Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2018-06-25 | Ma Vilmos napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálvaLátogatók száma:
54825
  Dicsőségfa a Békéssámsoni Általános Iskola udvarán  

A békéssámsoni pedagógusok a 2009/2010-es tanévben elhatározták, hogy a legjobb eredményeket elért diákjaik neve felkerül egy dicsőségfára. A rézleveles fát már el is helyezték az iskola udvarában.

A dicsőségfát az iskola udvarában helyezték el, és azon tanulók neveit tartalmazza rézleveleken, akik megyei vagy országos versenyeken eredményeket értek el.

Batáné Mátó Teodóra igazgató ismertette a rézlevelek tulajdonosait: Szakács Tünde és Jankó Noémi (2. osztályból) a megyei mesemondó versenyen II. helyezést ért el. Tóth Bence (3.A osztályból) megnyerte a megyei mesemondó versenyt, Kovács Botond (3.A osztályból), pedig II. helyezést ért el. Szántó Rudolf (3.A osztályból) a megyei plakátkészítő versenyen első helyen végzett. Bagóczky Ramóna (3.B osztályból) a megyei szavalóversenyen II. helyezett lett.

Virág Nándor (4.B osztályból) neve több versenyeredmény miatt is felkerülhetett a dicsőségfára, hisz a Bendegúz megyei nyelvész versenyen II. helyezést, a megyei plakátkészítő versenyen I. helyezést ért el, a Herman Ottó környezetismereti verseny országos döntőjén IV. helyen, míg az Arany János anyanyelvi verseny országos döntőjén II. helyen végzett. Kotré Rózsa (4.B osztályból) megyei bábkészítő verseny I. helyezését hozta el, Bagi Emília a megyei szavalóversenyen III. helyezést ért el.

Szántó Evelin (6.osztályból) megnyerte a megyei rajzversenyt. Olajos Nóra (7.B osztályból) a megyei plakátkészítő versenyről vihette haza az első helyért járó oklevelet. Holvár Brigitta (8. osztályból) a megyei szavalóverseny második helyezettje lett.

Természetesen a dicsőségfára a Nagy vagy! verseny csapattagjainak a neve is felkerült – tudtuk meg az intézmény igazgatójától. A versenyen részt vett: Murvai Vanessza, Felsics Zoltán, Hegedűs Norbert, Fazekas Gabriella, Sári Nikoletta és Kis Balázs főiskolai hallgató, valamint a csoport pedagógus tagjai: Kisné Dafkó Ágnes, Kovács Szabina és Horváth Zoltán.

A Békéscsabán megrendezett megyei katasztrófavédelmi versenyen az iskola csapata II. helyezést ért el. A csapat tagjai: Nagy Barbara, Horváth Brigitta, Panyor Attila és Sipos Dániel voltak. Felkészítő pedagógusuk Virág Zoltán volt.

A sámsoni diákok megnyerték a tavaszi túra honvédelmi versenyt Sárisápon. A győztesek: Nagy Barbara, Szénási Nikoletta, Panyor Attila és Sipos Dániel.

A Békés megyében megrendezett tűzoltóversenyt az iskola fiú és lány csapata is megnyerte, az országos versenyt június végén rendezik. A lány csapat tagjai: Szlávik Adrienn, Szekercés Vivien, Szénási Nikoletta, Nagy Barbara, Csara Beáta, Nagy Erika, Hegedűs Nauszika, Fazekas Gabriella, Fári Andrea és Kovács Gabriella. A fiú csapat tagjai: Szabó Ádám, Hegedűs Norbert, Laduver László, Kovács Ákos, Horváth Richárd, Panyor Attila, Sipos Dániel, Szabó János, Csordás Roland és Sisák Imre. A csapat felkészülését Virág Zoltán segítette.

Megyei elsősegélynyújtó versenyen a békássámsoni iskola csapata II. helyezett lett. A tanulók felkészítésében a község védőnői segítettek: Pipis Mária és Oláh Anett. A csapat tagjai: Szilágyi László, Gir Zoltán, Nagy Barbara, Sári Nikoletta és Hegedűs Nauszika.

Eredményekben gazdag tanévet zárt az intézmény labdarúgó csapata is. Erről az iskolában elhelyezett kupák és érmek is tanúskodnak. Batáné Mátó Teodóra elárulta, egy új polcrendszert kellett kialakítani a folyóson, mert a kupák folyamatosan bővülnek, aminek persze az iskola igazgatója nagyon örül.

Forrás: www.promenad.hu

2010-06-25 14:39:49
Látogatók száma eddig: 54826
Oldalgenerálási idő: 0.994 ms
Firefox-ra optimalizálva