalóan alaptalan feljelentése megjárta az Egri Járásbíróságot, a Heves Megyei Nyomozó Ügyészséget, az V. és XIII. Kerületi Ügyészséget és az V. Kerületi Rendőrkapitányságot is, mielőtt a XIII. Kerületi Rendőrkapitánysághoz került, több, mint 3 év után Lányi Zsolt alezredes volt az első, aki vette a fáradságot megnézni, illetve meghallgatni a feljelentés tárgyát képező publikációt, illetve összevetni azt a Czinege László feljelentésében foglaltakkal.

3 év után derült ki, hogy a publikációban elhangzottak semmilyen bűncselekményt nem valósítanak meg! Vagyis még eljárás sem indulhatott volna, ha mondjuk azzal kezdik akár már Egerben, akár az V. és XIII. Kerületi Ügyészégen, hogy netán megnézik/meghallgatják a feljelentés tárgyát képező publikációt ahelyett, hogy éveken át elmélkedtek volna azon, hogy milyen bűncselekmény megvalósítására lehet alkalmas az, ami el sem hangzott.

A feljelentés tárgyát képezo publikáció: http://youtu.be/tYZjzXDkCuk

A 38 hónapig tartó kutyakomédia releváns dokumentumai: http://kukkoroos.atw.hu/Czinege.pdf