Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2018-07-16 | Ma Valter napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálvaLátogatók száma:
55070
  Fejlesztések Békéssámsonon  

Felújított sporttelepi épület várja szeptembertől a békéssámsoni diákokat, sportolókat és már befejeződött a belterületi közutak, járdák felújítása és építése is.

A 2010-es évi fejlesztések nyertes pályázatairól beszélt Barna Jánosné, Békéssámson polgármester asszonya.

A beruházások nagyságrendjét tekintve a legnagyobb fejlesztés az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak javítása. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból a vissza nem térítendő támogatások mértéke a projekt elszámolható költségének a 65 százaléka, több mint 85 millió forint. A fejlesztés tervezett összköltsége 131 millió forint. A kivitelezés ez év májusában kezdődött el, azonban az időjárás miatt a múlt hétre tolódott az átadás. A beruházásnak köszönhetően a Jókai-Munkácsy-Andrássy-Attila utca szakasza aszfaltos, szilárd útburkolattal rendelkezik – tudtuk meg Barna Jánosnétól. A polgármester hozzátette: sajnos a településen még mindig csak 40 százalékos a kiépített utak aránya, ez a legnagyobb elmaradása Békéssámsonnak.

A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács támogatásából járdákat újítanak fel és építenek a településen. A munkálatok saját kivitelezésben, közalkalmazottak és közcélú foglalkoztatottak bevonásával valósul meg több utcában, így az Érpart, a Makói sor, a Szabadság és az Attila utcákban. A felújítás során felszedett járdalapokkal a későbbiekben javítani tudják a többi utcában meglévő egysoros járdákat – mondta a település vezetője.

Az Önkormányzati Minisztérium 9,8 millió forintos támogatásával és az önkormányzati 10 százalékos önerővel folyik a sporttelepi épület felújítása, melynek keretében új öltözőket és vizesblokkokat alakítanak ki. A tanév kezdetéig megvalósul a tornaterem nyílászáróinak, világításának korszerűsítése, valamint az épülethez tartozó járulékos helyek felújítása.

Nyertes pályázat az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér épületének felújítása is, mely közel 60 millió forintból újulhat meg, biztosítva a kihasználtságot és többcélúságot. A beruházás 2011-ben veszi kezdetét.

A pályázatok előzetes ellenőrzése már megtörtént, de döntés még nem született a korábban benyújtott Liget felújításáról és további három épület átalakításáról. Barna Jánosné bízik abban, hogy a jövő év tavaszán elindulhatnak ezek a fejlesztések is, és biztosítani tudják a lakosság alapellátását, a települési szükségletek kielégítését.


Forrás: promenad.hu

2010-07-21 13:17:50
Látogatók száma eddig: 55070
Oldalgenerálási idő: 0.282 ms
Firefox-ra optimalizálva