Program kipróbálása:

Szükséges eszközök:

Miután letöltöttük a forrást, csomagoljuk ki egy könyvtárba majd nyissunk ott egy parancssort!

Futtassuk le a következő parancsot:

make

Amennyiben az svn verziót hasznájuk így fordítsuk:

make WXP_COMPAT=true USE_LIBV4L2=true

A program lefordulta után ha be van dugva a kameránk, akkor szimplán adjuk ki a következő parancsot ugyanitt:

sh start.sh

Amennyiben a program azonnal kilép akkor valami baj van. Ha a következő hibával áll le, akkor a kameránk em támogatja a JPG

módot.

Unable to set format: 1196444237 res: 640x480

Don't panic, a program képes YUV módban is működni, csak egy kicsit jobban terheli a processzort. Nyissuk meg a start.sh fájlt valamilyen szövegszerkesztővel (vi, gedit) és módosítsuk a következő sort:

./mjpg_streamer -i "./input_uvc.so" -o "./output_http.so -w ./www"

erre:

./mjpg_streamer -i "./input_uvc.so -yuv" -o "./output_http.so -w ./www"


Ha ezután sem működik, akkor a kameránk valószínűleg a YUV módot sem támogatja. Keressünk másik kamerát. Logitech ajánlott, ugyanis a Quickcam team oldalán meg lehet tekinteni mennyire támogatott az eszköz, illetve ha UVC szabványú, akkor lehetőség van tájékozódni, hogy mire képes JPG módban (max. FPS - felbontás).

http://www.quickcamteam.net/devices/logitech_uvc_frame_format_list.pdf

Az svn verzió experimental ágában be van kapcsolva a DEBUG opció, így mindenféle üzeneteket fog tolni a konzolba ami nem baj, csak nem szép ;).

Ezutám nyissuk meg a böngészőnkben a http:// 127.0.0.1:8080 oldalt, és voilá ott a kamerakép.


Az álló kamerakép a http://127.0.0.1:8080/?action=snapshot címen érhető el. Amennyiben WXP_COMPAT opcióval pörgettük le a programot akkor ugyanez a képe elérhető a http://127.0.0.1:8080/cam_1.jpg címen is.

Az mjpg stream a http://127.0.0.1:8080/?action=stream URL-en keresztül érhető el olyan formátumban amit a legtöbb böngésző magától, illetve a VLC simán lejátszik . WXP_COMPAT-al forgatva a mozgókép elérhető a http://127.0.01:8080/cam_1.mjpg címen is ugyanolyan formátumban mint amit a WebcamXP kiadott (sem böngészők, sem a VLC nem viszi).Ha valami nagyon nem megy lehet szóljon nyugodtan a martonmiklosqdev kukkkacc gmail pötty com címen.
A supportnak feltétele az, hogy a programot le tudd fordítani önállóan. Tehát a hogyan tegyem fel a gcc-t és hasonló kaliberű problémákra nincs szabad kapacitásom, RTFM 2X jellegű válaszokat generálok rájuk.