Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2019-04-22 | Ma Csilla napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálvaLátogatók száma:
56894
  Békéssámsoni Falunap 2013  

2013.09.14.

10:30 - Békéssámsoni Falunap
10.30 órától Ökomenikus istentisztelet
11.00 órától Megnyitó
11.10 órától Óvodások műsora
12.00 órától Nótaszó Koltai Zoltánnal
13.00 órától Kiállítás megnyitója az iskolában
13.30 órától Tárcsán sült palacsinta
14.00 órától Általános iskolások műsora
14.45 órától Aranyeső népdalkör előadása
15.00 órától Tótkomlósi Ifjúsági Fúvós zenekar
15.40 órától Orosházi Rock együttes
16.45 órától a Sámsoni Fiúk zenélnek
17.30 órától Dolce Vita Művészeti Együttes műsora
18.30 órától Társastánc bemutató
19.00 órától Hastánc bemutató
19.30 órától Tűzzsonglőrök
20.00 órától Luigi koncert
21.00 órától Tűzijáték
21.10 órától Utcabál hajnalig a Sámsoni Fiúkkal

Részletek megtekintése...

2013-09-13 16:12:49
  Jótékonysági bál 2012 - Békéssámson  

Beszámoló, képek a jótékonysági bálról:

Promenad.hu

Részletek megtekintése...

2012-11-18 15:35:11
  Lomtalanítás 2012  

FELHÍVÁS!

ÉRTESÍTJÜK A TISZTELT LAKOSSÁGOT, HOGY AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS AZ .A.S.A KÖZTISZTASÁGI KFT.

2012. OKTÓBER 15.-ÉN LOMTALANÍTÁST SZERVEZ!

A LOMOKAT A RENDSZERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁSHOZ HASONLÓAN AZ INGATLAN ELÉ KELL KIHELYEZNI.

FELHÍVJUK AZ INGATLANTULAJDONOSOK FIGYELMÉT, HOGY AZ EDÉNYZETET HELYEZZÉK KI A LOMOK MELLÉ, MERT CSAK ABBAN AZ ESETBEN VISZI EL A SZOLGÁLTATÓ A KIHELYEZETT LOMOT, HA A TULAJDONOS RENDELKEZIK KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSSEL.

LOMTALANÍTÁS SORÁN KIHELYEZHETŐ: NAGYDARABOS, A TÁROLÓEDÉNY MÉRETÉT MEGHALADÓ HULLADÉK: NAGYOBB MÉRETŰ BERENDEZÉSI TÁRGY, BÚTOR, ÁGYBETÉT, HÁZTARTÁSI BERENDEZÉSEK, ÖSSZEGYŰJTÖTT, (ZSÁKOKBA CSOMAGOLT) FALEVÉL, STB

LOMTALANÍTÁS SORÁN NEM HELYEZHETŐ KI: FÖLD, TRÁGYA, ÉPÍTÉSI TÖRMELÉK, ÉPÍTÉSI ANYAG, SZÉNA, SZALMA, GUMIABRONCS, AKKUMULÁTOR, MÉRGEZŐ, TŰZ ÉS ROBBANÁSVESZÉLYES ANYAGOK, TOVÁBBÁ ÁLLATI TETEM ÉS MINDEN OLYAN HULLADÉK, MELY A BEGYŰJTÉST VÉGZŐ SZEMÉLYEK TESTI ÉPSÉGÉT VESZÉLYEZTETI.

POLGÁRMESTERI HIVATAL 

Részletek megtekintése...

2012-10-06 16:21:56
  Gesztenye Galopp 2012  

Tizenhét csapatnak húsz állomást kellett teljesítenie pénteken az immáron nyolcadik alkalommal megrendezett békéssámsoni Gesztenyegalopp Honvédelmi Akadályversenyen.

Az erőpróbán a diákokra gránáthajítás, íjászat, tájékozódási feladatok, fegyverszétszerelések- és összerakások vártak, valamint a programok közé szerveztek még lovaglást is, de élvezetes volt a lovaskocsi húzás is.

Nagy hagyományokra tekint vissza a Gesztenyegalopp Honvédelmi Akadályverseny, melyet 8. alkalommal rendeztek meg szeptember 21-én Békéssámsonon – tudtuk meg Virág Zoltán pedagógustól, aki hozzátette, hogy idén 17 csapat adta le a nevezését és indult az erőpróbán.

Az ország különböző pontjairól érkeztek a gárdák, akik közül a legmesszebbről a Komárom- Esztergom megyeiek jöttek, ráadásul még a címvédők is ők voltak a verseny előtt.

Részletek megtekintése...

2012-09-23 19:34:33
  Falunap 2012 - Békéssámson  

A részletes program:

Szeptember 15.

Szabadidő park


11.00 óra Hipp-hopp táncelőadás
Békéssámsoni Óvodások műsora
Általános Iskola tanulóinak előadása

13.00 óra Setény Gyöngyi
Siska Szabó Hajnalka és Siska Szabó Zoltán
kiállításának megnyitója az Általános Iskolában

14:00 óra Tótkomlósi Fúvószenekar
15:00 óra „ Most mutasd meg…….”
16:00 óra Szájdobolás
16:30 óra Aranyeső Nyugdíjas Klub előadása
17:00 óra Mezőkovácsházi Népdalkör előadása
17:30 óra Promenád Táncsport Egyesület
18:00 óra Mezőberényi Néptánccsoport előadása
19:00 óra Téma 16 együttes
20:00 óra Dolce Vita Művészeti Együttes előadása
21:00 óra Komáromi Pisti

22:00 óra TŰZIJÁTÉK

A vendégek étel – ital ellátásról a Jó Étvágyat Kft gondoskodik (pörköltek, frissen sültek)

Az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület és az Aranyeső Nyugdíjas Klub süteménnyel, kávéval és üdítővel,

a BTSE tárcsán sütött palacsintával várja a rendezvényre látogatókat

A szabadidőpark területén egész nap bemutatók, gyermekeknek arcfestés, egészségsátor, kirakodóvásár és egyéb programok várják a rendezvényre látogatókat


Szeptember 16.
Szabadidő park


10:00 órától Gumis kocsis fogathajtó verseny

Galamb és díszbaromfi kiállítás
Pörköltfőző verseny
Akadály és vadászhajtás

Foci pálya
14:30 óra Békéssámsoni SK ifi- Elek ifi focilabda mérkőzés
16:30 óra Békéssámsoni SK- Elek focilabda mérkőzés

 

Részletek megtekintése...

2012-09-10 22:08:39
  A kopáncsi templom felszentelése 1936-ban, a felújítás után  
2012-09-06 13:00:50
  A Száraz-ér most valóban száraz  

2012 augusztusában a falu melletti részen (Kiserdő mögött) a lenti képen látható állapotok fogadják az oda látogatót. Elgondolkodtató, hogy egyes források szerint ( wikipedia ) a 19. században még dereglyékkel hajózható volt.

Részletek megtekintése...

2012-08-12 19:04:59
  Vers, zene és tánc a sámsoni Ki Mit Tudon  

A békéssámsoni iskolások léptek fel az ötödik Ki Mit Tudon! a helyi művelődési házban, ahol 25-en mutatták meg tehetségüket szombaton. A fellépők között voltak, akik verssel készültek, de láthattunk táncos és zenés produkciókat is.

A Ki Mit Tud? rendezvényt minden második évben rendezi meg a helyi általános iskola, így immáron ötödik alkalommal mutatkozhattak be a település lakói előtt a fiatalok. Összesen 25 fellépőt láthattunk szombaton, akiket három kategóriára osztottak és a zsűri ezek alapján választotta ki a legjobbakat.

Részletek megtekintése...

2012-05-31 18:02:07
  Képzőművészként, fotósként is a harmóniát keresi - Mihalik József  

Pro Urbe-díjat adnak át Tótkomlóson minden évben, a város napján. Idén a kitüntető címet Mihalik József fényképész vette át, aki a város életét meghatározóan befolyásoló, tartós és kiemelkedő eredményt ért el a művészet megannyi területén. Az alkotó ember, Mihalik József a kisváros közismert személyisége. Ezért választotta lapunk a hét emberének.

A békéssámsoni születésű Mihalik József fényképész-képzőművésznek tartja magát, aki mindig a harmóniát keresi világunkban. Gyermekkora óta foglalkozik rajzolással, fafaragással, fényképezéssel. Rajztudását Szokolay Sándor rajztanár, festőművész irányítása mellett, annak szakkörében tökéletesítette. Autodidakta módon mozgófilmezett, festett, faszobrokat, rézdomborműveket készített. Az ő munkája Tótkomlóson, a Luther utca 12. szám alatt a Megérkeztünk című emlékmű rézdomborítása. Figyelemre méltó életművét számtalan kiállításon csodálhatja meg a közönség.

Részletek megtekintése...

2012-05-22 05:52:09
  Pályázati pénzből bővült a könyvtár Békéssámsonban  

A Takács Etel Pedagógiai Alapítványhoz írt és nyert pályázatokat a békéssámsoni iskola.

 

Batáné Mátó Teodóra, az intézmény igazgatója elmondta, ezen forrásokból bővítették az iskolai könyvtárban a kötelező olvasmányok számát, s jutott pénz kirándulásra is.

Az alapítvány Kézikönyvek titkai címmel meghívásos pályázatot hirdetett idén hűséges partnereinek, többek között a békéssámsoniaknak. Az iskola könyvtárosa, Setény Iréne A kézikönyvek használatának gyakoroltatása a húsvét tükrében című, új munkáját bemutatóórán ismertette szerdán, a kuratóriumi tagok előtt.

Részletek megtekintése...

2012-03-11 22:39:18
  Katonai gyakorlat az afganisztáni Békéssámsonon  

Katonai gyakorlat helyszíne volt szerdán Békéssámson, mely néhány órára afganisztáni településsé változott.

Állig felfegyverzett katonák lepték el Békéssámsont szerda reggel. A lakosság jól reagált, mit sem törődve a polgármesteri hivatal előtt ácsorgó fegyveresekkel, hangoskodókkal, ki-besétált a hivatalba, mert ügyeik intézése mindennél fontosabb volt.

Közben, mint megtudtuk, a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) 12. váltás katonáinak felkészítése történik több ütemben, ennek keretében — ha csak néhány órára is — Békéssámson egy afganisztáni településsé változott az egyenruhások számára.

Részletek megtekintése...

2011-12-01 13:41:52
  Békéssámsonon elindult a báli szezon  

Egy szép és nemes rendezvénnyel indul a tél Békéssámsonon az idén. Sok éves múltra tekint vissza az a jótékonysági iskolabál, melynek idei estéjét szombaton délutáni kezdettel rendezték meg a település iskolájának sportcsarnokában.

Teljesen átrendeződött és ünnepi díszbe bújt a főutcán található tornaterem erre az alkalomra, ahová már délután öt órától szállingózni kezdtek a vendégek. A Szülők a Sámsoni Iskolásokért Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma, a Békéssámson Községi Általános Iskola vezetősége és az Szülői Munkaközösség ezúttal is kitett magáért.

Az esti műsor, mely bármely bálban megállná a helyét, 18 órakor vette kezdetét, természetesen az általános iskolások előadásával. A nagyobbaktól klasszikus, a kisebbektől latinosabb táncokat láthatott a közönség.

Az általános iskola képei a rendezvényről

Részletek megtekintése...

2011-11-29 18:59:39
  Gesztenye Galopp 2011  

Országos ismertségének köszönhetően évről évre nagy sikerrel rendezi meg a békéssámsoni iskola azt a honvédelmi vetélkedést, melyre pénteken 14 csapat érkezett a községbe. Ez már a hetedik Gesztenye galopp nevű akadályverseny.

 

— Iskolánknak 220 tanulója van, ám diákjaink kiemelkedő eredményeket érnek el, ezek közül is a legbüszkébbek a Honvédelmi Minisztérium által szervezett Bevetés próbák elnevezésű versenysorozaton való szereplésünkre vagyunk, többször elnyertük a bajnoki címet — nyilatkozta a házigazdák nevében Batáné Mátó Teodóra igazgató a pénteki megnyitón. Békéssámson jelképei a gesztenyefák, ez adta a névválasztás ötletét.

A versenyt első alkalommal 2005-ben rendezték, mely országos hírnévre tett szert. Néhány éves munkájuknak köszönhetően elérték, hogy a tavalyi évben már az ország hét különböző megyéjéből érkeztek versenyző csapatok a rendezvényre, így a verseny keretei már kinőtték szűkebb régiónkat. Az idei nevezők közül Sárisáp és Tokodaltáró csapata érkezett a legmesszebbről.

Megítélésünk szerint honvédelmi akadályversenyünk Békés megye legkiemelkedőbb ifjúsági rendezvényévé nőtte ki magát több száz résztvevővel, melynek sikeres megrendezése nem csak településünk, iskolánk, hanem Békés megye jó hírét is elősegíti az ország távolabbi régióiban — erősítette meg a sok lelkes diák láttán a vendéglátó, aki valamennyi állomáshelyen megnézte a fiatalok a teljesítményét.

Részletek megtekintése...

2011-09-23 14:18:18
  Békéssámsoni Falunapok 2011  

A falunap idei programja:

Szeptember 17.
Szabadidő Park


10.00. óra    Békéssámsoni Óvodások műsora
11.00. óra    Általános Iskolások előadása   
13.00. óra     Jusztin Balázs „Posta-Levelek-Bélyeg” és
Czihatné Éva néni Horgolások kiállításának
megnyitója az Általános Iskolában
Karaoke és Rocky verseny


14.00. óra    Mezőberényi amatőr színjátszó csoport
14.30. óra    Kung-Fu bemutató
15.00. óra    Gajdos Istvánné nótázik
15.30. óra    Aranyeső Nyugdíjas Klub műsora
16.00. óra    Tótkomlósi Fúvószenekar   
17.00. óra    Mezősámsondi citera együttes műsora
18.00. óra    Promenád Táncsport Egyesület előadása
18.30. óra    Koltai Zoltán, Kurina Irén, Németh József és a Viktória Duo nótázik


19.30. óra    Örökség zenekar (Csanádapáca)
21.00. óra    Tűzzsonglőrök
21.30. óra    Sámsoni Fiúk zenélnek (Turda Sándor és Kancsó Róbert)


22.00. óra    TŰZIJÁTÉK

Szeptember 18.
Szabadidő Park

       
10.00. óra    Gumis kocsis fogathajtó verseny       
Galamb és díszbaromfi kiállítás   
Pörköltfőző verseny, Közlekedési verseny gyerekeknek                       
Akadály és vadászhajtás
Csikósbemutató

17.00. óra    Református templom
Menedék- Irodalmi összeállítás a szülőföldről

 

 

Részletek megtekintése...

2011-09-13 08:34:56
  Békéssámson birtokba venné a Száraz-eret  

Ismét kéri a békéssámsoni képviselő-testület a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től az állami tulajdonban lévő, régi Száraz-ér medret és a hozzá tartozó területeket.

Barna Jánosné polgármester elmondta, az önkormányzati tulajdonba adást a belvízvédekezési feladatok indokolják, ezért is fogalmazták meg újból kérésüket.

— Érinti a kérés a belterületet, a település központját. Amíg nincs a kezelésünkben, pályázni sem tudunk. Szeretnénk, ha a falu közepén nem lennének gondjaink a víz elvezetésével, ha szépen lehetne parkosítani ott is.

Részletek megtekintése...

2011-09-01 15:57:15
  Labdarúgás megye III  

Békéssámson—Kardos-Örménykút 5—0 (2—0)


Békéssámson, 80 néző.

V.: Burkus. G.: Varga A. 2, Zádori, Sibán T., Farkas L.

Jó: Arany, Farkas L., Papp, Sibán T., Godó, ill. Jansik.

Kerekes Csaba: — Megérdemelten nyertünk és ugyanazon a pályán játszottunk, mint a vendégcsapat.

Gombár György: — Mai játékunk és hozzáállásunk egyenértékű a pálya minőségével.

Részletek megtekintése...

2011-08-29 17:52:31
  Tűzifagyűjtésére pályázik a sámsoni önkormányzat  

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi és Civil Kapcsolatok Főosztálya az Önkéntesség Európai Éve keretében nagyszabású akciót szervez Téli szomszédolás címmel.

A lehetőséghez már csatlakozott a békéssámsoni önkormányzat. Barna Jánosné polgármestert mesélt az előzményekről, az akció településüket érintő hasznáról.

— Az ötletgazdákat valószínűleg az motiválta, hogy a téli időszakban sok hír szólt magányos emberek fagyhaláláról, akik a saját otthonukban nem kaptak segítséget, csak hosszú idő elteltével találtak rájuk.

Részletek megtekintése...

2011-08-10 17:31:26
  Célegyenesben a sámsoni szennyvízprogram  

Aláírta a települési szennyvízelvezetés és -tiszítás megvalósításának szerződését Barna Jánosné békéssámsoni polgármester a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében nyertünk 1 milliárd 20 millió 462 ezer forint pályázati forrást. Jelenleg a projektmenedzsment kiválasztása zajlik, majd a közbeszerzés következik. A kiviteli tervek megléte után, 2012 tavaszán elkezdődhet a beruházás —mondta a polgármester asszony.

Részletek megtekintése...

2011-08-10 17:27:42
  Két kamionnyi ajándék érkezett Svájcból  

Az orosházi kötődésű Svájcban élő lelkész, Gabányi Géza nemrég ellátogatott Békéssámsonra, és kiadós beszélgetést folytatott Barna Jánosné polgármesterrel. Arról tájékozódott, mire lenne szüksége a békéssámsoniaknak.

Két kamionnyi adomány érkezett hozzánk azóta, melynek nagyon megörültünk, hiszen olyan bútorzatot kapott a felújított iskolánk, melyre még soha nem volt példa — újságolta a polgármester. Egy- és kétszemélyes rajzasztalokkal, valamint hozzávaló székekkel gazdagodott az oktatási intézmény.

Részletek megtekintése...

2011-06-07 20:32:33
  Több mint 1 milliárdos beruházás Békéssámsonon  

Nemrégiben értesítették a békéssámsoni önkormányzatot, hogy több mint 1 milliárd forintos támogatást nyertek egy uniós pályázaton a település szennyvízberuházásra – nyilatkozta Barna Jánosné polgármester asszony.

Az összeg a fejlesztés költségének 85 százalékát fedezi.

Hamarosan aláírják a támogatói szerződést, ezt követően kiírják a közbeszerzést a munkálatokra, majd 2012 tavaszán indulhat a tényleges munka. A próbaüzem 2013-ban lesz, és azután indulhat be az üzem.

Részletek megtekintése...

2011-06-03 09:02:47
  Gyereknap 2011 - Békéssámson  

2011-05-29-én gyereknapot tartottak Békéssámsonon a Fitti-Fittnes Sport Club rendezésével.

 

Az eseményről készült képeket a részletek közt találják.

 

Forrás:Fitti-Fittnes Sport Club fényképalbum

Részletek megtekintése...

2011-05-31 21:29:57
  Haditornával tisztelegtek a hősök emlékének  

A hősök napja tiszteletére a Magyar Tartalékosok Szövetsége Orosházi Városi Szervezete a korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette a kistérségben a bajtársi haditorna vetélkedőt.

 

A szombati, katonás feladatmegoldásokra 12 csapat nevezett — mondta Antal László főszervező.

Részletek megtekintése...

2011-05-31 20:20:05
  Véradás Békéssámsonon!  

2011.05.13-án véradás lesz a Békéssámsoni művelődési házban!

A véradás pontos időpontja: 2011.05.13 08:00-11:30-ig

Segítsen Ön is, ha teheti!

 

(Forrás)

Részletek megtekintése...

2011-05-03 21:00:34
  1948. februári filmhíradó  

Tudták, hogy a 2. világháború után Magyarországon először a Tótkomlós-Békéssámson 12km-es vasúti szakasz épült?

Elkészült a Tótkomlós-Békéssámsoni keskenynyomtávú vasútvonal. Gerő Ernő közlekedési miniszter elvágja a kifeszített szalagot, és ezzel megnyitotta a forgalmat az új vasútvonalon, amely bekapcsolja Békéssámsont az ország vasúti hálózatába.

A Tótkomlósról elindult első szerelvény valóra váltotta a viharsarok álmát, ami eddig ígéret volt, most megvalósult, és a háború pusztításai után a 3 éves terv keretében megépült Magyarország első, új 12 kilométeres vasútvonala.

Békéssámson község lakossága kitörő örömmel fogadja a befutó első vonatot, Gerő Ernőt, a vasútépítő minisztert. Dr. Molnár Jenő MÁV aligazgató üdvözlő beszéde után Marton Imre MÁV igazgató ismertette az új vasútvonal megépítésének történetét. Gerő Ernő kijelentette: "az új vasútvonal a nép, a népi demokrácia alkotó erejét mutatja." - 42 m

(Czóbel Anna)

Kattintson a "Részletek megtekintése" linkre a VIDEÓ megtekintéséhez!

Részletek megtekintése...

2011-03-15 19:13:54
  Könyvtár információk  

Néhány információ Békéssámson könyvtáráról:

 

Forrás: http://konyvtar.hu/konyvtar/3831/tobb#stat

Részletek megtekintése...

2011-03-15 17:52:02
  Templom a pusztában  

Még mindig rácsodálkozok a szépre, a múlt egy-egy kézzel fogható darabjára. Azokra a tárgyi emlékekre, melyek  itt lapulnak a közelünkben!


Orosházáról 20 perc autóval Tótkomlós. Ha továbbhaladunk Makó irányába, akkor hamar kiérünk a Kopáncsi-pusztára. Bizony az emberfia gyorsan továbbhajt innen, hiszen nem igen fedez fel semmilyen látnivalót, ami miatt érdemes lenne akár csak egy percre is megállni. A mai falu, Nagykopáncs, két utcából áll, közigazgatásilag Tótkomlóshoz tartózik. Munka Tótkomlóson is alig van, nemhogy itt. A szebb időknek mondható 1970-es években épült házak közül szinte csak minden másodikban van élet. Aki teheti, menekül. S a falu mellett, Makó felé, a Kopáncsi-puszta.

A templom a Marosháti-túraútvonal részeként is megtekinthető!

Forrás: http://farkas-agmand.blogspot.com/2009/09/templom-pusztaban.html

Részletek megtekintése...

2011-03-15 10:09:50
  Mozgásfejlesztő terem kicsiknek és nagyoknak  

A Békéssámsoni Általános Iskolában új termet alakítottak ki, ahol labdák, hinták, kötelek és gyűrűk fejlesztik a gyermekeknél a tér, az irány és a formaészlelést, a testtudatot és a szem-kéz koordinációt.

A Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság ellenőrzése után kiderült, hogy a békéssámsoni intézményben öt olyan gyermek van, akinek Ayres-terápiára lenne szüksége. A foglalkozást azonban nem tudták helyben megtartani, mivel nem álltak rendelkezésre a megfelelő eszközök, ezért vált szükségessé egy mozgásfejlesztő terem kialakítása – mondta Batáné Mátó Teodóra, az intézmény igazgatója.

Részletek megtekintése...

2011-02-21 16:56:47
  Útfelújítások  

Felújítják a Tótkomlós és Békéssámson közötti útszakaszt

 

Dr. Dancsó József, az Orosházi Kistérség Társulási Tanács elnöke a legutóbbi ülésen a térséget érintő és várható útberuházásokról is tájékoztatta a tíz érintett település polgármestereit.

Részletek megtekintése...

2011-02-21 16:49:47
  KSH adatok  

Íme néhány érdekes KSH (Központi Statisztikai Hivatal) által közzétett adat:

Háziorvoshoz bejelentettek száma (2008) 2836 fő (1395 férfi, 1441 nő)
Önkormányzat által nyújtott rendszeres támogatások  ( 1000Ft, 2009 ) 3842
Önkormányzat által nyújtott eseti támogatás (Lakásfenntartási támogatás, 1000Ft, 2009) 6894
Működő vállalkozások száma (2008) 49
Elvándorló lakosok száma (2009) 122
Ide vándorló lakosok száma (2009) 68
Üzletek száma (2008) 34

Részletek megtekintése...

2011-01-17 23:21:56
  Békéssámson címere  

Az alábbi linken nagyon részletes leírást találhatnak Békéssámson címeréről, illetve lehetőség van annak nagy felbontású letöltésére is:

 

http://www.nemzetijelkepek.hu/onkormanyzat-bekessamson.shtml

Részletek megtekintése...

2011-01-17 22:49:26
  Múlt-kor - Békéssámsoni légi katasztrófa  

Többen is kérték, hogy szeretnék megnézni a korábban vetített Múlt-Kor adást, amely Békéssámsonról szól.

Sikerült előkeríteni, bár nem túl jó minőségben. Az említett rész 11:30-tól tekinthető meg.

Részletek megtekintése...

2011-01-17 22:31:42
  Karácsony 2010  

Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Boldog új évet mindenkinek!

Ne a hóban, csillagokban,
Ne ünnepi foszlós kalácson,
Ne díszített fákon, hanem
A szívekben legyen karácsony!

                                          Szilágyi Domokos

Részletek megtekintése...

2010-12-23 13:49:44
  Légi katasztrófa - Békéssámson - Cikk a Szolnoki Repülőmúzeum munkatársától  

Egy cikk, ami a helyszíni feltárás után készült:

REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK
Magó Károly: Egy különleges roncs kiemelése
A korábban a sajtóban megjelent cikksorozat kiegészített változata
 
 
"A II. Világháború ideje alatt, a mai Magyarország feletti légi harcok során több mint háromezer repülőgép nem tért vissza a bázisára. Ezek egy része kényszerleszállást hajtott végre, a másik része lezuhant és belefúródott a földbe, vagy víz alá süllyedt.
A lezuhant gépek tíz százaléka sem került elő eddig, ezért sok értéket rejt még a föld. A tavalyi esztendőben sikerült egy igen különleges roncsot kiemelni, mely meglepő titkot őrzött 45 évig.
Magyarországon ez volt az első eset, amikor egy polgári repülőgép maradványai kerültek kiemelésre sok évvel a katasztrófa után."

Részletek megtekintése...

2010-12-02 20:44:30
  Jótékonysági Bál Békéssámsonon  

Közel háromszázan vettek részt a békéssámsoni Jótékonysági Bálon, melyet már több mint tíz éve, hogy megrendeznek a településen – mondta Batáné Mátó Teodóra, a helyi iskola igazgatójátója, aki hozzátette, hogy idén sem változtattak, a már bevált hagyományos programokkal kedveskedtek az érdeklődőknek.

A „Szülők a Sámsoni Iskolásokért” Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma és a Békéssámson Községi Általános Iskola immáron közel 10. alkalommal rendezte meg a Jótékonysági Bált a településen, melynek helyszíne az iskola tornaterme volt. A rendezvény szombat délután 17 órakor kezdődött, de már voltak, akik fél órával a kezdés előtt a csarnok előtt ácsorogtak.

Részletek megtekintése...

2010-11-15 10:56:31
  Marosháti túraútvonalak  

Elkészült a Békéssámson környékét is magába foglaló turistaútvonal!
A hír fejlécére kattintva, illetve az alábbi linken lehet további információkat olvasni:

http://maroshat.hu/bekessamson

Mindenkinek kellemes túrázást, mi biztosan bejárjuk a falu környékét!

Részletek megtekintése...

2010-10-11 13:08:36
  Önkormányzati választás 2010  

A 2010. október 3.án megtartott önkormányzati választások eredménye:

A szavazás megkezdésekor a névjegyzéken lévő választópolgárok száma: 1965
Szavazóként megjelent választópolgárok száma:
985
Részvétel:
50,13 %
Érvénytelen szavazólapok száma:
13
Érvényes szavazólapok száma:
972

Részletek megtekintése...

2010-10-04 12:50:40
  Békéssámsoni falunapok 2010  

2010-ben is megrendezésre kerül a hagyományos békéssámsoni falunap!
A program idén is szombaton és vasárnap kerül megrendezésre, remek programokkal, reméljük az időjárás is kegyes lesz a rendezvényhez.

Részletek megtekintése...

2010-09-03 08:41:21
  Fejlesztések Békéssámsonon  

Felújított sporttelepi épület várja szeptembertől a békéssámsoni diákokat, sportolókat és már befejeződött a belterületi közutak, járdák felújítása és építése is.

A 2010-es évi fejlesztések nyertes pályázatairól beszélt Barna Jánosné, Békéssámson polgármester asszonya.

Részletek megtekintése...

2010-07-21 13:17:50
  A legfrissebb népességi adatok  

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának tájékoztatása szerint Békéssámson 2010. január 1-jei lakosságszáma 2533 fő.

A 2010-es adat forrása:
http://bekessamson.hu/Testuleti2010.pdf

Részletek megtekintése...

2010-07-18 07:53:45
  Tűzoltási versenyen is remekül szerepelnek a sámsoni diákok!  

A békéssámsoni diákok mint megyei bajnokok vettek részt az V. Országos Ifjúsági Tűzoltó Versenyen, ahol II. helyezést értek el – tájékoztatott Virág Zoltán felkészítő pedagógus.

A 2010-es tanév befejezéseként a békéssámsoni tanulók június végén országos tűzoltó versenyen vettek részt, melyet az idei évben Csongrád megyében, Pusztamérgesen rendeztek.

A diákok fiú és lány csapatot is alkottak, a csoportok 10-10 főből álltak. Az országos döntő előzményeként a békéssámsoniak megnyerték a megyei tűzoltóversenyt Békéscsabán, így megyei bajnokként kerültek a döntő programjába.

Részletek megtekintése...

2010-07-09 18:08:10
  Dicsőségfa a Békéssámsoni Általános Iskola udvarán  

A békéssámsoni pedagógusok a 2009/2010-es tanévben elhatározták, hogy a legjobb eredményeket elért diákjaik neve felkerül egy dicsőségfára. A rézleveles fát már el is helyezték az iskola udvarában.

A dicsőségfát az iskola udvarában helyezték el, és azon tanulók neveit tartalmazza rézleveleken, akik megyei vagy országos versenyeken eredményeket értek el.

Részletek megtekintése...

2010-06-25 14:39:49
  Ötödik helyen a sámsoni csapat  

Békéssámson csapata ötödik helyen végzett a Nagy vagy! című vetélkedő műsorban. Az elődöntőben és a döntőben is szárazföldi és vízi feladatokat kellett teljesíteniük. A csapat „celebje” Katus Attila volt, aki nagyon sokat segített a tagoknak a gyakorlatok során.

A gyerekek már az elődöntőre is nagyon lelkesen készültek, ahová be is jutott a csapat. A vízi feladatokra Tótkomlóson az uszodában készültek, a távolság miatt azonban az ilyen jellegű feladatokat tudták a legkevésbé gyakorolni – mondta Kissné Dafkó Ágnes felkészítő tanár.

Részletek megtekintése...

2010-06-23 08:01:44
  Boros Andor Európa-bajnok lett  

Ausztriában saját súlycsoportjában és korcsoportjában a mai napon a békéssámsoni Boros Andor, a Fitti SE fekvenyomója Európa-bajnok lett.

Boros Andor 5 éve került a fekvenyomás közelébe, amely idő alatt már több megyei szervezésű versenyt, magyar bajnokságot, kvalifikációs és minősítő versenyeket megnyert.

Részletek megtekintése...

2010-05-29 18:41:44
  Békéssámson újra a TV2-n  

A Nagy Vagy! című vetélkedő műsorban ismét viszontláthattuk a békéssámsoni csapatot!

Részletek megtekintése...

2010-05-13 15:38:05
  Békéssámson a TV2 vetélkedő műsorában  

A békéssámsoni általános iskola versenyzői részt vettek a TV2 "Nagy vagy!" című vetélkedő műsorában, az eredmények a videókban megtekinthetőek:

Részletek megtekintése...

2010-04-22 08:10:00
  Farsang a békéssámsoni művelődési házban  

Az alábbi linken tekinthetőek meg a farsangon készült képek:

 

Megnézem

Részletek megtekintése...

2010-03-26 21:36:30
  Belvíz helyzet  

Belvíz

Békéssámsonra is hatással volt az utóbbi időben lehullott nagy mennyiségű csapadék, és bizony a belvíz szintje is megemelkedett – mondta el a polgármester asszony.

Január 14-én Békéssámsonon elrendelték az egyes fokozatú belvízvédelmet, január 11-től pedig figyelőrendszer működik a községben.

Részletek megtekintése...

2010-02-07 19:50:24
  Kátyu kátyu hátán Békéssámson és Hódmezővásárhely között  

Kátyu

A Békéssámson  - Hódmezővásárhely útszakasz bizonyos részei kezdenek életveszélyessé válni. A tél, a fagy, és a padka nélküli építési mód mind okolható a katasztrfoális útviszonyok miatt. Akik ezen az útszakaszon járnak - akármilyen járműről is legyen szó - lehetőleg kiemelten figyeljenek! Olyan hatalmas lyukak vannak néhol, hogy az akár egy nagyobb teherautót is eltéríthet, letéríthet az útról. Személyautóval pedig szinte biztosra vehető legalább az anyagi kár, ha valaki egy ilyen kátyuba belehajt.

Részletek megtekintése...

2010-01-18 13:09:00
  Megkezdték az építőközösség létrehozását Békéssámsonon  

130 millió forintot nyert Békéssámson három utca aszfalt burkolattal történő ellátására. Barna Jánosné polgármester elmondta, most a legfontosabb az építőközösség megalakítása.

A legfontosabb most az építőközösség megalakítása Békéssámsonon. Barna Jánosné polgármester elmondta, a regionális pályázaton nyert forrásból három utca újulhat meg, de mivel önerős útépítésről van szó, szükséges a lakosok kétharmadának akarata.

Részletek megtekintése...

2009-12-26 12:51:29
  Hamarosan kezdődik a túraútvonal kiépítése Békéssámsonon  

Tótkomlós-Kopáncs felől jelölik ki azt a túraútvonalat, amely érinti Békéssámsont és a Cserepesi tanyák felé tér vissza Tótkomlósra – mondta Barna Jánosné Békéssámson polgármestere.

Az útvonal mentén hamarosan kihelyezik a táblákat – mondta a polgármester. Megtudtuk, a faluban a ligetet és a Török-hidat érinti a túraútvonal.

Részletek megtekintése...

2009-12-26 12:50:37
  Sikeres Unio-s pályázat!  

A Tömegsport Egyesület és Békéssámson Község Önkormányzata közösen támogatási kérelmet nyújtott be a Szabadidő parkban lévő játszótér felújítására, az ÚMVP III. tengelyén belül kiírt Falumegújítás és fejlesztés jogcímre.

A támogatási kérelem 2008 decemberében került benyújtásra.

A benyújtott kérelem támogatásban részesült, melynek keretén belül a Szabadidő parkban lévő játszótér felújításával új, EU jogszabályoknak megfelelő játszótér létesül az idei évben.

Részletek megtekintése...

2009-10-21 23:10:16
  Gesztenye Galopp  

Általános iskolás diákok próbálhatják ki a fegyveres erők fegyvereit, felszereléseit, gépjárműveit Békéssámsonon.

Részletek megtekintése...

2009-09-28 23:12:35
  Falunap 2009  

Véget ért a 2009-es falunap, sok érdekes programot és koncertet láthatott a közönség!

Részletek megtekintése...

2009-09-22 20:50:48
  Falunap 2009 Békéssámsonon  

A hagyományoknak megfelelően 2009-ben is megrendezésre kerül a békéssámsoni falunap, mely idén is 2 napos lesz.

Részletek megtekintése...

2009-09-08 18:58:04
  Békéssámsoni Baba-Mama Klub  

Baba-MamaBaba-Mama Klub

Helyszín: Bacsó Béla utca 7 - Egészségház

Időpont: Minden pénteken 10 órától

Részletek megtekintése...

2009-07-10 15:36:24
  Jótékonysági bál  

A galériában megtalálható néhány kép az iskolai jótékonysági bálról

Részletek megtekintése...

2008-11-25 21:39:16
  Cikkek a repülőgép balesetről és az emlékmű avatásról  

A teljesség igénye nélkül íme néhány link, amin a szerencsétlenségről, a roncskutatásról és az emlékmű avatásáról.

A lenti linkek-re kattintva megtekinthető néhány írás a'63-as repülőgép katasztrófáról!

Részletek megtekintése...

2008-11-12 22:07:28
  45 éve történt!  

1963-ban történt a légikatasztrófa Békéssámson mellett!

Sokan a fiatalabb korosztály közül lehet hogy nem is tudnak róla, de 1963-ban egy borzasztó légi katasztrófa történt Békéssámson mellett. Egy román felségjelzésű 30-40 személyes repülőgép lezuhant a mai "Téglaégető" erdő közelében! A katasztrófát senki nem élte túl. '63-ban szinte minden alkatrészt összeszedtek, egyesek szerint viszont a gép orrát akkor - mivel annyira a földbe fúródott - nem tudták kiemelni!  A napokban kezdik meg a megmaradt roncsok kiemelését, Köblös Mihály szervezésének köszönhetően! A feltárást követően Halottak napján a Ligetben egy emlékművet avatnak, az áldozatok emlékére.

Részletek megtekintése...

2008-09-22 08:09:00
  Tánc előadás  

Népitáncos el?adás volt 2006.10.30.-án szombaton este a m?vházban.

Részletek megtekintése...

2006-11-01 10:42:13
  Falunap  
2006-10-01 21:17:41
Látogatók száma eddig: 56895
Oldalgenerálási idő: 0.713 ms
Firefox-ra optimalizálva