A belső béke konyhája - gabona alapú konyha, a valós magyar konyha


Ember- és természetismeret alapú a magyar konyha, bárhol és bármikor, a helynek és időnek megfelelően lehet vele táplálkozni. Ősi tudásunk, hogy amit eszel, azzá leszel, ezért az ébredés akadálya a táplálkozás (Osava).
Táplálkozásunk befolyásolja a vér vibrációját, ha ez megváltozik, nem képes a vér kozmikus antennaként működni.

A vér = tudat,
a vér minősége = tudat minősége, a
a tudat fénye = az isteni tudattal.

Ez analóg, hogy a Boldogasszony a fény királynője, a Kárpát-medence királynője. A szívnél találkozik az égi, kozmikus és a földi energia. A vérkörrel, mint rezonancia körrel működtetem ezt. Ha nem működik, kiszakadok a világ rendjéből. A vér minősége pedig attól függ, amit megeszünk. Az emberben ez alkímiai és biokémiai folyamat.

Az ember szakrális anatómiája három tűzhelyet ismer.

A felső tűzhely, a rekeszizom feletti terület, a tüdő és a szív. Itt ég a fejedelmi tűz, ami irányítja, szervezi az életet. Az ég energiáit veszi, a légzésen keresztül működteti.

A központi tűzhely, a rekeszizom, köldök területe, a gyomor és a lép. Itt ég az emésztő tűz, ételből, italból életerőt teremt. A föld energiáit veszi és élteti az ételen és italon keresztül. A lép emeli felfelé az étek hordozta besűrűsödött kozmikus energiát, hő energiát, nap energiát, melegséget, ami a szívnek is kell. Azért étkezünk, hogy szellemivé, vérré alakítsuk. Ami nekünk nem kell, azt lefelé irányítja, az emésztőrendszer felé. Népi szimbolikában a gyomor, az emésztő rendszer az üst-tök, tök formájú üst. Ha nem működik, akkor tökkel ütött lesz. Beavató meséje a kisgömböc, aki mindent felesmészt, önmagát is és tudat nélküli lénnyé válik. A táplálékot a gyomor és a lép hőjével kell felfőzni, felfelé emelni, szellemivé alakítani, transzformálni és transzmutálni. Az egészségs ember mindent átalakít, amire szűksége van, ez az alkímia. A gyomorban a magunkhoz vett ételt, italt elemeire bontjuk. Itt kezdődik a fermentáció, ami nélkül nincs transzmutáció és transzformáció, és ehhez adja a lép a tüzet. A lép a sebesség kontrollja. A világos részeket a fejedelmi tűz felé emeli, ahol a belélegzett levegő minőségével egyesül és ez szellemivé alakítható. Szóval a gyomor tök formájú alkímiai üstjében főtt, meleg főzetet a vékonybelekbe vezeti, ahol a lép az alkímiai szétválasztást végrehajtja. A világos részeket felfelé emeli. A sötét, zavaros, nem asszimilálható részeket, amelyeket el kell távolítani, azokat vizelet és széklet formájában a lép szellemi tere lefelé vezérli.

A alsó tűzhely, a köldök alatti terület, bélrendszer, vesék, húgyhólyag, máj, epe, nemi szervek. Itt ég a parázsban izzó tűz. A miniszter, a nádor tüze. A három együtt működik.

Jó tanácsok

  • Az étkezés ritmusa igazodjon az évszak, évkör és a napi ritmushoz.

  • A helynek megfelelően kell étkezni. A megevett ételeink zöme 50 km-en belülről származzon, mert annak vibrációja felel meg nekem.

  • A rágás minősége. 400 ismert ízlelőmirigyünk van. Alapos rágással (30x, 50x, 100x) az emésztés az enzimekkel elkezdődik. A mirigyek veszik magukhoz az étel éter testét ezzel. Az éter teste fontosabb az ételnek.

  • Az emésztő hő 38 C (májnál 38,5 C). A meleg étkezés segíti az emésztést. A vitamin főzéssel nem elveszik, hanem átalakul. Tűzön főtt étel legyen, mert az elektromosság káosztvisz az ételbe.

  • Az étkezés mikéntje, Veszekedés nélkül, áldással, amivel az ételt az én frekvenciámal azonossá teszem.

  • Ülve étkezünk. Menés közben nem lehet enni. Tönkre teszi a lépet, minden gyorssá válik, mert átkódolja a sebességet.

  • A magyar konyha gabona alapú. A tűz, a só és a gabona különbözteti meg az embert az állatvilágtól. A F, Na, K arány felborításával az ember nem találkozik a valós lényével. Irányítható, nincs önálló cselekvő akarata, önálló döntése.

  • Ahol élek, ott van az ételem, körém rendeződik, Vad, ehető növények + gabona.

  • Az anya dönti el a család sorsát, attól függ, mit tesz le az asztalra. Ha a család ugyanazt az ételt együtt eszi meg legalább napi egyszer, ami az anya szeretet energiáját hordozza, akkor nem esik szét a család. A család egy vér, együtt esznek és ugyanazt, egy test és vér lesznek, testvér, vértestvér.

  • Csendben étkezés. Magyar ember evés közben nem beszél.

  • A mértékletes egyszerű étel nemesít.



A tönköly (Vasárnap, NAP)
Az emberiség szent növénye.
Nem fordult az ember ellen (a búza már igen). Az aprószemű az igazi. A fehér ember mellé rendelt szellemi anyag a búza (+ a bor). A szellemi erő befogadására a testet fel kell készíteni, a háborgó elmét le kell csendesíteni, a jelenben kell lenni, hogy a lélek be tudjon ülni a volán mögé. A belső béke konyhájának alapja. Az égi (kozmikus) és földi (telorikus) sugárzások, információk legmagasabb hordozója. Benne van koncentrált módon, ami az emberi léthez szükséges. A szájunkba vett minősége kötelez bennünket, kellő alázattal vehetjük csak kezünkbe. A Kárpát-medence lakóinak genetikailag és sugárzás karakterét tekintve ez felel meg igazán a legjobban. A magyarrá válás folyamatát segíti. A tönköly a NAP géniusza alatt áll, harmonizálja az ember szervei közötti kapcsolatot, támogatja az idegrendszert és az összes életritmust. Kivételes fehérje tartalma nagyon hasonló az emberi fehérjéhez, nagyon gyorsan beépül. A tönköly csírájában életet védő anyagok vannak. A kovász harmonizál a csírázáskori enzimekre, a szervezetben nem erjed tovább. Az élesztő igen.
A barnarizs (Hétfő, HOLD)
A Hold principiuma alatt áll, a női elv, a tönköly keleti párja, a víz minősége dominál benne, az ember folyékony nedveire hat, minden keringést támogat, tisztít, erősíti a veséket.
Az árpa (Kedd, Mars)
Az árpa megsértődött az emberre, mert takarmányként adják az állatoknak. Meg kell étkezésnél kérni, hogy tápláljon minket. Az árpa cukra támogatja az agyat, az idegrendszert, a kötőszöveteket, az anyagcserét és az izmokat. Gyermekeknek különösen fontos, nélküle a csontozat, inak, szövetek gyengék. Tartás javító az árpa.Az árpakrém alapeledel az emésztő rendszernek, rendben tartja azt. A lázas állapotban segít. Az ember nevelő tudománya igen jelentős, különösen kisgyermekeknél, várandós, szoptatós anyáknál.
A köles (Szerda, Merkúr)
A szárnyas hírhozó lényegét hordozza, az ég és föld között közvetít. A Merkúr irányítja a Teremtő gyógyító angyalait. Aki saját útját próbálja járni, az tudja milyen nagy érték a köles. Gyorsan fő, gyorsan emészthető. Az aggódások és szorongások megnyugtatója. Nyáron hűt, de az évkörhöz adaptálódva télen nem hűt. Áldott álappotban lévő anyukák hasát belülről símogatja a köles, nem engedi lottyadni a hasfalat. Jóbarátja a véredényeknek, vashiányosoknak, a testmeleg irányítását szabályozza.
A rozs (Csütörtök, Jupiter)
A bölcsesség kiáradását hordozza. Hidegben, erős fizikai munkában nagy segítség. A tiszta rozskenyér azoknak jó, akik rendszeres kemény fizikai munkát végeznek. A formaképző erőket ösztönzi, az ember függőleges tartásá erősíti, a természetes légzést segíti, nélküle kár légzőgyakorlatokba kezdeni, a szívet, tüdőt erősíti és a máj szellemi erejét támogatja.
A zab (Péntek, Vénusz)
A művész, a Vénusz hordozta szeretetet adja át. A friss zabtól szalad a versenyló is, főleg a férfiak veszik észre. Felügyeli a sejtszaporodást, a nemzőképességet, a testi erő fentartását. A vénuszi eszenciák, amelyek a zabban rejtve vannak, tisztító hatásuak és frissítőek, gyulladásgátlóak, a személyiség varázsát fényesítik. Nagy benne az életerő, könnyen felszívódó zsiradékai vannak, ideális melegséget adó növény. Az ember bőrének a legjobb segítség, az akaraterejének hű támasza, a megkeményedett testrészeket, érzelmeket lágyítja, növeli az ellenállóképességet és oldja a fáradságot.
A kukorica (Szombat, Szaturnusz)
A Földanya szeretetét míveli. Az ember nélkül nem tudja magát elvetni. Az ember kapta, nélküle megfolytja magát és kiveszik. A kukorica egyenes tartást ad, a gabonák közül a leginkább köt ég és föld között.
A hajdina (Mars)
Keserűfűféle. Éteri vas és életerő van benne, a hideg ellen jó, fűt. A hajdina zárja a rendszereket, gátat emel a mikroorganizmusoknak és a vérképzés hű társa, a nők marsikus eledele, nélküle vérszegény és ideggyenge lesz. Az asszony értő keze kell hozzá, különben ehetetlen, rossz ízű, rossz szagú lesz.

Forrás:
Somlósi Lajos: A valós magyar konyha
Teljes előadás: http://www.youtube.com/embed/Jk0DoChB7Mw