Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2018-07-23 | Ma Lenke napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálvaLátogatók száma:
55146
  Belvíz helyzet  

Belvíz

Békéssámsonra is hatással volt az utóbbi időben lehullott nagy mennyiségű csapadék, és bizony a belvíz szintje is megemelkedett – mondta el a polgármester asszony.

Január 14-én Békéssámsonon elrendelték az egyes fokozatú belvízvédelmet, január 11-től pedig figyelőrendszer működik a községben.

A védekezés feladataként a Kiserdő közi nyílt árkot is le kellett zárni homokzsákokkal, ugyanúgy, ahogy a Vadászközben is meg kellett erősíteni a védelmet, és át kellett vágni a Jókai utcát annak érdekében, hogy a temető mögötti területen lévő tanya belvízi fenyegetettsége megszűnjön.

Az önkormányzat dolgozóin kívül a Vízügyi Igazgatóság munkatársai is segítik a munkát mindennapos vízállás-jelentéssel. Mint azt Barna Jánosné is elmondta, a település veszélyezettségét az okozza, hogy Kutas, Tótkomlós, Nagykopáncs és Orosháza felől is jöhet a csapadék.

A polgármester asszony azt is kiemelte, hogy jelenleg lakott ingatlan nincs veszélyben, és hogy a legveszélyeztetettebb területeken az elmúlt években kiépült az árokrendszer, ami a tapasztalatok szerint jól működik.


Forrás: promenad.hu
(A kép illisztráció)

2010-02-07 19:50:24
Látogatók száma eddig: 55146
Oldalgenerálási idő: 0.754 ms
Firefox-ra optimalizálva