Mi az a balubati?

Balu == Balázs becézése.
Bati  == báti ékezettelenítve == bácsi becézve.
Egy gyors válasz volt arra a kérdésre amit 2005 márciusában tett fel az ATW Balkának,
hogy mi legyen az Ön által regisztrálni kívánt weblap címe.

A weblap eredete:

Anno egyszer réges-régen még a programozó pályafutásom kezdetén amikor még windowst használtam, és paintben rajzolgattam sokat, illetve egy 56K-s winmodemmel szeltem az internet habjait kipattant a fejemből, hogy játékot kellene csinálni. Akkoriban valami chipCD-n vagy hasonlón találtam egy gamemaker nevű programot, amihez volt jó magyar leírás, illetve egyszerű volt a használata.

Így született meg a H.E.G. játék. Igen ám, de a játék akkor jó ha sokan játszanak vele.
Gyűrtünk tehát sebtében egy weboldalt az atw-re, és elővettük  az "Évközi leltár 2003"
matricagyűjteményünket, és az éppen fehéren maradt részeket telenyomtattuk a linkekkel, és az így gyártott kis matricákkal kiplakátoltuk a sulit. Játszottak hát vele sokan, meg is volt a fejlesztői öröm. Erre jöttek a nagy tervek, hogy majd csinálunk hűdenagy 3D játékot meg miegymást, azonban nem jutottunk tovább két tanterem wings3d-vel történő megtervezésénél. Az új verziók hiányában az oldal látogatottsága leesett, csak páran látogattuk a fórum miatt. A fórumon létrehoztunk egy zárt szekciót, ahol egy pár ismerőssel között tárgyaltuk ki az élet nagy dolgait. Egy idő után ráuntunk az atw-re,
így átköltöztettük a fórumot az extrára. Gyakorlatilag az összes tartalmat felszámoltuk a fórumot kivéve. Végül a fórum is kezdett kihalni, főleg miután elballagtunk a HEGből. Az új iskolákba kerülve mindkettőnkben felmerült, hogy az új közösséget kellen idecsalogatni , új tagokkal megpróbálni visszahozni azt légkört ami régen volt itt. Ez Balubátinak többé kevésbé sikerült is. A mi bandánk nem volt vevő erre a fajta kommunikációs csatornára, így végülis kívülről majdnem minden maradt a régiben.

2010 márciusában az extra felszámolta az ingyenes tárhelylehetőségét, így visszatértünk a gyökerekhez.

Régóta tervezgettem már, hogy pakolok fel valami geek tartalmat, de mindezideáig ez elmaradt. Mostmár a keretrendszer (simplephpblog) megvan, majd igyekszem írogatni olyan dolgokról amiről jó ha tudomást szerez a Google, mert esetleg mást is érdekelhet.

Csodaturmix 2010-06-01

Document made with KompoZer