Kenesei Zsanett duplázott
Perjés Fanni, Pásztor Mercédesz, Sándor Krisztián és Dohoczki Tamás dobogós

 

 

Az ifjúsági és junior korúaknak a hétvégén az országos bajnoksággal ért véget a fedett pályás szezonjuk. Főleg középtávfutóink nyújtottak figyelemreméltó teljesítményt, kiemelném közülük Kenesei Zsanettét, aki első nap 1500 méteren nagy fölénnyel nyerte a bajnokságot, majd másnap 800-on egy lendületes futással szerzett bajnoki címet. Zsanett így egy héten belül három bajnoki címet szerzett középtávfutásban, s mindkét távon vezeti a felnőtt fedett pályás ranglistát.

Vasárnap gyors egymásutánban következtek a BEAC-osok fő számai, a 800 méternél maradva: Zsanettel egy futamban indult Perjés Fanni, aki bátor, magabiztos versenyzéssel, idei legjobbjával és egyben fedett pályás egyéni csúccsal ért be másodikként a junior lányok közt.


Szintén 800 méteren, szintén junior korúaknál, ám a fiúk versengésében Sándor Krisztián és Dohoczki Tamás csatázott egymással az ezüstéremért, s egy lassabb iramú első 600 méter után Krisztián megtartotta fölényét a végelszámolásnál. A két fiú teljesítményét illetően szót érdemel az a tény is, hogy most először álltak mindketten egyszerre korosztályos bajnokság dobogóján – reméljük, a nyáron már fényesebben csillog az érem valamelyikük nyakában.



Simon Áron elsőéves ifiként kissé bátortalanul versenyzett a négy körös távon, s egy „megtorpant” iramú első 600 méter után szépen hajrázott, az ifjúságiak négy futamát összesítve a 12. helyen végzett. 3000 méteren az – úgyszintén ifjúsági – lányok közt Ferenc Kata szintén kissé erőtlenül futotta a táv első kétharmadát, ám egy erőteljes hajrával, idei legjobbjával ért célba, egy előző napi kemény 1500 méterrel a lábában.



3000-en a junior fiúk mezőnyében tapasztalt irammenő futók álltak rajthoz, Kriván Andrással együtt. Andris a lendületes kezdés után is sokáig tartotta a tempót az élmezőnnyel, s időeredménye biztató kezdet a duatlon Európa-bajnokság válogató versenyei előtt néhány héttel.
Pásztor Mercédesz tavaly az év második felében nyújtott ingadozó teljesítménye után újra javuló formát mutat, a junior lányok közt magasugrásban a harmadik helyen végzett.

Német Ilona sprinteredzőnk a következőkképpen látta a Bajnokságot, benne a rövidtávfutók szereplésével:

Igazából most éreztem mennyire rosszkor jött Csuhai Peti sérülése, hiszen az idei legjobb eredményénél mindkét számban rosszabb idővel nyerték a 60 és a 200 métert is. 60 méteren ráadásul nem volt senki a 95 -ös évfolyamból az „A” döntőben. Nagyon nagy meglepetés lehetett volna. Remélem, mielőbb rendbe jön, és teljes erővel készülünk a nyári megmérettetésekre. A ranglistát továbbra is Ő vezeti, mindkettőben!!! Csekély vigasz, a dobogónak jobban örültünk volna mindketten és BEAC-nak is fontos lett volna az eredményünk.

Na de nézzük csak milyen csodás dolgok történtek itt két nap alatt. Kenesei Zsanett bebizonyította a felnőtt bajnokságon elért sikere, még csak a kezdet volt,aki bajnok akar lenni ezután,800 és 1500m-en annak nagyon észen kell lenni,de furfangban szerintem, Zsani egy "zseni". Ha kell, elaltatja a társakat, majd egy hatalmas hajrába kezdve, bedobja magát a célba, semmit nem kímélve. "Elég kemény fából faragták", nem adja egykönnyen másnak az aranyérmet. 800 m-en idei legjobbjával nyerte meg a versenyt 2:12,05 mp-es idővel. A felnőt bajnokság mellé, JUNIOR BAJNOK is lett!
1500m-en 4:45,75 mp is elég volt a győzelméhez (óriási fölény: a második így is csak 5 percen kívüli idővel érkezett)!
Perjés Fanni 800 m-en, próbált Zsanival menni, de Neki még rutint kell szerezni a versenyzéshez. Második helyen érkezett a célba, a nyárra nézve nagyon tekintélyes, BEAC-os számmá teheti a 800 métert.
Sándor Krisztián és Dohoczki Tamás szintén a 800 m specialistái, most csak a dobogó volt a cél s ezt jól megoldották, hiszen Krisztián 2. lett 1:59,19 mp-el, majd  Őt követte Tamás, aki 2:00,06 mp-es idővel állt a dobogó 3.fokán. 800 m-en szépen kialakított Imre bácsi egy jó kis csapatot. GRATULÁLOK!!!

A juniorok mellett az ifi korú Simon Áron is 800m-en versenyzett és egy kiváló egyéni csúccsal érkezett 12 helyen célba 2:11,18 mp-es idővel, ami szintén nagyon jó, a nyárra nézve. Áronnak kicsit többet kell majd futni, hogy a nagyok sikereit folytathassa. Gratulálok!

Ferencz Kata a hosszabb futószámok specialistája (1500 és 3000m), mindkettőben a 7. helyen végzett, előbbiben 5:13,16 mp, utóbbiban 11:23,54 mp-es idővel, hatalmas hajrával.
Kriván András is a hosszabb távon, 3000m-en indult és ért el 9. helyezést 9:50,07 mp-es eredménnyel. A csarnokban ezeken a távokon nem túl jók a versenyzési feltételek, mert nagyon rövidek az egyenesek. Előzni alig lehet, ezért az eredmények megítélésénél ezt is figyelembe kell venni.
Kívánok a nyárra sokkal jobb szereplést és dobogós eredményeket a hosszabb futószámokban indulóknak is.

Örömökben volt még részünk, Pásztor Mercédesz révén, aki a junior magasugrásban állhatott a dobogó 3. fokára 167 cm-es eredménnyel. Jámbor József kollégánknak köszönet érte.

Végül a saját kis palántáimról is szólok néhány szót, mert indult még a csoportomból Meskó Márk 60 m ifjúsági gáton, aki egyénijét megközelítve, 9,55 mp-el sajnos nem jutott döntőbe. Szintén egyéni csúcsához közeli eredményt futott 200 m-en (26,41 mp). Az eddig Csepeli színekben versenyző tanítványommal, most keresgéljük a számot, ami jó lehetne Neki. Talán az idő ezt is eldönti. Van még mit megbeszélni.

Szűcs Richárd
távolugrásban 547 cm-el, nem jutott döntőbe. A belépett ugrása bíztató volt a nyarat tekintve. 60 m-en 7,80 mp-et futott, majd a 200 m-es síkfutásban óriási egyéni csúccsal 25,20 mp-el zárta a két versenynapot. Ricsi sokat fejlődött, gyógytornával is segíti a mozgását. Nyáron sok örömünk lesz remélem egymásban.

Végül, de csak mivel az ABC-ben a T betű a sor végén van ezért Torma Evelinnel zárom a két nap rövid áttekintését. Evelin egy nehéz felkészülés (sérüléssel bajlódás) után, végre két napot panasz és fájdalom nélkül végig versenyezve, egyéni csúcsot futott 200 m-en 27,74 mp-es idővel, a négyes pályán, ami külön érdem (kétszer kell dombra futni közben). 60 m-en 8,55 mp-et futott. Távolugrásban 453 cm-es eredménnyel zárta az idei fedettpályás bajnoki szereplését.
Nagyon hiányzott Peti, aki megadta volna a hangot a jó szereplésre és a BEAC-osok még jobb megítélésére, de összességében csak GRATULÁLNI tudok mindenkinek, aki ezen a szép két napon részt vett. Imre bácsinak, Józsinak még egyszer GRATULÁLOK és a versenyzőikkel együtt egy sérülésmentes felkészülést kívánok, amit persze szeretnék magamnak is!!!
Kiscsoportommal megpróbáljuk a felzárkózást ezekhez a klassz, BEAC-os sikerekhez.

HAJRÁ BEAC ATLÉTIKA!!!

Németh Ica